・Impresii proaspete de la prima întâlnire cu… ciocolata rusească

Nu sunt expertă în ciocolată, dar când vine vorba de suveniruri, nici că-mi doresc altceva. Cu toate acestea, nu am o marcă preferată. Însă îmi place mult să încerc ciocolată din diferite țări. Când ajung în Japonia de exemplu, prima oară când intru într-un kombini îmi iau mai întâi niște ciocolată și nu am scăpat ocazia de a-mi îmbunătăți cunoștințele nici în celelalte țări pe unde am călcat. Iar acum, deși nu am inclus încă Rusia pe harta țărilor vizitate ca la carte, fratele și cumnata mea m-au ajutat să-mi fac o idee și despre cum este mai exact ciocolata rusească.
Ce vrei să-ți aducem din Rusia? m-au întrebat ei, iar eu le-am răspuns: ciocolată rusească. Și am primit din plin:

 • Bomboane de ciocolată;
 • Diferite tablete de ciocolată;
 • Ciocolățele ambalate individual.

Ce impresie mi-a făcut ciocolata rusească?

Dacă ciocolata belgiană mi se pare o ciocolată intensă, amară, potrivită mai degrabă pentru un adult cu gusturi fine decât pentru un copil, ciocolata rusească a fost fix pe dos. Am încercat mai multe sortimente, de la branduri ale căror etichete nu le pot citi, dar toate au în comun o dulceață specifică, diferită oarecum de cea pe care o regăsești în ciocolata românească care este tot o ciocolată dulce.

Am început cu ciocolățelele ambalate individual și am găsit înăuntru figurine de diferite forme cu ciocolată albă în interior și ciocolată cu lapte la exterior. Iar gustul m-a surprins de la prima bucățică.

Sunt genul de persoană care poate să mănânce o tabletă de 90-100 de grame de ciocolată cu lapte fără să clipească. Dar figurinele m-au dat gata de la primele… trei. Prima oară când am gustat, ciocolata rusească mi s-a părut foarte simplă. E dulce și cu siguranță dă pe spate orice persoană cu suflet de copil. Dar în același timp, este extrem de sățioasă și atât de dulce încât nu știu cât de mult ar fi pe gustul unui adult sofisticat.
Cum sunt bomboanele de ciocolată rusești?

Printre cadourile dulci, fratele și cumnata mi-au adus și două cutii cu bomboane de ciocolată O’ZERA. Nu am vrut să-i întreb nimic despre brand pentru ca impresiile mele să nu fie influențate de nicio altă opinie. Dar nu m-am putut abține și am căutat pe internet câteva informații.

Impresii proaspete de la prima întâlnire cu... ciocolata rusească

Recunosc că lipsa de material se datorează și prea puținului meu talent la rusă, dar nu am găsit prea multe informații despre O’ZERA. Pe Amazon și Ebay însă, este prezentat ca un brand premium, iar pagina oficială a grupului care-l produce este kdv-group.com

Spre deosebire de ciocolățelele ambalate individual, în formă de animăluțe, la bomboane am descoperit un gust mai fin. Se vede că sunt un produs creat cu scopul de a impresiona. Dar ceea ce au în comun cu ciocolata rusească obișnuită este dulceața specifică.
Ce fel de ciocolată să aduci ca suvenir din Rusia?

Dacă cei cărora vrei să le cumperi suveniruri rusești iubesc ciocolata dulce, le poți cumpăra orice fel de ciocolată rusească și cu siguranță nu-i vei dezamăgi. Ca și la noi, există o mulțime de sortimente de ciocolată cu nuci, alune sau fructe uscate și pe lângă aromele specifice au în plus și ceea ce eu voi numi de acum înainte dulceață rusească.

De la ciocolată albă și până la ciocolată cu mult cacao, în Rusia se găsește orice tip de ciocolată. Însă indiferent de ce vei alege, să te aștepți să fie o idee mai dulce ca în România și infinit mai dulce ca în Belgia.

Impresii proaspete de la prima întâlnire cu... ciocolata rusească

Dacă te ghidezi după ambalaj, Alenka este probabil cea mai potrivită ciocolată pentru tine! O recunoști ușor după copilița cu ochii mari și un batic pe cap. Această ilustrație a devenit imaginea brandului și apare pe toate sortimentele de ciocolată Alenka. Iar ca gust, cel puțin pentru mine, din tot ce am încercat până acum, Alenka este ciocolata cu care îți faci cel mai ușor idee despre aroma dulciurilor rusești și dragostea acestui popor pentru ciocolată.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Impresii proaspete de la prima întâlnire cu… ciocolata rusească te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepUn răspuns la „・Impresii proaspete de la prima întâlnire cu… ciocolata rusească”

 1. Ce sa mai, mi-a lăsat gura apa 😍😄
  Nu sunt o împătimită a ciocolatei amare ( ceea ce nu e bine, știu) dar pe cea cu lapte sau albă o mănânc ca pe semințe 😅
  Eu am copilărit cu aceste ciocolate. Bune, tare bune ciocolățelele rusești, in totalitate de acord cu tine. ❤️
  Îți Multumesc mult pentru degustatia virtuală și amintirile copilăriei, trezite prin aceste ciolcolate și bomboane.
  Foarte Util, frumos și gustos acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *