・AirMotion – Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

De multe ori mă gândeam că dacă ne-ar vedea strămoșii noștri acum, după ce ne-am dat peste cap câteva mii de ani ca să evoluăm, cum stăm îngrămădiți pe străzi în cutii de tablă și plastic, grăbindu-ne pe loc și consumându-ne nervii și răbdarea așteptând culoarea verde a semaforului, ar mulțumi Mamei Natură și lui Dumnezeu că le-au îngăduit să nu apuce vremurile acestea. Iar dacă știau dinainte că acesta este viitorul mobilității pe care ei înșiși l-au pregătit pentru urmașii lor, s-ar fi jurat să nu inventeze absolut nimic și nici să mai spună și altora când au descoperit petrolul.

În ziua de azi, în loc de saluturi, locuitorii marilor orașe își aruncă dis de dimineață cuvinte ca:

– Lasă-mă să trec! Ți-ai luat stradă?

– Unde să mă dau că nu mai am loc?

– Mă grăbesc! Nu am timp să stau după toți cei ca tine care ocupă carosabilul degeaba!

Și într-adevăr, unde să se dea?! îmi spun și eu în minte. Și el, și tu, și eu și toți ceilalți ca noi, suntem niște ființe de 60-70 de kilograme care ne grăbim fără a înainta un pas, blocați în cutii cu roți de 1.80 X 4 metri. Niciunul din noi nu este chiar așa de mare, dar ce să facem dacă avem bagajul ăsta după noi?!

AirMotion - Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

Și revin la povestea cu strămoșii și îmi imaginez cum ne privesc de undeva de sus și ne compătimesc:

Vai! Vai! Vai! Săracii de ei…

Dar, refuz să cred că acesta este viitorul mobilității! Refuz să cred că am alergat atâtea veacuri după evoluție ca să ne împotmolim pe niște străzi gri, înecați de fum tot gri și grăbindu-ne către nicăieri. Trebuie să se poată chiar și mai mult, îmi spun din nou mie însămi, și alerg la inventatorii unor proiecte îndrăznețe precum AirMotion care se încăpățânează ca și mine să creadă că am dat deja tot ce putem și încearcă să-l scoată din ambuteiaj pe omul secolului XXI.

Și uite că se poate! Există genii care și-au imaginat viitorul mobilității și altfel

Se poate să ai roți sub picioare, să te miști fără să obosești și chiar să te îndrepți către ceva.

Se poate să nu ai alt obstacol în calea ta decât aerul și să te deplasezi nestingherit.

AirMotion este un proiect al companiei AlecoAir ce și-a propus să aducă în România, pe lângă soluții și dispozitive de împrospătare a aerului, și o gamă largă de vehicule electrice precum:

Segway;

Hoverboard;

Monociclu electric;

Skateboard electric;

Trotinetă electrică;

Biciletă electrică;

Motocicletă electrică.
Pentru AirMotion mobilitatea nu se definește doar ca un vehicul pe patru roți a cărui libertate de mișcare este mult prea limitată. Pentru AirMotion mobilitate înseamnă să poți merge unde vrei tu, când vrei tu și cum vrei tu.

5 Motive pentru care să alegi un vehicul electric AirMotion

#1 Pentru că mișcare înseamnă deplasare și nu stat pe loc

Cu un vehicul electric de la AirMotion poți să-ți iei adio de la timpul pierdut în ambuteiaje.

Când te gândești că viața este atât de scurtă, de ce să accepți să îți petreci câte două ore pe zi, zi de zi blocat în trafic? Asta înseamnă nu mai puțin de a douăsprezecea parte din zi! Un an întreg din doisprezece! Și cinci ani dintr-o viață cu carnet de șofer vechi de șaizeci de ani!

Comparată cu viteza unei mașini obișnuite, viteza unui vehicul AirMotion poate părea infinit mai mică; Dar imaginează-ți că te folosești de această viteză pe străzile aglomerate ale unui oraș, fără a fi obstrucționat de nimeni și nimic? Nu crezi că s-ar putea să ajungi mai repede la destinație decât cea mai rapidă mașină sport?

AirMotion - Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

#2 Pentru că îți pasă de natură și vrei ca nepoții tăi să o cunoască așa cum o știi tu!

A conduce un vehicul electric este una din cele mai bune metode prin care poți face ceva pentru natură.

Poluarea și distrugerea stratului de ozon, deși par povești SF, sunt cum nu se poate mai reale; Iar dacă noi, cei de acum, nu luăm nicio inițiativă, s-ar putea să nu mai avem ce lăsa moștenire nepoților!

AirMotion a dat încă de ieri, de când a început acest proiect, startul unui viitor fără poluare. Nu crezi că este timpul să încurajăm și noi această inițiativă?

#3 Pentru că nu face mai mult de câteva plinuri de benzină

Cea mai ieftină bicicletă electrică costă cam tot atât cât câteva plinuri de benzină. Ca idee, ceva mai puțin de 10. Iar dacă mai pui la socoteală și timpul pe care îl economisești folosind-o și în care ai putea face ceva mai folositor decât să stai pe stradă alimentându-ți nervozitatea și starea de stres, este neprețuită.

#4 Pentru că este cool să fii green

Cui nu-i plac gadget-urile? Mai ales dacă se întâmplă să fii milenar, dar nu numai, este foarte probabil să ai o afinitate pentru dispozitivele și aparatele ingenioase.

Nu aștepta până devine o modă să fii liber. Dă tu startul și un exemplu pozitiv și celorlalți utilizând un vehicul eco.

AirMotion - Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

#5 Pentru că o călătorie în care reacționezi, poate fi aventura vieții tale

Ai observat că oamenii din mașini nu au chipuri? Fie că merg la serviciu, că au ieșit la plimbare, sau că au plecat în vacanță, ei nu au niciun fel de trăsături, simțiri sau aură în jurul lor, ci sunt doar niște vehicule colorate cu numere de înmatriculare. Ei sunt doar niște roboței puși pe fugă care au pornit pe străzi în capsulele lor mici în care și-au îndesat tot universul lor.

De ce să ieși afară și să stai la fel de izolat ca înăuntru? În viață, lucrurile se întâmplă doar când interacționezi cu cei din jur!

AirMotion - Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

Alege să iei parte la ceea ce te înconjoară!

Alege să ai o identitate!

Nu te bloca în trecut, alege viitorul mobilității!

Mai întâi de toate, alege AirMotion!

AirMotion - Viitorul mobilității a început de ieri, nu vrei să iei parte?

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul AirMotion – Viitorul mobilității, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!