・Haine de petrecere din garderoba de zi cu zi

Cum stai la capitolul haine de petrecere?

Să zicem că diseară este revelionul sau orice altă petrecere la care vrei să participi, cum te pregătești? Dai fuga la cel mai apropiat mall? Cumperi repede din vitrina unui magazin o ținută pe care o vei purta probabil doar pentru o noapte? Sau deschizi dulapul cu haine, analizezi articolele pe care le ai deja și încropești și de data aceasta o ținută senzațională prin care îți exprimi originalitatea?

haine de petrecere pickandkeep grass
Personal, aleg de fiecare dată varianta a doua! Nu sunt adepta cumpărăturilor când timpul mă presează. Și nici hainele speciale pentru un singur tip de ocazie nu sunt preferatele mele. Ador hainele elegante și outfit-urile puse la punct până la cel mai mic detaliu; dar nu îmi permit de fiecare dată să-mi cumpăr din timp vestimentația pentru evenimentele la care particip și de cele mai multe ori mă văd nevoită să apelez la ceea ce am deja în dulap. Dacă și tu ești la fel ca mine și din cauza programului încărcat nu ai mereu posibilitatea să alergi prin magazine după haine de petrecere, iată ce poți face:
haine de petrecere pickandkeep grass

1. Decât o decizie pripită, mai bine una cumpănită!

Dacă trebuie să participi la un eveniment îmbrăcată cu haine de ocazie, decât să dai iama prin vitrine și să îți iei primul lucru care îți cade în mână, mai bine profiți de ce ai în casă. Când vine vorba de haine, majoritatea regretăm articolele achiziționate în grabă! Ideea că la orice eveniment trebuie să purtăm lucruri noi este cum nu se poate mai greșită! Nu lucrurile noi ne fac să părem elegante, ci lucrurile care ne vin bine! Întocmește-ți o ținută inedită cu ceea ce deții deja și știi că te avantajează.

2. Îmbracă-te potrivit pentru ocazie!

Fii elegantă dacă circumstanțele o cer, dar nu fii niciodată extravagantă dacă nu este cazul. Mai puțin și mai simplu este întotdeauna cea mai bună alegere. De asemenea, nu arăta tot! Alege-ți o parte a corpului pe care vrei să o scoți în evidență și axează-te doar pe aceea! Ai o talie frumoasă, pune-o în valoare cu o curea sau un articol de îmbrăcăminte mulat. Vrei ca picioarele să fie punctul focal? Atunci poartă o piesă care să le scoată în evidență, dar ai grijă ca bustul să fie complet acoperit! În afară cazului în care ieși dintr-o limuzină direct pe covorul roșu de la Hollywood, un outfit simultan mulat, scurt și decoltat este pur și simplu exagerat.

3. Atenție la culori!

Indiferent de eveniment și de cât de colorată este petrecerea la care vei participa, crede-mă: nu vei da niciodată greși cu regula 70:25:5!

70% din ținută de o culoare la alegere

25% o culoare complementară primei

5% o culoare statement

Și acum iată câteva articole de îmbrăcăminte pe care probabil le ai deja în dulap și pot fi folosite excelent ca haine de petrecere!

Haine de petrecere direct din dulap

1. Imprimeu floral

Ai măcar o bluză sau o cămașă cu imprimeu floral? Asorteaz-o la o pereche de pantaloni sau o fustă simplă, încalță-te cu o pereche de pantofi elegantă și ai obținut o ținută îndeajuns de festivă pentru orice eveniment.
haine de petrecere pickandkeep grass

・De reținut!

Imprimeul floral este un imprimeu superb dar destul de încărcat. Pentru a crea un outfit armonios, este bine să lași ca piesa florală să fie baza ținutei, iar restul articolelor să le alegi de culori neutre sau culori deja prezente în imprimeu. Pentru și mai puțină bătaie de cap, optează pentru o rochie cu un astfel de imprimeu și tot ce îți mai rămâne de asortat sunt pantofii!
2. Culorile metalice

Fără lumină nu există sărbătoare! Și ce reflectă mai frumos lumina decât culorile metalice? Fii în centrul atenției la orice petrecere alegând să porți un articol de îmbrăcăminte cu sclipiri metalice!

・De reținut!

Prea mult sclipici te poate face să arăți ca un globuleț de Crăciun așa că limitează-te la un singur articol de acest fel!

3. Rochia satinată cu bretele subțiri

haine de petrecere pickandkeep grass
La fel de festive precum culorile metalice dar mai ușor de asortat, culorile satinate sunt perfecte pentru orice tip de eveniment! Dacă nu ai timp să îți pui la punct o ținută, o rochie satinată cu bretele subțiri te scapă de griji!

・De reținut!

Dacă ai purtat deja rochia cu altă ocazie și nu vrei să te îmbraci la fel, să ști că variantele în care o poți purta sunt infinite. Ce zici de un tricou pe dedesubt, o helancă sau chiar o cămașă pentru un look fresh și original?
haine de petrecere pickandkeep grass

Concluzie

Dacă nu ai timp de cumpărături înainte de un eveniment, nu dispera!

O ținută frumoasă și originală se poate întocmi și cu ceea ce ai deja în dulap! Ca să nu fii niciodată nevoită să alergi după haine de petrecere sau orice alt tip de îmbrăcăminte și să faci cumpărături pe fugă, de fiecare dată când îți cumperi ceva nou, gândește-te bine: se poate purta în diferite ocazii?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Citește mai multe articole interesante pe blogul pickandkeep:

Blog pickandkeep
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *