1. Condiții Generale

Pickandkeep – proprietate a Japan Transit Plaform S.R.L. – București, România, strada Pridvorului, nr. 1, bloc 1A, scara A, ap. 7, camera 1, sector 4, telefon: 0746084860, email: japantransitplatform@gmail.com (denumită în continuare “Japan Transit Platform” sau “noi”) administrează un magazin online la adresa de internet www.pickandkeep.com (denumit în continuare “site-ul”). Toate comenzile plasate de către dumneavoastră prin intermediul site-ului, livrările și serviciile noastre sunt exclusiv sub rezerva termenilor și condițiilor generale din această pagină, în versiunea care este valabilă în momentul comenzii, prezentă pe site în pagina de Termeni și Condiții. Nu acceptăm alți termeni și condiții solicitate de client cu excepția cazului în care compania își exprimă, în prealabil, un acord scris.

Legea guvernantă

Contractul dintre Japan Transit Platform și Cumpărător este guvernat de Legea Română și va fi interpretat în conformitate cu reglementările prevăzute de aceasta. Orice dezacorduri se soluționează pe cale amiabilă. Dacă dezacordurile nu pot fi rezolvate pe cale amiabilă, ele vor fi supuse spre soluționare la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional a Camerei de Comert și Industrie a României, în conformitate cu legislația în vigoare.

2. Note importante

a. Produsele oferite de noi sunt prezentate pe site sub formă de fotografii digitale ale produselor existente. Diferențele minore (exemplu culoare puțin diferită etc.) dintre fotografii și realitate nu constituie un defect al produselor comandate.

b. Vă rugăm să rețineți că produsele prezentate pe site-ul www.pickandkeep.com este posibil să nu mai fie disponibile la momentul vizitei clientului pe site. Dacă nu se specifică altfel, toate prețurile includ TVA (unde este cazul), dar nu conțin costurile de livrare (care vor fi notificate separat).

c. Japan Transit Platform are dreptul de a efectua livrări parțiale, în cazul în care o comandă conține mai mult de un articol.

3. Încheierea contractului

a. Contractul între Cumpărător și Japan Transit Platform intră în vigoare în momentul în care sunt expediate produsele comandate. Prin trimiterea formularului de comandă pe site-ul nostru, cumpărătorul își declară acceptul de a încheia acest contract. Comanda finalizată este expresia contractului dintre Cumpărător și Japan Transit Platform.

b. Japan Transit Platform are dreptul de a respinge comenzi fără să indice motivele, în special în cazul în care există suspiciuni bine întemeiate că produsele comandate sunt destinate a fi re-vândute în scop comercial către terți.

4. Livrarea și Transport

a. Expediem comenzile exclusiv pe teritoriul României folosind serviciul de transport DPD. Costul serviciului de transport este de 16.2 lei pentru livrările în capitală și de 17.4 lei pentru restul țării. Pe factură costul serviciului de transport se calculează în funcție de codul poștal al adresei de livrare. În cazul în care nu cunoașteți codul poștal al adresei la care doriți să vă livrăm produsele vă rugăm să accesați site-ul www.coduripostale.com și apăsați butonul “Cauta” după ce ați introdus localitatea și strada adresei dumneavoastră.

b. Coletele dumneavoastră vor fi expediate în 4-5 zile lucrătoare.

c. În cazul în care produsele nu sunt disponibile pe stoc imediat, veți primi o notificare în care vom solicita acordul dumneavoastră pentru o nouă dată de livrare. De obicei, livrarea este amânată cu până la 10 de zile. Noua dată de livrare trebuie mai întâi aprobată de client pentru confirmarea comenzii.

5. Dreptul de a returna

Clientul poate denunța unilateral contractul cu Japan Transit Platform fără a indica un motiv, în termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 130/200 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță) numai în scris și poate returna produsul (produsele) în același termen.

Puteți returna produsele primite, fără să indicați un motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, prin expedierea acestora pe adresa Japan Transit Platform. Termenul începe să curgă la o zi după ziua în care ați primit produsul. Retururile vor fi acceptate spre examinare numai atunci când se primesc în intervalul de timp menționat, ceea ce înseamnă că trebuie să-l expediați în acest interval. Costul și riscul transportului produselor returnate cad în seama clientului. Retururile trebuie trimise pe adresa Japan Transit Plaform S.R.L. – Bucuresti, Romania, strada Pridvorului, nr. 1, bloc 1A, scara A, ap. 7, camera 1, sector 4 prin Poșta Română sau folosind serviciul Retur DPD. Pentru a putea beneficia de serviciul Retur DPD trebuie să faceți dovada livrării inițiale în original. Țineți cont de faptul că percepem taxa de 16.2 lei pentru returile efectuate din București, respectiv 17.4 lei pentru retururile efectuate din țară. Dacă aveți întrebări despre returnarea produselor, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la: admin@pickandkeep.com

Este de preferat ca returul să se efectueze în ambalajul original al produsului. În cazul returnării produsului în alt ambalaj decât cel original, returul va fi acceptat dacă produsul nu prezintă urme de uzură, murdărie, pete, nu este deteriorat prin purtare, spălare sau orice altă metodă, are toate etichetele atașate și este complet – inclusiv cu accesorii, certificat de garanție, manual de instrucțiuni etc. Vă reamintim că produsele se probează fără îndepărtarea etichetei detașabile, deoarece există riscul deteriorării ori pierderii acesteia. Astfel, returul unui produs fără etichetă nu poate fi acceptat deoarece acesta nu mai poate fi recomercializat. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza produsele deteriorate, murdare sau mirosind a parfum/deodorant.

Toate costurile legate de transportul returului vor fi suportate de client . Rambursarea contravalorii produselor se va face numai prin virament bancar. Suma pe care ți-o datorăm va fi ramburastă în contul tău bancar în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea coletului. Termenul nu include și timpul acordat transferului banilor de la banca noastră către banca unde unde ai cont. Dacă dorești să schimbi produsul achiziționat cu unul de altă marime sau altul de același preț sau preț superior vă rugăm să menționați acest lucru în formularul de retur pe care îl puteți găsi aici.

Dacă aveți întrebări cu privire la dreptul de a returna produsul, vă rugăm să ne contactati la adesa de email admin@pickandkeep.com sau la numărul de telefon 0746084860.

6. Plăți

Plata produselor și costurile relevante pentru transport și livrare se vor efectua prin ramburs de către client în momentul primirii produsului. În niciun caz costurile nu vor fi mai mari decât cele redate în mod clar în factura dumneavoastră primită de la Japan Transit Platform.

7. Defecte ale produselor

Pentru toate produsele vândute de noi nu constituie defecte următoarele caracteristici:

  • Împunsături, găuri sau tăieturi în etichete cauzate de prinderea accesoriilor, nasturilor sau etichetelor adiționale ale produselor;
  • Nuanțe ușor diferite ale culorilor materialelor textile față de pozele de prezentare;
  • Modelele ușor diferite ale produselor cauzate de natura țesăturii și modul în care aceasta a fost împletită, vopsită sau cusută;
  • Ambalajele deteriorate din cauza transportului de la sediul nostru către sediul clientului;
  • Cutele cauzate de modul în care produsele sunt împachetate pentru transport sau de natura materialului.

8. Produse “lucrate manual”

În cazul achiziționării produselor cu specificația “handmade”, “lucrate manual” sau “cusute manual” vă rugăm să țineți cont de faptul că nu constituie defecte următoarele caracteristici:

  • Nuanțe ușor diferite ale culorilor materialelor textile față de pozele de prezentare;
  • Întărituri, noduri, fire provenite de la cusăturile de mână pe partea interioară a produselor;
  • Mărimile diferite față de produse similare confecționate în fabrică.

Vă rugăm să luați în considerație faptul că produsele vândute sub numele de “handmade”, “lucrate manual” sau “cusute manual” sunt complet finisate în momentul vânzării.