・La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

Dacă te-ai hotărât să investești într-un produs exclusivist și îți dorești o geantă nouă, iată la ce ar trebui să fii atentă când cumperi o geantă de designer.

Cred că orice fashionistă cu adevărat pasionată de genți înțelege cât de deosebit este sentimentul pe care îl ai când intri într-un magazin de lux cu un scop precis: să-ți cumperi o geantă statement!

Emoția cu care analizezi fiecare din operele de artă expuse în vitrină; Satisfacția că vei avea ceva nou și frumos cumpărat din economiile tale; Anticiparea în continuă creștere în timp ce discuți cu reprezentanta brandului despre fiecare geantă în parte; Și la final, găsirea norocoasei pe care o vei lua cu tine înapoi acasă care nu se compară cu nimic pe lumea aceasta! Și mai special decât oricând, te simți atunci când faci acest lucru pentru prima dată!

Prima geantă de designer pe careți-o cumperi singură nu se uită niciodată!

Și acum îmi amintesc o excursie la Nagoya,acum trei ani, când mi-am cumpărat pentru prima oară o geantă de designer. Atunci a fost și prima dată când am intrat într-un magazin al designerului meu preferat: Yves Saint Laurent.

Eram în Nagoya doar pentru o zi. Avusesem câteva lucruri de rezolvat în oraș și îmi mai rămăsese puțin timp pentru a hoinări prin magazine. Nu aveam un scop precis și atunci am zis hai să intru la Yves Saint Laurent să îmi clătesc puțin ochii. Tocmai ce văzusem la cinema filmul francez despre viața designerului și mă simțeam plină de inspirație.

Magazinul era perfect! Exact așa cum mă așteptam să fie!

Colecția anului 2014 era plină de culori pastelate și nuanțe fermecătoare care mă îmbiau din vitrină. Am intrat și în timp ce admiram fiecare model și măiestria cu care a fost lucrat, îmi dădeam ușor ușor seama cât de imposibil ar fi să fac o alegere. Și atunci, privirea mi-a căzut pe EA! O geantă mică, roz – floare de cireș, tip portofel, cu lănțișor auriu și un Y de aceeași culoare. M-am îndrăgostit pe loc!

La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

Cum am văzut-o, nu îmi mai puteam lua ochii de pe ea. În inima mea decizia era deja pe jumătate luată. Dar am vorbit și cu una din reprezentante pentru aceremai multe detalii. Aceasta mi-a spus că gentuța mea roz pal este singura rămasă din colecția ei și că probabil altele asemănătoare nu vor mai apărea pe viitor deoarece designerul Hedi Slimane schimbă numele brandului din Yves Saint Laurent în Saint Laurent Paris. Cu alte cuvinte, era o geantă desăvârșită: creată între două epoci, cu un design fără cusur și o culoare deosebită! Se încadra de minune în tiparul primei genți de designer pe care mi-o doream dintotdeauna.

Și astfel la 23 de ani am făcut pasul cel mare: mi-am luat prima geantă de designer.

Multe femei cărora le place moda sunt de părere că pantofii sunt punctul focal al oricărei ținute. Dar eu, de când mă știu, am fost susținătoarea genților.

Dacă și tu ești la fel ca mine și ai da orice să mai adaugi încă o piesă la minunata ta colecție de gentuțe, iată la ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer!

Cum să cumperi o geantă de designer?

1. Pune calitatea pe primul loc

În schimbul unui preț destul de piperat, o geantă autentică de designer, promite o calitate ireproșabilă! Când cumperi o astfel de piesă, nu trebuie să faci niciun compromis! De la material și până la cusături, finisaje și accesorii, o geantă de designer nu trebuie să aibă vreun defect!

Iar dacă este vorba de prima ta geantă de designer, sfatul meu este să îți cumperi una de piele! Nu spun că pvc, nylon sau orice alt material folosit de brandurile de lux nu merită la fel de mult ca pielea, dar e ceva aparte în a-ți cumpăra o geantă superbă de piele, nu crezi?

2. Detaliile fac diferența

Fiecare brand este diferit! Și face tot posibilul să iasă în evidență prin mici detalii care îl caracterizează!

De aceea, înainte să îți cumperi o geantă de designer, studiază bine oferta! Cum am spus și mai sus, astfel de accesorii nu sunt ieftine! Și dacă tot faci o așaachiziție, investește în ceva care să te reprezinte!

Dacă nu este stilul tău, nu îți cumpăra o geantă de designer doar pentru că este ușor de recunoscut și atrage privirile celor din jur! Alege un brand pe gustul tău și care să se potrivească cu imaginea pe care vrei să o creezi.

Tot la detalii trebuie să fii atentă și pentru a depista un fals!

Gențile originale, de cele mai multe ori au un număr unic gravat undeva în interior pe o bucățică de piele; Sau au o căptușeală specifică; Sau păstrează cu sfințenie același număr de cusături pentru diferite părți componente! Fiecare brand are caracteristicile lui. Dar un lucru comun tuturor însă este migala cu care creează aceste produse de lux! De aceea, când cumperi o geantă de designer, pentru a te asigura că este autentică, ai grijă să arate impecabil atât la interior cât și la exterior! Un designer nu lasă nimic la voia întâmplării!

La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

3. Nu te lăsa păcălită de expresia „am adus-o din afară

Dacă ești gata să cumperi o geantă de designer, dar te gândești să faci o mică economie și să o achiziționezi de la o cunoștință pentru că „a adus-o din afară” și ți-o vinde la un preț mai accesibil ca în magazin, mai gândește-te!

Brandurile cunoscute la nivel internațional vând la prețuri destul de mari și în străinătate dar și în țara de origine. De aceea, dacă un bun de firmă ți se pare mult prea ieftin ca să fie original, probabil că așa și e!

Ca să fii sigură că dai banii pe ceea ce scrie pe etichetă și nu un fals, cumpără de la un retailer autorizat! Oricât de ieftin ar părea în comparție cu originalul, un fake rămâne doar un fake.

4. Când vine vorba de online, lucrurile se complică puțin

Îți dorești o geantă de designer, dar modelul pe care îl preferi sau brandul de la care vrei să cumperi nu se vinde în țara unde locuiești și te gândești să cumperi online? Cercetează bine problema!

În legătură cu brandurile foarte populare, informații online se găsesc cu duiumul! La fel și magazine! De aceea, nu fă nicio achiziție neinformată și cumpără doar de pe site-uri de încredere!

Cum faci acest lucru?

? Asigură-te că brandul pe care ți-l dorești, își vinde produsele și prin magazinul de la care vrei să faci achiziția.

? Citește cu atenție politica magazinului și termenii de returnare! Chiar și pe site-uri care vând replici, pozele s-ar putea să fie ale unor produse autentice. De aceea, în caz că nu ți se trimite ceea ce ai comandat, asigură-te că poți returna produsul primit!

? Ai grijă la țara de unde va fi trimis produsul deoarece s-ar putea să ți se perceapă taxe suplimentare!

? Întreabă dacă geanta vine însoțită de certificatul de garanție! Deși nu un factor determinant, certificatul de garanție este primul lucru care îi lipsește unui fals! Dacă acesta se află în interiorul genții, în momentul în care o primești, sunt șanse mari ca geanta ta să fie autentică!

La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

? Fii foarte foarte atentă la dimensiuni! Iar aici nu este vorba doar de falsuri ci și de produsele originale. În poze arată superb, prețul este și el semnificativ și te aștepți că vei primi o geantă de mărimi consistente. Dar când deschizi coletul, rămâi mută de uimire la descoperirea unui portofel cu o curea pentru purtat pe umăr. Pentru a evita o astfel de situație, verifică cu atenție dimensiunile că să știi dinainte la ce să te aștepți!

În linii mari acestea sunt principalele lucruri la care ar trebui să fii atentă în momentul în care vrei să cumperi o geantă de designer. Brandul, aspectul și dimensiunile preferate rămân alegerea ta. Cât despre autenticitate, singurul mod în care poți să te asiguri că nu te alegi cu un fals atunci când nu cumperi direct de la magazinul brandului, este informarea!

Citește și: Trei tipuri de genți pe care ar trebui să le aibă orice femeie

La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer? te invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeepOne thought on “・La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *