・Mai am un pic și fac 50 de ani! Uite cum mă pregătesc!

Știu, știu, nu-mi arăt vârsta, dar adevărul e că până la 50 de ani am mai puțin decât am trăit până acum. Mai exact, 22 de ani, 5 luni și câteva zile. În plus, se spune că un scop fără un plan este doar o dorință și nu aș vrea doar să-mi doresc doar să ajung în ziua aceea fără a face nimic pentru ca ea să fie perfectă. Așa că m-am gândit că ar fi un exercițiu bun de imaginație să mă visez împlinind jumătate de secol.
Cum m-aș pregăti? Cine m-ar sărbători? În ce fel s-ar desfășura evenimentul? Sunt doar câteva din detaliile pe care le am în vedere. Și ca să nu uit nimic, am făcut de pe acum o listă cu lucrurile care cu siguranță nu vor lipsi de la petrecerea mea.

5 Lucruri pentru 50 de ani de sărbătorit

Oameni

De când mă știu nu am petrecut nicio zi de naștere singură. Și acest lucru nu se va schimba la 50 de ani și nici mai încolo. Cu ocazia aniversării unui sfert de veac, lista mea de invitați, deși una deosebit de selectă, va cuprinde pe toți cei datorită cărora am ajuns să fiu cine sunt și fără de care viața mea nu ar mai fi la fel de împlinită.

De la frați și cumnate, la colegi, prieteni și cei pe care nu i-am întâlnit decât o zi, dar mi-au luminat viața mai mult ca alții în zeci de ani, nu voi uita pe nimeni. Le voi trimite tuturor câte o invitație spunându-le că-i aștept și m-am pregătit cum se cuvine. Le voi reaminti că am pentru fiecare câte un loc special în casa și în inima mea și ca să nu cumva să facă din acest eveniment cu o semnificație specială pentru mine un motiv de stres și îngrijorare, le voi mărturisi că am tot ce-mi trebuie și n-am nevoie de nimic. Iar dacă vor vrea totuși să exagereze în vreun fel, să n-o facă cu nimic mai mult decât o carte.

Vin

Ce petrecere ar mai fi ziua mea fără puțin vin care să aducă veselia pe buzele tuturor? La aniversarea a 50 de ani de viață și reușite, aș alege un vin cu experiență. Mă refer la un vin care și-a sărbătorit deja această vârstă și știe cum să se comporte pentru a ajunge direct la inima invitaților.

Aș lua câteva seturi de pahare cu personalitate și aș pune pe masă vin Galbena de Odobești de laVincon România. Cu o etichetă de sărbătoare și împlinindu-și prima jumătate de veac chiar în 2018, acest vin sec din inima Vrancei va știi să transforme o zi frumoasă, într-una memorabilă. Și până eu aș aduce pe rând restul delicateselor, l-aș lăsa pe el să dezlege limba invitaților.

Delicatese

Nu m-aș da în vânt după mâncare pentru că scopul întâlnirii nu este să ne înfruptăm până nu ne mai putem gândi decât la cum să ne mai lărgim curelele pantalonilor. Noi ne strângem ca se ne bucurăm unul de celălat, de momentele ce au trecut și de cele ce vor veni.

Din mijlocul câtorva platouri elegante, bruschete cu roșii caramelizate și prosciutto ar face echipă cu creveți rozalii și ar îmbia invitații să se apropie. În boluri mici de sticlă aș servi o cremă de ciuperci fierbinte pentru că ziua mea e iarna și toți se vor plânge de gerul de afară.

Ca fel principal mi-aș pune încrederea într-o friptură rumenită la cuptor să meargă cu vinul. Iar pe vegetarieni, pe lângă i-aș cuceri cu salate curcubeu și preparate orientale cum numai soțul știe să facă.

Ca dulciuri, tartele cu vanilie și fructe proaspete împreună cu eclerele cu ciocolată belgiană și frișcă făcută în dimineața acelei zile ar oferi un teaser care să te facă curios în legătură cu tortul ce urmează. Nimic exagerat. Deloc prea mult și nicidecum prea puțin. Doar gust!

Apoi, la tăierea tortului, ca să-i iau pe toți prin surprindere, aș pregăti o prăjitură cum nu se poate mai aromată și chiar cu un aspect copilăresc. În loc de lumânări cu cifre aș opta pentru bețișoare de ceară în culori pastelate care să înveselească atmosfera. A! Și neapărat buline! Pe un fond alb imaculat, îmi voi orna tortul cu buline colorate care să poarte pe toți cu gândul la zile bune și dimineți de vară însorite.

Fericire

Nu sunt sigură în ce fel, dar aș invita și fericirea la petrecerea de ziua mea. În principiu cred că o voi chema prin efortul depus în 50 de ani de viață, o voi ademeni cu succese și o voi face să rămână prin prezența oamenilor adunați la petrecere.

Voi face tot posibilul ca ea să nu lipsească. Și că să nu fiu nevoită a-mi asuma vreun risc, mă voi asigura că:

・sunt sănătoasă și la 50 de ani făcând sport și mâncând sănătos;
・sunt împlinită având grijă de cei dragi pentru ca ei să-mi fie și atunci aproape;
・am idealuri, neîncetând vreodată să sper și să visez;
・am timp liber, muncind la tinerețe ca să-mi permit odihna mai târziu;
・am cât îmi trebuie, câștigând destul și cheltuind cumpătat.

Zăpadă

O zi de naștere fix de gerul Bobotezei nu ar avea farmec fără puțină zăpadă, nu-i așa? De aceea, în loc de confetti vreau fulgi de zăpadă când voi împlini 50 de ani. Sper ca și până atunci iernile să rămână așa cum le știm azi și să nu se schimbe niciodată.

Vreau să fie frig, să nu-mi mai simt obrajii. Vreau să fie parcurile plin de oameni de zăpadă. Și mai vreau să-mi întâmpin musafirii înghețați cu vin fiert.
Tot de la Vincon aș lua mai multe sortimente de vin alb și roșu.Le-aș opări cu mere și portocale și le-aș condimenta cu scorțișoară, nucșoară, cuișoare, steluțe de anason și boabe de piper. Aș lăsa aroma să se răspândească în casă și la momentul potrivit aș ciocni un pahar cu cei de față sub decorațiile de Crăciun pe care nu le voi fi strâns încă.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 50 de ani cu Vincon te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepOne thought on “・Mai am un pic și fac 50 de ani! Uite cum mă pregătesc!

  • august 3, 2018 la 3:30 pm
    Permalink

    Si nu faci cinste si chestii virtuale la aniversarea a 50 de ani? Sa faci cinste cu 50 de bannere, ca pana faci tu 50 de ani eu sigur fac 50 de bloguri =))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *