・5 Aparate și gadgeturi pe care nu le ai acasă, dar de care ai nevoie

În ziua de astăzi există câte un dispozitiv pentru absolut orice. Nu poți curăța cartofii cu un cuțit obișnuit? Stai liniștit pentru că s-a inventat o mașină specială care poate curăța pâna la 30 de kg de cartofi deodată; Dacă înainte de utilizarea internetului la scară largă întreaga lume avea nevoie de cel puțin 2-3 dicționare ca să învețe o limbă străină nouă, încă din anii ’80 japonezii foloseau denshi jisho, un dispozitiv electronic care conține nu mai puțin de 100 de dicționare adunate într-un aparat de mărimea palmei; Sau ce mai spui de stațiile metrou? Eu am rămas perplexă când am coborât acum o lună într-una din ele și am realizat că în locul casei de bilete se puseseră automate pentru cartele. Inițial, am fost reticentă pentru că nu știam cum se folosește acel aparat, dar când mă voi obișnui cu existența lui și va deveni ceva normal în toate stațiile de metrou, nu mă va mira dacă vor dispărea cu totul ghișeele. Și acestea sunt doar câteva din miile de aparate la care omenirea nici măcar nu visa până acum câteva decenii și a căror utilizare a devenit în ziua de azi pentru locuitorii țărilor dezvoltate un lucru la ordinea zilei.

Și nu m-ar mira dacă ai spune că se poate și fără ele pentru că tu nu mănânci cartofi; nu ești interesat de limbi străine și nici nu iei prea des metroul. Iar eu ți-aș da perfectă dreptate. Într-adevăr, viața ta, a mea și a altora ca noi, și-ar urma cursul firesc exact ca și până acum, chiar dacă omenirea nu ar fi venit cu astfel de idei niciodată. Dar, tema pe care m-am gândit să o dezvolt în articolul de astăzi nu este nici pe departe legată de aparatele ingenioase de care nu ai avea nevoie nici dacă le-ai primi gratuit, ci despre aparate și gadgeturi pe care pun pariu că nu le ai acasă, dar ți le-ai dori cu tot dinadinsul dacă le-ai folosi măcar o dată.

5 Aparate și gadgeturi pe care nu le ai încă doar pentru că nu ai avut ocazia să le testezi

#1. Umidificator aer

Mai ales în țări ca România unde datorită centralelor electrice sau caloriferelor aerul din cameră poate deveni extrem de uscat iarna, pentru sănătatea ta și a celor din jur ai nevoie de un umidificator de cameră.

Mai ales la copii, dar și în cazul adulților, unul din principalele cauze ale infecțiilor respiratorii este aerul uscat și greu de respirat.

De aceea, poate că îți amintești și din copilărie dacă ai crescut la bloc, mulți părinți așează iarna pe calorifer prosoape umede sau vase cu apă pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a evita neplăceri precum: nasul înfundat sau problemele respiratorii din timpul somnului. Dar, astfel de metode, deși au rezultate pozitive, nu sunt tocmai practice, iar apei din vas sau din prosoape îi ia un anumit interval de timp ca să se evapore și să ajungă în aer.
Cu tehnologia din ziua de azi însă, lucrurile sunt mult mai comode. Cu un umidificator de aer nu numai că poți crește semnificativ calitatea aerului din încăpere astfel protejându-ți sănătatea, ci și scăpa de grija metodelor neconvenționale și prea puțin practice printr-o singură apăsare de buton.

#2. Dezumidificator aer

Așa cum un nivel scăzut al umidității din cameră poate cauza nenumărate neplăceri, la fel de problematică poate fi și o valoare a umidității mai mare de 40-60%.

Umiditatea crescută dintr-o casă sau încăpere închisă poate cauza alergii și rinite alergice, afecțiuni respiratorii și infecții, precum și apariția ciupercilor și a mucegaiului.

Umiditatea crescută reprezintă un mediu prielnic pentru dezvoltarea nestingherită a microorganismelor precum acarienii, principalii cauzatori de rinite alergice și astm.

Te-ai gândit vreodată că poți scăpa complet de simptomele alergice precum mâncărimile nazale, ochii înlăcrimați și strănuturile repetate doar aducând nivelul umidității din casa ta la valori normale?

Și acest lucru se aplică și pentru mucegaiul sau ciupercile care se încăpățânează să apară în spațiile unde se creează mult abur precum băile și bucătăriile care nu beneficiază de o ventilație corespunzătoare.

Rezolvarea tuturor acestor probleme este la o apăsare de buton distanță. Prin simpla utilizare a unui dezumidificator de cameră poți preîntâmpina apariția alergenilor în locuința ta și te poți bucura de un aer benefic sănătății tale.

#3. Purificator aer

Dacă tot am adus în discuție problema alergiilor, știai că singura modalitate de a preveni alergiile respiratorii este un mediu cât mai curat?

Și deși s-ar putea să ți se pară dificil să respiri aer proaspăt în mediul urban în timp ce numărul spațiilor verzi se diminuează pe zi ce trece și cel al vehiculelor crește exponențial, să știi că se poate folosind în propria locuință un purificator de aer.

Un aparat de spălare a aerului filtrează gazele de eșapament, fumul de țigară sau praful și astfel, creează un mediu plăcut și benefic locuirii.

Dar, dacă ești interesat nu doar de un simplu dispozitiv, ci îți dorești pentru tine și familia ta chiar cel mai bun purificator aer, poți opta pentru unul care să îți curețe aerul din locuință și să acționeze și ca un umidificator care să aducă umiditatea din spațiul locuit la nivel optim.

#4. Aerotermă ceramică

Orice persoană care locuiește într-o țară friguroasă, indiferent de centrala termică de care dispune în propria locuință, sau de cât de bine încălzesc caloriferele din apartamentul său, trebuie să aibă pentru orice eventualitate și o aerotermă ceramică.

Acesta este un aparat casnic extrem de util datorită faptului că funcționează cu electricitate și încălzește încăperea într-un interval de timp scurt.

Defecțiunile în cazul sistemelor de încălzire prin centrală sau calorifere nu sunt chiar istorie și niciodată nu poți știi când astfel de instalații te lasă la greu tocmai în mijlocul unei ierni friguroase. De aceea, mai ales în cazul în care ai copii mici sau locuiești cu persoane sensibile la frig, este bine să fii pregătit și să ai la îndemână o aerotermă.

#5. Dispozitiv adormire

Recunosc, am păstrat cel mai interesant și neobișnuit dispozitiv din această listă pentru final. Și eu am rămas uimită și chiar am citit de trei ori numele acestui dispozitiv atunci când l-am văzut din întâmplare pe un site pentru prima oară. Nu mi-a venit să cred că există așa ceva și sincer, îmi doresc cu orice preț unul pentru zilele dinaintea excursiilor în care am emoții și nu pot sub nicio formă sa adorm.

Un dispozitiv adormire este un aparat conceput pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului și a te ajuta să ajungi imediat pe tărâmul viselor.

Mecanismul diferă la fiecare dispozitiv în parte, dar conceptul este oarecum asemănător la toate. Astfel de gadgeturi se bazează pe lumină, culori și sunete pentru a te face să adormi. De exemplu, luminile roșii pot stimula secreția de melatonină, sunetele delicate îți induc o stare de liniște, iar tonurile sumbre pot imita cu succes lumina palidă a apusului de soare.

Creând un cadru care îți induce starea de somn, un dispozitiv de adormire este recomandat persoanelor care suferă de insomnii sau celor care pur și simplu vor să beneficieze mai mult de pe urma orelor de odihnă.

De unde se pot achiziționa astfel de aparate și care este prețul lor?

Toate cele 5 aparate și gadgeturi despre care ți-am vorbit în acest articol le poți găsi în magazinul online AlecoAir.ro. Acesta este un magazin înființat de firma Alt Aleco Group SRL ce propune spre vânzare sau închiriere o gamă largă de produse pentru îmbunătățirea calității aerului dintr-o încăpere și nu numai!

Prețurile pentru astfel de produse variază de la model la model și de la firmă la firmă. De exemplu, prețului unui aparat pentru optimizarea nivelului de umiditate pornește de la 199 RON și crește chiar și de 100 de ori în cazul dispozitivelor concepute pentru încăperi de dimensiuni mari precum hoteluri, depozite, hale de producție, piscine închise sau alte aplicații industriale.

În cazul dispozitivelor de adormire, prețurile variază între 199 RON și 599 RON, un tarif îndeajuns de accesibil pentru a mă determina să le dau o șansă și să experimentez pe pielea mea cum se poate dormi chiar și mai bine decât o făceam până acum.

Ție care dintre toate aceste aparate îți face sfios cu ochiul?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 5 Aparate și gadgeturi de care ai nevoie te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

One thought on “・5 Aparate și gadgeturi pe care nu le ai acasă, dar de care ai nevoie

 • decembrie 11, 2017 la 10:29 pm
  Permalink

  Well, vad multe plusuri pentru fiecare tehnologie ai gadget aparut. Din pacate ma duc intr-o extrema dar sunt convins ca 90% din populatia globului consuma iar restul castiga.
  Las drama si o sa ma uit la dispozitivul de adormire, pare interesant.
  Btw – f bun articolul

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *