・Jojo Moyes: Eu, și totuși alta

După o serie de evenimente tragice, Louisa Clark, tânăra și ambițioasa londoneză, se hotărăște să-și schimbe viața încercându-și norocul în New York.

Jojo Moyes Eu, si totusi alta

Proaspăt ajunsă în metropola americană, Louisa se mută în locuința soților Gopnik, noii săi angajatori. Gopnik Leonard este un bărbat de succes, care trăiește într-un apartament imens din centrul New York-ului, alături de noua sa soție poloneză Agnes. Agnes pe de altă parte, după încheierea căsătoriei devine casnică și are nevoie de o asistentă care să o ajute cu organizarea programului ei încărcat de evenimente sociale.

Prietenoasă și deschisă noilor provocări, Louisa ajunge rapid la inima lui Agnes și o însoțește la evenimente, ajutând-o să ignore privirile fulgerătoare ale fostei doamne Gopnik și ale altor femei. Însă chiar și cu Louisa alături, lui Agnes i se pare copleștioare noua sa viață și îi spune mereu acesteia despre cât de greu este să fii un imigrant, cu inima veșnic împărțită în două. Pe de-o parte, Agnes îl iubește sincer pe Leonard, dar pe de alta, clocește mereu noi metode prin care să-și ajute pe ascuns familia și o implică și pe Louisa în micile sale aranjamente nu tocmai cinstite față de propriul soț.

În același timp, Louisa face eforturi să se acomodeze la stilul de viață newyorkez. Decizia ei de a se muta pune presiuni pe relația cu Sam, iubitul ei. El este un paramedic din Londra, care i-a salvat viața și care își iubește prea mult slujba ca să i se alăture.

În plus, lucrurile se complică și mai mult atunci când Louisa îl cunoaște la un eveniment caritabil pe Josh, un avocat atrăgător cu viitor promițător, de care îi este greu să nu se îndrăgostească și care îi aduce aminte de Will, bărbatul care și-a pus capăt zilelor și care acum continuă să existe doar în amintirile sale.

În aceeași clădire cu soții Gopnik trăiește și bătrâna doamnă de Witt. Fosta editoare la o revistă de modă pentru femei care a fascinat New York-ul timp de 30 de ani, trăiește singură alături de posacul ei cățeluș Dean Martin, numit după “cel mai frumos bărbat”. Margot de Witt este o femeie cu sufletul de gheață care nu se înțelege cu nimeni din bloc și care ascunde un secret pe care Louisa reușește să-l descopere cu multă răbdare și muncă de convingere.

Înalta societate din New York nu este singurul mediu în care Louisa trebuie să facă față. Pe lângă arsitocrații ale căror obiceiuri se chinuie să le deslușească, ea luptă să-și facă prieteni și printre “oamenii de rând” precum Ashok, portarul clădirii, și familia acestuia, sau cele două surori patroane ale unui magazin de haine vintage.

O ilustrație senzațională a aventurilor Louisei Clark este această imagine realizată de Taylor Grant care reprezintă o hartă interactivă a orașului New York și a locurilor frecventate de Louisa. Cu tot cu citate, găsești harta pe readitforward.com, site-ul unde a fost postată inițial.

De ce mi-a plăcut romanul Eu, și totuși alta?

Dacă ești fan al filmului Diavolul se îmbracă de la Prada, vei iubi această carte. Imaginează-ți cam aceeași atmosferă, dar cu grămezi de haine vintage în loc. Dacă nu pentru poveste, măcar pentru referințele în materie de modă trebuie s-o citești. Stilul Louisei Clark este unic! O explozie de culori, forme și texturi atât de vulgare luate separat, și totuși atât de perfecte luate împreună.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut Eu, și totuși altate invit să descoperi rubricaBooks de la pickandkeep:

Books2 răspunsuri la „・Jojo Moyes: Eu, și totuși alta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *