・29 De lucruri pentru care nu-ți trebuie 29 de ani ca să le realizezi

Praful începea să se depună pe blogul meu și am zis că cea mai bună ocazie de a-l readuce în atenția publicului este un articol de ziua mea. Iar după ce m-am gândit ore în șir care ar fi cel mai interesant subiect pe care să-l abordez, am hotărât că o listă clasică este cea mai potrivită alegere. Așa că am adunat laolaltă 29 din cele mai importante lucruri pe care le-am învățat până la vârsta aceasta și care consider că mi-ar fi prins bine și dacă le remarcam mai devreme. Dar înainte de a începe, vreau să-ți atrag atenția că toate informațiile cuprinse aici au trecut prin filtrul meu personal, sunt doar păreri proprii și s-ar putea să nu te ajute la nimic în afară de a-ți oferi câteva minute de divertisment prin lectură. Și acum, hai să-i dăm drumul!
Ce am învățat până la 29 de ani și nu mă supăram dacă aflam mai devreme?

#1 Vârsta NU este doar un număr

Când îți dorești lucruri, dar nu le faci pentru că ai impresia că dispui de tot timpul din lume, acționezi cum nu se poate mai greșit. Nu trebuie să faci nimic pentru că așa spune lumea. Dar dacă ai planuri de viitor ca întemeierea unei familii, schimbarea locului de muncă, mutarea într-un alt oraș/țară sau cumpărarea unei case, întotdeauna este mai bine mai devreme decât mai târziu pentru că astfel îți este mult mai ușor să treci mai departe și să evoluezi.

#2 Nimeni nu-ți este dator cu nimic

Ca să fii fericit, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să renunți la a mai avea așteptări prea mari de la cei din jur. Oamenii nu se schimbă și nici nu trebuie să se schimbe pentru că așa vrei TU. Dacă nu-i accepți pe cei de lângă tine pentru ceea ce sunt, singura soluție este să vă spuneți ADIO! și apoi să vă vedeți separat de viață, mai departe.

#3 …. dar tu ești dator multora

Pentru simplul fapt că ești cine ești, ai datorii pe care trebuie să le onorezi. În primul rând ești dator față de cei care te-au crescut, iar în al doilea rând față de toți cei care te-au sprijinit pentru a deveni cineva.

#4 Nu merită să plângi pentru cine nu plânge pentru tine

Sunt multe lucruri care dor, dar când vine vorba de oameni, merită să plângi doar pentru cei care fac același lucru când se gândesc la tine.

#5 Lumea merge mai departe și fără tine

Da… e șocant, dar adevărat…

#6 E super cool să stai și acasă

Acum 10 ani aș fi plâns de ciudă dacă nu mă includea nimeni în planurile sale de weekend. Azi abia aștept o seară în care să fiu doar eu cu mine.

#7 E mai bine să asculți decât să vorbești

Ai timp să citești ca să înveți din poveștile scrise în cărți? Nu! Atunci ascultă ca să înveți din poveștile altora.

#8 Frumusețea stă în comportament, nu în trăsăturile fizice

Oricât ar fi cineva de frumos, nimeni nu suportă să stea mai mult de câteva momente lângă în om rău. În schimb, cu cei buni e altă poveste…

#9 Ai mai mult de câștigat dacă spui și altora ceea ce știi

Dacă știi ceva deosebit, e bine să arăți tuturor chiar și pe gratis ceea ce știi pentru că atunci când vor vrea mai mult și vor veni să primească, vor fi dispuși și să plătească.

#10 Decât mult și prost, mai bine puțin și bun

Mi-a luat mult să realizez că nu-mi vor folosi niciodată puțină matematică, oleacă de informatică, ceva mai multă franceză și un gram de chineză. De aceea dacă o luam iar de la capăt, investeam tot în japoneză…
#11 Valorezi atât cât cei din jur sunt dispuși să plătească

Ai impresia că știi multe lucruri de valoare? Încearcă să le transformi în bani!

#12 Limite îți impui singur

Sunt puține lucruri care necesită talent. Pentru majoritatea e nevoie doar de muncă.

#13 Dacă te încrunți, faci riduri!

Uită-te în oglindă, dacă nu mă crezi!

#14 E important să fii mereu pe picioarele tale!

Cel mai probabil vei trăi mai mult decât părinții tăi, iar celorlalți oameni le ia atât de mult să iasă din viața ta pe cât le-a trebuit să intre. De aceea nu trebuie niciodată să excluzi posibilitatea de a rămâne complet singur și să fii mereu gata să te descurci pe cont propriu.

#15 Dacă ai timp, dormi

Cineva drag, obișnuia să-mi spună: o viață o ai și p-aia o dormi! Dar am ajuns la concluzia că dacă nu procedezi așa, cel mai probabil n-o să te poți bucura până la capăt nici de viața asta.

#16 Dacă nu te învață nimic, înseamnă că nu merită

Dacă scuza ta pentru care pierzi vremea cu lucruri neînsemnate este faptul că te relaxează, tot ce pot să spun e că ți-ar prinde bine niște hobby-uri mai constructive.

#17 Invidia și comparațiile te țin în loc

De la o anumită vârstă încolo, e bine să nu te mai compari cu alții și în alt mod decât gândindu-te la ce trebuie să faci ca să-i depășești.

#18 Dacă faci bine ceea ce faci, te poți remarca de oriunde

Am citit de curând într-o publicație japoneză despre una din rețetele succesului. Dacă vrei să fii remarcat rapid într-o companie, intră în departamentul de care se ferește toată lumea, fă-ți treaba ca nimeni altul, neobstrucționat de concurență și așa ai toate șansele să devii șef!

#19 Singurul cu adevărat cinstit este TIMPUL

Poate că nu toți avem aceleași aptitudini sau aceleași posibilități. Însă pentru fiecare dintre noi ziua are doar 24 de ore, lucru care creează un oarecare echilibru.

#20 Dacă ție nu îți place de tine, să știi că altora nici atât

Este nedrept să ceri de la alții să iubească ceva ce tu disprețuiești.
#21 Prietenii adevărați întotdeauna rămân aproape

Prieteni nu-ți sunt cei pe care îi vezi în fiecare zi, ci persoanele cu care vorbești după ani de parcă nu v-ați mai fi văzut de ieri.

#22 E important să-ți lași amprenta pe tot ceea ce faci

Dacă fără să te semnezi cei din jur îți recunosc cu admirație opera, înseamnă că faci ceva bine.

 #23 Mereu se poate și mai rău

În orice tragedie încearcă să vezi și partea bună a lucrurilor deoarece atunci când își pune mintea cu tine, soarta îți poate arăta imediat că se poate și mai rău.

#24 Simplitatea înseamnă eleganță

Încurajez pe oricine se străduiește să arate mai bine; Luptă să-și facă o casă mai frumoasă; Sau se chinuie să creeze ceva deosebit. Dar trebuie ținut cont de faptul că între fabulous și kitch linia de demarcație este una foarte fină.

#25 Nu trebuie să fii mereu tare

Când chiar îți pare rău, e ok să mai verși și câte o lacrimă.

#26 Zâmbetul e chiar sexy

Vrei să fii atrăgător/atrăgătoare? E super simplu. Zâmbește!

 #27 Există și lucruri care nu depind de nimeni

Dacă și tu ești expert la a te învinovăți pentru tot ce nu iese cum vrei tu în viață, ține minte că există și lucruri care nu depind de nimeni.

#28 Nu este bine să te definești prin ceilalți

Da, copii sunt importanți, partenerul de viață este important, familia este importantă. Dar dacă cineva vrea să vorbească cu tine, asta nu înseamnă că-l interesează și ce a făcut la școală Țonțonică, cum a fost promovat Georgică, sau ce realizări are Cutărică.

#29 Mulțumesc este cel mai frumos cuvânt

N-aș putea să-ți spun exact de ce, dar ascultă cu atenție data viitoare când faci ceva drăguț pentru cineva și îți mulțumește și ai să vezi ce frumos sună.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 29 De lucruri pentru care nu-ți trebuie 29 de ani ca să le realizezi te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

4 răspunsuri la „・29 De lucruri pentru care nu-ți trebuie 29 de ani ca să le realizezi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *