Cititul te face neprost

Hello, people! Astăzi mi-am propus să abordez un subiect extrem de drag mie: lectura. Înainte de a intra la liceu, recunosc, citeam din obligație. Pură obligație si nimic mai mult. Nici măcar un gram de plăcere nu exista în activitatea de care, mai târziu, aveam să devin dependentă. Încă din copilărie, am iubit limba romană, scrisul, fotografia, însă, nu pot spune acelasi lucru și despre lectură.

Intrarea la liceu, a fost cea care a schimbat lucrurile radical. Profa de limba și literatura română de atunci, mi-a servit drept model. Prin ea, am reevaluat existența cititului. Recomandările primite la clasă, îmi stârneau curiozitatea de fiecare dată. Compunerile, eseurile pentru acasă, păreau la prima vedere bizare, dar, erau gândite în așa fel, încât, determinau imaginația să atingă cote alarmante.

Tot din liceu, am început să consider cititul ca fiind o sursă nesecată de inspirație. De la un simplu cuvânt, titlu, sau o simplă copertă, pot concepe un întreg text/poem. Până în prezent, am citit mii de capodopere literare. Aam avut și perioade în care o carte pe zi devenise un stil de viață.

De precizat e că, nu citesc dacă subiectul și tipologia cărților nu-mi prezintă interes. Iubesc în schimb, lecturile dark, dramatice, psihologice, atipice. Superficialul mă dezgustă. S. King și poeziile bacoviene se încadrează  la capitolul preferințe. Ador seria Alina Marinescu, scrisă de Monica Ramirez.

Cititul te face neprost. De ce să citești și cu ce să începi?

Oscar și tanti roz e una din carțile mele de suflet, iar Ioana Duda, este cea cu care rezonez cel mai mult, dacă mă raportez la autori contemporani.

Cititul te face neprost. De ce să citești și cu ce să începi?

Ah, și încă ceva: Păpușile Cristinei Nemerovschi, sunt de neînlocuit!

Cititul te face neprost. De ce să citești și cu ce să începi?

Ps : Sunt convinsă că sunteți curioși care sunt cărțile cu care nu am rezonat absolut deloc, dar, pentru asta există mesajele private, nu? 🙂
Așadar, citiți deoarece cititul nu ingrașă și nici nu veți fi întrerupți de publicitate!

SORINA ALEXANDRA ISTODE

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cititul te face neprost îți recomand și:

Mai citesc tinerii în ziua de azi?

5 comentarii la „Cititul te face neprost

  • martie 31, 2020 la 4:16 pm
    Permalink

    Oscar si Tanti Roz o am si eu in vizor dupa aia vad piesa de teatru. Multam de recomandari. Papusile e faina rau.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *