Clientul poate denunța unilateral contractul cu Japan Transit Platform fără a indica un motiv, în termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 130/200 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță) numai în scris și poate returna produsul (produsele) în același termen.

Puteți returna produsele primite, fără să indicați un motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, prin expedierea acestora pe adresa Japan Transit Platform. Termenul începe să curgă la o zi după ziua în care ați primit produsul. Retururile vor fi acceptate spre examinare numai atunci când se primesc în intervalul de timp menționat, ceea ce înseamnă că trebuie să-l expediați în acest interval. Costul și riscul transportului produselor returnate cad în seama clientului. Retururile trebuie trimise pe adresa Japan Transit Plaform S.R.L. – Bucuresti, Romania, strada Pridvorului, nr. 1, bloc 1A, scara A, ap. 7, camera 1, sector 4 prin Poșta Română sau folosind serviciul Retur DPD. Pentru a putea beneficia de serviciul Retur DPD trebuie să faceți dovada livrării inițiale în original. Țineți cont de faptul că percepem taxa de 16.2 lei pentru returile efectuate din București, respectiv 17.4 lei pentru retururile efectuate din țară. Dacă aveți întrebări despre returnarea produselor, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la: admin@pickandkeep.com

Este de preferat ca returul să se efectueze în ambalajul original al produsului. În cazul returnării produsului în alt ambalaj decât cel original, returul va fi acceptat dacă produsul nu prezintă urme de uzură, murdărie, pete, nu este deteriorat prin purtare, spălare sau orice altă metodă, are toate etichetele atașate și este complet – inclusiv cu accesorii, certificat de garanție, manual de instrucțiuni etc. Vă reamintim că produsele se probează fără îndepărtarea etichetei detașabile, deoarece există riscul deteriorării ori pierderii acesteia. Astfel, returul unui produs fără etichetă nu poate fi acceptat deoarece acesta nu mai poate fi recomercializat. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza produsele deteriorate, murdare sau mirosind a parfum/deodorant.

Toate costurile legate de transportul returului vor fi suportate de client. Rambursarea contravalorii produselor se va face numai prin virament bancar. Suma datorămă clientului va fi ramburastă în contul bancar al acestuia în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea coletului. Termenul nu include și timpul acordat transferului banilor de la banca noastră către banca unde unde clientul are cont. Dacă dorești să schimbi produsul achiziționat cu unul de altă marime sau altul de același preț sau preț superior vă rugăm să menționați acest lucru în formularul de retur pe care îl puteți găsi aici.

Dacă aveți întrebări cu privire la dreptul de a returna produsul, vă rugăm să ne contactati la adesa de email admin@pickandkeep.com sau la numărul de telefon 0746084860.