Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli

Ai încercat vreodată laptele de soia? Dar băutura organică pe bază de ovăz de la Naturli? Eu dacă știam că există băuturi pe bază de lapte atât de gustoase, mă lăsam de mult de laptele obișnuit, sau cel puțin o lăsam mai moale cu el!

Ador laptele și până nu de mult nici nu puteam să-mi imaginez viața fără el. Dar încă din timpul sarcinii am aflat că laptele de vacă, chiar dacă este băut de mamă și nu direct de bebeluș, poate cauza colici în timpul alăptării. De aceea, încă de la începutul sarcinii am renunțat complet la el. Și nu mi-a fost deloc ușor.

Indiferent dacă este vorba de cereale cu lapte, lapte gol sau pur și simplu un ceai cu lapte, nu trecea zi fără să mă răsfăț cu această băutură. Dar odată ce am renunțat la laptele de vacă, am observat că deși îi duc dorul, fără el digestia mea este mai bună și mă simt mai bine.

Naturli – noua mea sursă de lapte

Din motive naturale și obiective, am fost nevoită să renunț devreme la alăptare, dar nu mi-am reluat obiceiul consumului de lapte. Însă mi-era dor de toate alimentele pe care mă obișnuisem să le consum cu lapte până când în campania BUZZStore Naturli am primit două băuturi pe bază de plante care pot înlocui cu succes laptele obișnuit.

BUZZStore m-a provocat să încerc să folosesc cele două băuturi pe bază de plante primite în crearea unor smoothie-uri și exact așa am și procedat. Dar odată ce le-am descoperit gustul, am zis să le supun și altor teste și să încerc să le folosesc și pentru alte rețete.

Naturli Soya Drink

Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli 1

Din Naturli Soya Drink am făcut un delicios smoothie de piersici. Pentru rețetă m-am inspirat de pe internet și am folosit patru jumătăți de piersici din compot, două linguri mai mult decât generoase de înghețată de vanilie și 400 ml de lapte de soia Naturli. Toate acestea le-am amestecat cu mixerul și a ieșit o nebunie.

Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli 2

Îți vine să crezi sau nu, nu m-am putut opri pur și simplu la smoothie, ci am folosit laptele de soia de la Naturi și pentru paste carbonara. Am luat de pe internet cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu lapte, nu cu smântână, am înlocuit laptele obișnuit cu Naturli Soya Drink și cu toate că băutura are o ușoară aromă de vanilie, în combinație cu șunca prăjită și cu brânza pentru paste a iești ceva de vis.

Naturli Organic Oat Zero

Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli 3

Pentru smoothie-ul la care am folosit Naturli Organic Oat Zero nu m-am ghidat după o rețetă anume. Pur și simplu mi-am dorit un smoothie cu multe fructe, dar atrăgător din punct de vedere estetic și atunci am mixat pe rând vișine, banane și piersici pe care le-am amestecat cu Naturli Organic Oat Zero în diferite proporții. Apoi, am turnat într-un pahar amestecul cel mai dens primul, peste el pe următorul și la final pe cel mai aerat. Nu știu cât de aspectoasă am reușit să fac această băutură, dar gustul ei a fost ceva extraordinar.

Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli 4

De câteva zile îmi tot stătea în gând o budincă cremoasă de ciocolată și dacă tot mai aveam puțin lapte de ovăz, am zis să încerc să-mi fac pofta cu el. Așa că am pus la încălzit o cană plină din această băutură, iar într-un bol am amestecat o lingură de zahăr, una de cacao și una și jumătate de amidon de porumb. Apoi, cât laptele s-a făcut fierbinte, am turnat peste amestecul de prafuri și am amestecat ușor ușor până s-a omogenizat tot. Pe urmă, am pus compoziția din nou la fiert și mestecând încontinuu cu o paletă moale, pentru creme, în doar câteva minute am obținut o budincă ce dă dependență.

Tu ai încercat aceste băuturi? Dacă da, ce ai preparat din ele?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Smothie-uri și alte delicatese cu băuturi pe bază de plante de la Naturli citește și:

Rețetă de okonomiyaki la fel de bun ca într-un restaurant japonez

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *