BLOGlife

Magazinul de mobilă vintage Heartwood: un loc care m-a inspirat

Am fost acum două săptămâni la un târg cu haine second hand care a avut loc în interiorul magazinului Heartwood. Acesta este un magazin cu mobilă vintage, deschis pe strada Popa Nan, într-un depozit spațios. În curând se va muta într-o altă locație pe care abia aștept să o vizitez, dar pentru că îmi doream de ceva timp să ajung și pe Popa Nan mă bucur că am apucat înainte să se închidă.



De la târg mi-am luat o jachetă tip kimono lucrată manual și o pereche de pantaloni raiați superbi pe care i-am purtat în excursia de la Roma.

Ce fel de locuri mi-ar plăcea să avem mai multe în București?

Dar motivul pentru care m-am gândit să scriu acest articol nu sunt neapărat noile piese vestimentare de care m-am îndrăgostit pe loc, ci atmosfera din fostul magazin Heartwood și ideea că Bucureștiul are nevoie de cât mai multe astfel de locații din care să-ți iei doza de inspirație.

Genul de locație care primește multe complimente pe Instagram

Cum am intrat în magazinul Heartwood nu mi-am mai putut ține telefonul în buzunar. Spațiul depozitului, probabil de peste 500 de metri pătrați, culoarea pereților și ferestrele mari și luminoase făceau ca fiecare colțișor să pară numai bun de pozat. Și ca de obicei, după sesiunea foto am făcut o selecție cu tot ce era mai bun și am postat pe Instagram.

Ce fel de locuri mi-ar plăcea să avem mai multe în București?

Ți s-a întâmplat vreodată să te întrebe un străin unde ai făcut poze pentru că vrea să și el să meargă acolo? Ei bine, după ce am postat fotografiile cu Heartwood, am primit mesaje în privat de la tineri japonezi pe care nu îi cunosc personal, spunându-mi că le place la nebunie locația și vor și ei să viziteze un așa magazin cu prima ocazie când vin în România.

Ce fel de locuri mi-ar plăcea să avem mai multe în București?

Și într-adevăr, interesul străinilor pentru magazine ca Heartwood este justificat. În București sunt încă prea puține magazine vintage de calitate în care să te gândești ce să-ți cumperi mai întâi pentru că sunt prea multe lucruri frumoase din care să alegi și nu trebuie să sapi după comori ascunse.

Ce m-a tentat de la magazinul de mobilă vintage Heartwood?

Pe lângă o masă de sufragerie, când mă voi muta într-un apartament mai spațios, de la Heartwood intenționez să-mi cumpăr câteva scaune și mai multe corpuri de iluminat. Într-un interior modern, piesele de mobilier vintage au un vibe special pe care nu îl poți reproduce doar cu mobilă nouă.

Ce fel de locuri mi-ar plăcea să avem mai multe în București?

Pentru mine secretul oricărei încăperi plăcute din punct de vedere estetic este echilibrul. Iar combinația de nou și vechi face ca întregul decor să pară gândit până în cele mai mici detalii.

Ce fel de locuri mi-ar plăcea să avem mai multe în București?

De aceea, nu doar pentru a încuraja mai buna folosire a obiectelor pe care le producem ca specie umană. Ci și pentru farmecul lucrurilor vechi și cu personalitate, consider că investiția în piese vintage de mobilier este o alegere înțeleaptă. Mă bucur sincer că am descoperit Heartwood, te invit și pe tine să stai la curent cu noutățile și să-l vizitezi la noua locație și nu în ultimul rând, dacă mai cunoști și alte oaze de inspirație ca aceasta, să-mi lași un comentariu pentru că mi-ar face mare plăcere să le explorez!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Fosta locație a magazinului Heartwood: un loc care m-a inspirat citește și alte postări interesante:

Blog pickandkeep




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *