・De ce să scrii pe blog în fiecare zi sau… nu?

Am început să postez cel puțin un articol pe blog în fiecare zi. Spun cel puțin unul pentru că există zile în care postez și câte trei sau patru, din care unul despre ce scriu în mod obișnuit și celelalte pentru clienți sau parteneri. Și am ajuns la concluzia că este bine să scrii pe blog în fiecare zi.
Blogging-ul zi de zi nu este o activitate pentru toată lumea. Într-adevăr, la un moment dat simți o oarecare presiune sau stres când te gândești că trece ziua și nu ai postat nimic. Dar te obișnuiești rapid. Iar un program bine gândit te ajută mult în îndeplinirea acestui scop.

Ceea ce m-a determinat să scriu pe blog în fiecare zi, a fost scăderea drastică a traficului după o perioadă de absență. Mă obșnuisem să am o medie de 2000 de vizualizări pe zi. Și după vreo două săptămâni de pauză, am ajuns sub pragul de 1000. Iar un blogger fără cititori, nu se mai poate numi blogger. Și astfel am tras repede concluzia că este bine să scrii pe blog în fiecare zi.

Pe de altă parte, cercetând în detaliu acest subiect, am aflat că părerile sunt împărțite. De asemenea, vocile se despart în două tabere după cum urmează:

  • blogeri care spun că nu trebuie să scrii în fiecare zi pe blogul personal;
  • creatori de conținut care susțin postarea zilnică pe blogul companiei.De ce să nu scrii pe blog în fiecare zi dacă e propriul site?

Mulți își privesc blogul personal ca pe un spațiu virtual creat strict cu scopul de a-și așterne gândurile și ideile. Bloggerii își consideră blogul un jurnal și în general, merg pe principiul îți place, citești; nu îți place, nu citești. Și tocmai de aceea nu puțini sunt cei care se arată refractari cu privire la ideea de SEO. Și într-un fel, au dreptate.

Este adevărat că nu trebuie să scrii din obligație și cele mai reușite articole se nasc atunci când ești inspirat. Dar poți păți același lucru pe care l-am pățit și eu. Nescriind zilnic riști să-ți pierzi cititorii fideli care te vizitau tocmai pentru că le furnizai periodic informații proaspete.De ce să scrii pe blog în fiecare dacă e site-ul companiei?

Dacă ești administratorul unui blog de companie sau un content writer pentru o firmă și scrii pe blogul acesteia zi de zi, acest lucru susține întreprinderea respectivă în următoarele moduri:

  • crește influența brandului;
  • ajută la dezvoltarea și optimizarea site-ului;
  • crește audiența într-un mod organic;
  • ajută la construirea unei comunități;
  • oferă material original pentru rețelele sociale;
  • conturează sau redefinește imaginea brandului;
  • ajută la creșterea conversiilor;
  • contribuie la creșterea cifrei de afaceri.

Nu este simplu și probabil nici foarte convenabil pentru o companie să angajeze un content writer care să scrie conținut în mod regulat. Dar cel puțin de câteva ori pe săptămână se recomandă postarea de articole pe blogul companiei, dacă nu pentru altceva, măcar pentru creșterea vizibilității.

În calitate de angajat sau colaborator al unei companii, nu se mai pune problema de inspirație. Ești plătit pentru sarcina ta și atunci trebuie să dai tot ce e mai bun pentru ca firma respectivă să ajungă prima în domeniul ei de activiate.
Ce se întâmplă dacă site-ul tău e propria afacere?

Există o mare diferență între a scrie de plăcere și a scrie de necesitate. Renunță la toate celelalte surse de venit și concentrează-te pe propriul blog pentru a-l transforma în ceva cu adevărat minunat. Crezi că atunci mai poți spune azi nu scriu pentru că nu am inspirație?

Când te gândești dacă să scrii pe blog în fiecare zi sau nu, gândește-te mai întâi dacă îl privești ca pe o sursă sigură de venit. Pare ușor când te uiți la cei care trăiesc din blogging, dar în realitate ei se dedică trup și suflet acestei meserii. De aceea, dacă și tu ți-ai propus să câștigi din blog, atunci trebuie să-l privești ca pe o meserie full time. Gândește-te la cele mai bune metode de monetizare pentru site-ul tău și apoi scrie pentru a-ți crește audiența și implicit șansele de câștig.

Dacă e vorba de un serviciu obișnuit, poți să-ți suni șeful și să-i spui azi nu am inspirație? Ar fi absurd și nici tu în locul celui care te-a angajat nu ai da un răspuns pozitiv unui astfel de salariat. Așa că nu mai fii blând cu tine doar pentru că ești propriul șef! Pentru rezultate este necesar să scrii pe blog în fiecare zi și nu prea există alte alternative.
10 Sfaturi care să te ajute să scrii pe blog în fiecare zi

Înțeleg dacă motivul absenței tale de pe blog este inspirația. Și mie mi se întâmplă să nu mă pot concentra la capacitate maximă zi de zi și tocmai de aceea ți-am pregătit următoarele sfaturi.

#1 Alege să scrii în perioada din zi în care te poți concentra cel mai bine;

#2 Nu te limita la un singur articol, ci scrie mai multe atunci când ai inspirație;

#3 Fă-ți o agendă cu viitoarele teme pe care dorești să le abordezi;

#4 Notează undeva fiecare nouă idee legată de articolele viitoare;

#5 Când îți pierzi inspirația, salvează draftul și încearcă altă temă;

#6 Verifică ce se caută pe site-ul tău și scrie despre asta;

#7 Întreabă-ți cititorii pe rețelele sociale despre ce le-ar plăcea să citească;

#8 Răspunde la întrebările pe care le primești în comentarii;

#9 Scrie despre ce ți-ar plăcea să citești la alții;

#10 Împărășește-ți cunoștințele.

Ai nevoie de cineva care să scrie zilnic pentru tine? Contactează-mă!

Indiferent de subiectul blogului tău, dacă l-ai transformat într-o afacere înseamnă că ai nevoie de cineva care să scrie pe el zilnic. De aceea nu ezita să mă contactezi când ești în căutarea unui suplinitor care să-ți țină locul! Adresa de mail a companiei mele este japantransitplatform@gmail.com și te aștept acolo pentru a-ți oferi cele mai bune oferte de redactare de conținut!IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul De ce să scrii pe blog în fiecare zi sau… nu? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *