Cum să slăbești și să te menții în formă fără a te abține de la nimic

Dacă la fel ca mine, ești o persoană pofticioasă, iată cum poți să slăbești și să te menții în formă fără a te abține de la niciun fel de mâncare!
Înainte de a citi acest articol vreau să îți reamintesc un lucru:

NU TOATĂ LUMEA TREBUIE SĂ SLĂBEASCĂ!!!

Dar,

ORICINE SE SIMTE MAI BINE ÎNTR-O FORMĂ FIZICĂ BUNĂ!

Dacă urmezi întocmai sfaturile acestui articol și în timp, observi că nu ai pierdut niciun kilogram, sau chiar ai câștigat în greutate, înseamnă că nu aveai nevoie să slăbești! Următorul ghid te va ajuta să îți ordonezi stilul de viață și să îți îmbunătățești condiția fizică. Urmând acești pași nicidecum nu vei ajunge la o masă corporală nesănătoasă!
Și acum uite ce trebuie să faci ca să slăbești și să te menții în formă fără a te abține de la niciun fel de mâncare!

1. Mănâncă de trei ori pe zi!

Învață-te să te așezi la masă și să mănânci regulat.

Ca să slăbești și să te menții în formă secretul nu este să te abți de la mâncare ci să îți formezi o rutină zilnică benefică sănătății corpului.

Renunță la ciugulit și la gustat între mese!

Dacă ești la serviciu și cineva te servește cu ceva bun între orele de masă, păstrează-l pentru mai târziu.

Dacă te faci vinovată de ronțăit snacksuri acasă, pur și simplu nu mai cumpăra! Dacă nu le vei mai avea în dulap, nici nu te vor mai tenta!

2. Respectă orele de masă

Fă-ți programul în așa fel încât să ai timp pentru toate cele trei mese ale zilei. În plus, încearcă să iei masa aproximativ la aceleași ore în fiecare zi. Dacă ți se face foame între timp, bea un suc de fructe sau un ceai fără zahar. Acestea îți vor da senzația de sațietate și te vor ajuta să reziști până la următoarea masă.

Nu lăsa să treacă mai mult de 6-7 ore între mese! Digestia depinde în funcție de alimentele pe care le consumi dar pentru carne și mâncăruri procesate de exemplu, durează între 4 și 7 ore. De aceea nu lăsa prea mult interval între mese pentru a nu flămânzi și a mânca apoi peste măsură.

Dacă te vei obișnui să mănânci la ore fixe, digestia și arderile din corpul tău se vor îmbunătăți și vei vedea că îți va dispărea și pofta de ciugulit.

3. Nu sări peste micul dejun și mănâncă în prima oră după ce te-ai trezit

Arderile sunt mai intense în prima oră după ce te-ai trezit. Ca să profiți la maxim de cea mai importantă masă a zilei mănâncă la scurt timp după ce te-ai trezit. Astfel, șansele să iei în greutate se vor diminua, vei începe ziua plină de energie și te vei putea concentra pe lucru.

4. Bea multe multe lichide dar nu în timpul mesei!

Nu cred că este nevoie să îți mai amintesc și eu de importanța apei pentru organism. Bea cât mai multe lichide sănătoase (apă, ceai și suc de fructe) în timpul zilei și încearcă să reduci consumul de băuturi acidulate și alcool. Dar totul până la masă! Dacă vrei să îți îmbunătățești digestia, nu amesteca mâncarea cu băutura! Bând în timpul mesei sucul gastric se diluează, iar procesul digestiv va fi încetinit.

5. Nici la prânz nu ai nicio scuză să nu mănânci!

De cele mai multe ori renunțăm la masa de prânz la birou sau la școală pentru că ne gândim că vom mânca bine când ajungem acasă. Dar, cum am spus și mai devreme, nu este bine să lăsăm un interval prea mare între orele de masă!

Dacă din cauza programului încărcat nu poți lua dejunul cum trebuie, pregătește-ți de acasă un sandwich sau ceva care se poate mânca rapid oriunde ai fi!

6. Mânâncă până te simți APROAPE plină

Știi care e secretul femeilor care nu se îngrașă deși mănâncă orice?

Nu exagerează niciodată!

Senzația de sațietate apare aproximativ peste jumătate de oră de la începutul mesei când primele alimente consumate încep să fie digerate. Dacă mănânci prea mult, îți supraîncărci stomacul, iar acesta nu va mai putea decompune cum trebuie alimentele. Cel mai bine ar fi să te scoli de la masă când simți că ai mâncat destul, dar ai mai lua totuși ceva!

7. Nu mânca cu trei ore înainte de somn!

Motivul pentru care se îngrașă majoritatea oamenilor este mâncatul seara. Mesele târzii dau peste cap metabolismul și favorizează luarea în greutate și chiar boli precum diabetul.

În timpul somnului funcțiile organismului, inclusiv digestia se încetinesc. Pentru un stil de viață sănătos, încearcă să iei cina cu măcar trei ore înainte de culcare. Astfel, pe lângă faptul că nu vei lua în greutate și calitatea somnului tău se va îmbunătăți considerabil.

8. Decât să te stresezi, mai bine gustă!

La început îți va fi greu să rescpecți toate aceste reguli însă, NU TE STRESA! Stresul determină secretarea unui hormon numit cortizol, cel mai mare dușman al pierderii în greutate. Poate că ai observat și tu! Odată cu stresul crește și apetitul. Dacă respectarea unui program riguros, este pentru tine un factor de stres, ia-o mai încet!

Ai răbdare, nu fă schimbări bruște în viața ta, iar dacă din când în când chiar nu te poți abține, decât să te stresezi mai bine trișează și gustă!

9. Fă exerciții fizice 10 minute pe zi

Nu toți avem timp și bani de sală însă, oricine are măcar 10 minute de timp liber pe zi la dispoziție. Profită de ele și antrenează-te! Începe cu câteva întinderi și exerciții simple și dezvoltă-ți în timp antrenamentul. La început nu va părea mare lucru. Dar 10 minute pe zi înseamnă mai bine de o oră pe săptămână și sute de ore într-o viață!

10. O baie caldă înainte de somn

Înainte de culcare, cufundă-te 5-10 minute în apă fierbinte și relaxează-te. Nivelul de cortizol din sânge va scădea și odată cu el va dispărea și gândul de la mâncare.

În plus, prin transpirație, vei elimina toxinele din corp, vei pierde surplusul de apă și te vei simți împrospătată.

11. Somnul este un lux dar fă în așa fel încât să ți-l poți permite

Persoanele care dorm puțin, tind să mănânce mai puțin, dar și să se antreneze mai puțin! Dieta sănătoasă și antrenamentul merg mână în mână cu odihna. Pentru îmbunătățirea tuturor funcțiilor corpului este foarte important să dormi 7-8 ore pe noapte. Pentru un randament mai bun a doua zi, încearcă să te culci în fiecare noapte în intervalul 22:00 – 02:00. Dacă vrei să slăbești și să te menții în formă maximă, trebuie să acorzi mai multă atenție orelor de odihnă!

Este posibil să slăbești și să te menții în formă fără a te abține de la niciun fel de mâncare!

Aceste sfaturi sunt adecvate unui stil de viață sănătos, potrivit oricăreia dintre noi. Să îți formezi o rutină zilnică benefică sănătății poate părea dificil la început, dar cu timpul, pe măsură ce rezultatele vor începe să apară, vei vedea că efortul tău a meritat din plin.

Și tu poți să slăbești și să te menți în formă, tot ce trebuie să faci este să vrei!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să slăbești și să te menții în formă fără a te abține de la nimic te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.