BLOGlife

・Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Administrarea unui magazin fizic, indiferent de profilul său, nu este simplă. Sunt atât de multe lucruri de luat în calcul! Iar trendurile în materie de design interior se schimbă de la an la an. În plus, rafturile alese nu trebuie doar să îndeplinească anumite cerințe legate de aspect pentru a compune un interior atrăgător pentru clienți, dar trebuie să ofere produselor expuse și un suport optim pentru păstrarea în cele mai bune condiții.

Metalul este unul din cele mai potrivite materiale pentru confecționarea rafturilor destinate centrelor comerciale. Iar despre criteriile alegerii celor mai potrivite exemplare vom vorbi pe larg în cele ce urmează.

Care este cel mai important lucru legat de rafturile metalice?

Te-ai întrebat ce ar trebui să faci prima oară la amenajarea magazinului pentru a porni de la început pe drumul cel bun? Bugetul este un factor major pe care  să-l consideri. Dar în aceeași măsură trebuie să faci astfel încât calitatea rafturilor tale să primeze în fața cantității. Un magazin nu este mai puțin atrăgător dacă nu are multe rafturi, ci dacă este încărcat cu tot felul de piese de mobilier de slabă calitate.

La capitolul mobilier, Rafturi metalice de la A la Z este partenerul tău de încredere. Aici găsești rafturi pentru orice buzunar, dar de o calitate excepțională și special create pentru a îndeplini nevoile magazinului tău.

Cum alegi rafturile metalice în funcție de produsele pe care vrei să le expui?

#1 Rafturi metalice pentru supermarket

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Nu poate fi vorba de un supermarket cu vânzări mari dacă clienții nu au acces facil la produse. De asemenea, rafturile trebuie alese în funcție de ceea ce se vinde. Pentru produsele ambalate se pot folosi rafturi metalice de perete, cu o capacitate mare de susținere și posibilitatea adăugării unor elemente noi. Pentru legume și fructe, rafturile trebuie să fie puțin înclinate pentru o așezare mai aspectuoasă. Iar pentru pâine și alte produse de panificație, rafturile trebuie să pună în valoare caracteristicile alimentelor pentru ca acestea să arate cât mai apetisant.

#2 Rafturi metalice pentru magazin de îmbrăcăminte

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

În magazinele de îmbrăcăminte rafturile trebuie să fie “aerisite”. Spre deosebire de produsele alimentare unde o ofertă cât mai bogată conduce la creșterea vânzărilor, în cazul pieselor vestimentare este bine să păstrezi lucrurile cât mai simple. Ai în vedere ca cei care îți calcă pragul să poată analiza în voie produsele expuse și la final să plece cu măcar unul din ele acasă. Pentru cei mai mulți dintre noi, o haină este o investiție importantă, pe care nu ne-o permitem la fel de des cum cumpărăm alimente și de aceea avem nevoie de timp și spațiu ca să drămuim decizia.

Când intri într-un magazin vestimentar cu nenumărate produse și simți că mulțimea lor pur și simplu te sufocă, oricât de atrăgătoare ar fi acestea, este natural ca după un timp petrecut acolo să-ți dorești să ieși afară chiar dacă n-ai cumpărat nimic. Astfel, pentru magazinele de haine, cele mai înalte rafturi nu trebuie să depășească înălțimea la care majoritatea clienților ajung fără dificultate, iar elementele lor să pună în evidență fiecare piesă vestimentară expusă în parte.

#3 Rafturi metalice pentru depozit de antichități

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Depozitele de antichități și magazinele cu haine second hand sunt un alt tip de magazin care se bucură de o atenție specială în țara noastră. Dacă ești administratorului unei astfel de afaceri, cel mai important lucru pe care trebuie să-l oferi clienților tăi este atmosfera. Oricât de vechi ar fi produsele pe care le vinzi, dacă induc privitorilor o anumită stare prin modul în care sunt prezentate, au șanse mari să se bucure de un succes răsunător.

În magazinele de antichități, cel mai potrivit mod de a-ți expune produsele este imitarea interiorului unei locuințe. La fel ca piesele vestimentare, ele nu trebuie să fie îngrămădite unele peste altele, ci să stea răsfirate, etalându-și caracteristicile direct de pe raftul unde sunt așezate, înainte de a fi luate și studiate rând pe rând. Pentru astfel de magazine se pot folosi rafturi metalice de diferite dimensiuni. Dar trebuie avut grijă ca distanța dintre ele să nu obstrucționeze vizibilitatea cumpărătorilor.

#4 Rafturi metalice pentru bar sau cafenea

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Rafturile metalice sunt o idee excelentă de amenajare și pentru cafenele sau baruri. Dacă în spatele “tejghelei” unde barista sau barmanul își servește clienții se află un perete plin de rafturi metalice pe care sunt expuse pahare, sticle, chemex-uri și alte produse potrivite afacerii în cauză, interiorul capătă un aspect rece, industrial și foarte instagramabil, exact așa cum caută în xiua de azi cei care frecventează astfel de localuri. În cazul cafenelelor sau barurilor, o bună parte din lucrurile expuse sunt doar pentru decor și de aceea rafturile pot acoperi întreaga înălțime a pereților fără să se urmărească un acces facil la produsele din vârf.

În ce mod contribuie rafturile metalice la creșterea cifrei de afaceri a unui magazin?

Dacă sunt alese conform specificului afacerii, rafturile metalice contribuie la creșterea vânzărilor în felul următor:

  • Creează un mediu ambiant plăcut pentru clienți;
  • Într-unele cazuri pot fi privite ca parte din decor;
  • Permit expunerea unui număr rezonabil de produse într-un spațiu restrâns;
  • Asigură o depozitare în deplină siguranță a produselor din magazin;
  • Pentru supermarket-uri și magazinele spațioase fragmentează interiorul;
  • Permit administratorilor și vânzătorilor să scoată anumite produse în evidență;
  • Îmbunătățesc radical experiența vizitatorilor magazinului.

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

De ce Rafturi metalice de la A la Z?

Site-ul Rafturi metalice de la A la Z este locul ideal pentru achiziția mobilierului spațiului tău comercial. Aici ai la dispoziție o gamă largă de produse potrivite pentru fiecare tip de magazin în parte, la prețuri convenabile. În plus, dacă n-ai aflat încă ce tip de raft ți se potrivește, poți contacta un consilier. Acest specilist în rafturi te poate ajuta în luarea unei decizii de care să fii 100% mulțumit.

Pe site-ul Rafturi metalice de la A la Z nu găsești doar produse din metal. Tot de aici poți completa spațiul comercial al afacerii tale cu rafturi din lemn, sisteme de ghidare și marcaj, coșuri de cumpărături, suporturi pentru etichete, și bineînțeles, polițe suplimentare pentru personalizarea mobilierului exact așa cum îți dorești.

De asemenea, stocul permanent de marfă asigură o livrare rapidă. Astfel, când vine vorba de afaceri cu magazine, poți să uiți de grijile legate de tot ceea ce ține de rafturi și expunere pentru că la Rafturi metalice de la A la Z ai deja tot ce îți trebuie!

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Importanța alegerii rafturilor metalice te invit pe blogul pickandkeep!

Blog pickandkeep
4 comentarii la „・Importanța alegerii rafturilor metalice potrivite pentru creșterea cifrei de afaceri a unui magazin fizic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *