・Unde poți să mănânci mâncare vietnameză în București? Cum a fost la Toan’s?

Nu am mai mâncat niciodată mâncare vietnameză în București și nu am fost în Vietnam ca s-o încerc la ea acasă. Așa că într-o plimbare de duminică am trecut pe la Toan’s să mă culturalizez.
Nu aveam poftă de ceva anume, dar știam de celebra lor supă Pho pe care mi-au recomandat-o mai multe persoane și pe care îmi doream neapărat s-o încerc.

Supă Pho

Pho este o supă cu tăiței, foarte limpede, pe care vietnamezii se pare că o mănâncă la micul dejun. Ea conține în general carne de vită, dar se poate prepara și cu carne de pui sau doar cu legume.

Gustând acest preparat la Toan’s am descoperit un gust specific asiatic. Este o supă cu ardei iute care probabil la mama ei se mâncă mult mai iute decât am servit-o eu. Dar așa cum am mâncat-o, avea un gust răcoritor, de lemon grass și alte crudități, care simțeai cum îți dă energie.

Bineînțeles, nu m-am săturat dintr-o singură supă și pe lângă acest Pho am mai comandat și un preparat din carne de porc servit cu tăiței plus celebrele pachețele de primăvară.

Pachețele din carne de porc

Regret că am aruncat bonul fără să rețin numele acestui preparat. Dar la fel ca și supa Pho m-a impresionat prin autenticitate. Nu am mai mâncat ceva asemănător în Japonia și nici în alte țări asiatice pe care le-am vizitat. În pachețelele din aluat, prăjite în baie de ulei, se afla carne tocată din porc, un ingredient foarte folosit pentru prepararea mâncărurilor tradiționale vietnameze. Aceste pachețele crocante și savuroase, le-am servit scăldându-le mai întâi în sosul cu oțet care mi-a fost adus odată cu ele. De asemenea, și tăițeilor, le-am aplicat același tratament.

Pachețele de primăvară

Unde poți să mănânci mâncare vietnameză în București? Cum a fost la Toan's?

Rar merg la un restaurant asiatic fără să comand și pachețele de primăvară. Sunt acel gen de mâncare la care nimeni nu poate da greș când îl prepară și totuși, sunt prea migăloase de făcut în casă. Pentru mine cel puțin, pachețelele de primăvară nu sunt mâncare vietnameză, japoneză, chineză și așa mai departe, ci pur și simplu asiatică. Nu m-au dezamăgit deloc nici acestea. Mai ales pentru că mi-au fost servite cu un sos dulce cu care se potriveau de minune.

De ce să încerci mâncare vietnameză la Toan’s?

Dacă îți place bucătăria asiatică și mai ales dacă nu ai mai încercat niciodată preparate vitnameze îți recomand restaurantul Toan’s ca experiență. Mâncarea servită acolo este foarte savuroasă. Iar atmosfera primitoare. Personal mi-a plăcut mult și voi merge din nou ori de câte ori voi avea ocazia.

Pe de altă parte, cât de mult se aseamănă sau cât de mult diferă mâncarea de la Toan’s de mâncarea din Vietnam, nu aș putea să-ți spun sigur. De la prieteni am înțels că supa Pho este puțin altfel față de ceea ce poți să mănânci în Vietnam, dar nu într-un sens negativ. Și același lucru îl simt și eu când măncânc mâncare japoneză aici și o compar cu cea din Japonia.

Este complicat să reproduci un fel de mâncare de pe alt continent cu ingrediente locale și din import. Dar din punctul meu de vedere tocmai acesta este farmecul artei culinare. Faptul că poți poți să improvizezi și să perfecționezi cu ceea ce ai la îndemână. Și astfel, iau naștere preparate cu gust unic, care de fiecare dată îți fac plăcere să le descoperi.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Unde poți să mănânci mâncare vietnameză în București? te invit pe blogul nostru

Blog pickandkeep9 comentarii la „・Unde poți să mănânci mâncare vietnameză în București? Cum a fost la Toan’s?

 • februarie 4, 2020 la 4:31 pm
  Permalink

  Interesant, o sa adaug si eu locatia pe lista mea.
  Am mai mancat pachetele de primavara la un restaurant cu mancare chinezeasca de la Londra … dar as cam repeta experienta.

  Răspunde
  • februarie 7, 2020 la 4:50 am
   Permalink

   Nu am mancat niciodata de la ei, dar as fi curioasa sa incerc.

   Răspunde
 • februarie 6, 2020 la 10:39 am
  Permalink

  Nu stiam de acest local, o sa mergem si noi. Eu inca caut un ramen bun in Bucuresti!

  Răspunde
 • februarie 7, 2020 la 1:43 am
  Permalink

  Cred ca nu am mancat mancare vietnameza pana acum. Ma tenteaza si acele pachetele arata tare bine

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 12:58 am
  Permalink

  Arata bine de tot. Am sa il pun pe lista sa il vizitam.

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 10:59 pm
  Permalink

  Nu am avut ocazia sa incerc mancare vietnameza, dar arata interesant. O sa retin locatia!

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 11:17 pm
  Permalink

  Îmi place mâncarea asiatica în general dar asta doar din. Ce am gustat pe ici pe colo. În Italia am fost intr1un restaurant chinezesc și mi-a plăcut tot ce am gustat /mâncat

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *