・VIA – Știai că există o aplicație gratuită unde poți discuta un subiect tabu: cancerul?

Îmi amintesc când eram mică, făceam febră, tușeam și nu mai puteam să respir. De cele mai multe ori asta se întâmpla noaptea. În acele momente, mama ar fi făcut ORICE ca să afle cauza crizelor mele și să găsească un tratament. Dar era imposibil să-i dăm de capăt cauzei. Am luat zeci de antibiotice și am încercat o mulțime de remedii recomandate de medic. Fără rezultat! Niciun doctor nu reușea să-mi pună diagnosticul corect. La un moment dat, și eu și mama ajunseserăm în pragul disperării. Până când… am auzit de cineva ca mine. Cineva care suferea de astm bronșic și care se trata la un medic alergolog specializat la care am hotărât să merg și eu. Și de atunci, viața mea s-a schimbat la 180 de grade.

Importanța informării

De ce ți-am spus această poveste? Nu pentru a te îndemna la un anumit tratament. Nici pentru a insinua că unii medici sunt mai buni decât alții. Singurul motiv pentru care ți-am povestit despre episoadele mele de alergie este ca să realizezi cât de important este să cunoști oameni ca tine când suferi de o boală. Cât de importantă este experiența altora și cât de mult contează un sfat.

Iar dacă chiar și eu, care am suferit atât de pe urma unei banale alergii, am beneficiat enorm primind un sfat de la cineva ca mine, nu-mi pot imagina cât de mult poate ajuta un veteran care a răpus o boală gravă, pe cei care se luptă cu aceeași situație prin care a trecut el.

VIA – Împreună nu ești singur

Să luăm de exemplu un tânăr bolnav de cancer. Gândește-te câtă motivație și alinare ar putea afla acesta din povestea cuiva care s-a luptat și a învins deja boala. Acesta este și conceptul de la care a pornitAsociația Little People când a creat aplicația VIA, prima aplicație din Româniarealizată cu scopul de a oferi tinerilor un mediu propice pentru discuția unui subiect tabu: cancerul.

Cunoști pe cineva care suferă sau a suferit de cancer? Nu fi indiferent! Recomandă-i aplicația gratuită VIA și ajută-l să învingă arătându-i că există campioni, sau determină-l să devină un exemplu pozitiv pentru cei ca el!

Cum se folosește aplicația VIA?

VIA – împreună este o aplicație realizată de Asociația Little People care se poate descărca gratuit din AppStore sau Google Play. Ea este simplu de utilizat și se adresează persoanelor cu vârste între 18 și 39 de ani care suferă sau au suferit de cancer.

Scopul aplicației VIA este de a conecta tinerii care trec prin perioade dificile din viața lor cu persoane cu experiență. Iar pentru a o folosi, tot ce-ți trebuie este un telefon mobil cu acces la internet. Iată cât de simplu:

E simplu!

Vrei să ajuți?

Nu ține doar pentru tine veștile bune!

Spune mai departe despre aplicația VIA!

Împreună suntem puternici!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul VIA – O aplicație unde poți discuta deschis despre cancer te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *