・Cele mai frecvente întrebări pe care le primesc de la persoane necunoscute pe rețelele sociale

Primesc tot felul de întrebări legate de diferite subiecte încă de când am început să scriu pe blog. Dar în ultimul timp, acestea sunt tot mai dese și de aceea m-am gândit că nu ar strica un articol cu cele mai comune dintre ele.
Mi-a plăcut întotdeauna să predau și consider că am destulă răbdare pentru a explica aceleași lucruri la infinit. Dar în același timp, admir persoanele care încearcă să se descurce pe cont propriu și caută răspunsuri în materialele pe care le ofer, fără să se aștepte să primească mură în gură absolut tot.

De aceea, oricât de multă plăcere îmi face să dau indicații și să îndrum pe cei care au nevoie de un sfat în materie de blogging, cred că tot mai potrivit decât să ceri un răspuns pe Instagram sau Facebook este să citești cu atenție un articol, să asimilezi informațiile din el și abia apoi să ceri lămuriri dacă apar neclarități.

Iată în continuare o listă cu cele mai frecvente întrebări pe care le primesc aproape săptămânal și link-uri către articolele de pe blog unde se pot găsi răspunsurile pentru fiecare dintre ele.

5 Întrebări pe care le primesc în mod regulat

#1 Cum să mă apuc de blogging?

O persoană nemulțumită de munca sa m-a contactat acum două săptămâni pe Facebook spunându-mi că vrea cu orice preț să se reprofileze. Nu voi da detalii despre domeniul în care lucrează pentru că este irelevant, dar mi-a spus că s-ar mulțumi și cu o sumă infimă pe care să o câștige constant din blogging și m-a întrebat dacă cred că o poate obține. Și i-am spus că da.

Cred că se poate trăi și în România, nu neapărat din blogging, ci din content writing și încă mai bine decât dacă te axezi pe alte domenii. Însă este nevoie de un car de ambiție și perseverență. Când am renunțat la fosta slujbă, am făcut-o și pentru că aveam deja în spate un număr de ani de blogging și scris și nu m-am aruncat cu capul înainte pentru niște iluzii.

Ca în orice domeniu și când vine vorba de scris, experiența este foarte importantă. Și dacă nu dispui de acel ceva prin care să demonstrezi că ai experiență, nimeni n-o să se înghesuie să-ți ceară să-i scrii. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să te apuci de blogging, este pur și simplu să începi. Fă-ți un site și începe să scrii. Iar dacă vrei să verifici relevanța articolelor tale, înregistrează-te pe platformele cu campanii pentru bloggeri și intră în competiție! În general, câștigă cel mai bun.
#2 Se poate câștiga din blogging?

Da se poate! Dar nu oricum! Dacă te încăpățânezi să scrii doar „creativ” și te plângi că lumea nu e gata să-ți accepte stilul, nu, nu prea se poate câștiga din blogging. Dar dacă ești la fel de deschis în a primi sfaturi, așa cum le dai, ai toate șansele să descoperi o meserie din ce în ce mai înfloritoare.

A! Și să nu uit! Învață să scrii advertoriale și nu uita de importanța înregistrării unei firme pentru a putea munci legal și a nu-ți obliga clienții să scoată bani din propriul buzunar.

#3 Cum să am mai mulți urmăritori pe Instagram?

Bună! Ți-am găsit articolul pe Google și aș dori să colaborăm deoarece vreau să-mi cresc numărul de urmăritori pe Instagram!

Cu mici diferențe, cam așa sună toate întrebările pe care le primesc legate de Instagram. Și înțeleg că mi se pun datorită celui mai popular articol de pe acest blog, dar nu înțeleg ce este atât de neclar la textul meu încât să simți nevoia să mă întrebi și în particular același lucru.

Dacă ai un cont personal de Instagram și vrei să-l dezvolți, consider că informațiile din articolul pe care tocmai l-ai citit pe blogul meu ar trebui să-ți fie mai mult decât suficiente. Iar dacă le-ai încercat pe toate și tot nu te-au ajutat cu nimic, înseamnă că te dedici prea mult unei cauze fără șanse de câștig.

Fixează-ți un scop în minte și ori de câte ori postezi, amintește-ți de ce folosești rețelele sociale. Dacă știi ce urmărești și ce fel de colaborări vrei să închei, de fapt nici nu ai nevoie de chiar atât de mulți urmăritori pe Instagram, ci doar de câțiva susținători cu aceleași pasiuni ca și tine!
#4 Când încep să câștig bani din blogging?

Toată lumea își dorește să afle o dată fixă și să știe exact când va veni momentul începând cu care poate renunța la serviciu și se poate concentra pe ceea ce îi place cu adevărat. Dar în primul rând din blogging nu se câștigă bani imediat și în al doilea rând nimeni nu poate să-ți spună cum stă treaba cu succesul în cazul tău.

Există un milion de rețete despre blogging și succes. Dar nu poți știi dinainte care dintre ele va merge pentru tine, iar ca să afli nu pot să te sfătuiesc decât să scrii zilnic.

Mă întorc din nou la importanța campaniilor pentru bloggeri și îți spun sincer că primul câștig pe care mi l-a adus acest blog este rezultatul unei astfel de campanii. De aceea, începe cu ele, nu renunța și mai devreme sau mai târziu cu siguranță vei ajunge să câștigi și din blogging.

#5 Cum să scrii pe bani?

Ca blogger vei fi plătit pentru două tipuri de articole:

  • cele pe care le postezi pe propriul blog;
  • cele pe care le postezi pe blogurile altora.

În cazul în care nu ai un blog cu autoritate mare, mai rar îți va propune cineva să-ți plătească pentru a apărea pe blogul tău. Dar poți încheia colaborări cu diferite companii și scrie în sistem barter, dacă ai o comunitate mare de cititori.

Iar scrisul pe alte bloguri nu se referă la scrisul pe site-ul unui alt blogger, ci la livrarea de articole pentru companii care urmăresc dezvoltarea propriului site. Se caută astfel de persoane, iar motivele pentru care ți se poate cere asta le poți descoperi aici.
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cele mai frecvente întrebări pe care le primesc te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *