・O poveste care începe cu apa Calipso și se continuă cu sănătate

Știai că izvorul natural al apei Calipso se află în Codrii Vlăsiei? Direct din mijlocul naturii, din locul neîntinat de poluare de unde izvorăște, apa Calipso își capătă proprietățile și concentrația optimă de minerale. Datorită acestor minerale pH-ul apei Calipso este de 8.2, o valoare foarte apropiată de cea a pH-ului lichidelor din corpul nostru.

De ce știu atât de multe despre apa Calipso? Pentru că sunt o persoană care până acum trei ani nu a consumat regulat apă îmbuteliată și pentru că am aflat de beneficiile acesteia pentru sănătate abia atunci când mi-am dat seama că multe din afecțiunile de care sufeream se pot vindeca ușor schimbându-mi obiceiurile alimentare.
De ce nu consumam apă îmbuteliată?

Voi fi sinceră cu tine. Motivul principal pentru care nu beam apă îmbuteliată era efortul pe care ar fi trebuit să-l fac pentru a mă aproviziona mereu cu apă. În plus, mi se părea nepotrivit să plătesc pentru ceva ce aveam deja din belșug doar deschizând un robinet. Dar mi-am dat seama că apa de la robinet și cea îmbuteliată sunt diferite. Și am realizat că merită să investești în cea din urmă după ce m-am mutat cu soțul în România.

Chiar dacă el nu mai băuse apă de la robinet, l-am îndemnat să consume fără restricții. Peste doar câteva zile însă, a început să se simtă rău și să aibă dureri de stomac. Îi pierise tot cheful șipur și simplu zăcea în pat indiferent de calmantele pe care i le dădeam. Abia în momentul când am găsit un articol pe internet care recomanda turiștilor veniți în România să nu consume apă de la robinet dacă nu erau obișnuiți cu ea, m-am gândit că i se putea trage de la apă. Și într-adevăr așa era!
Apa Calipso mi-a schimbat atitudinea față de apa îmbuteliată

Am consumat mereu destulă apă. Dar din păcate, nu apă de calitate! De când cu pățania soțului însă, treptat, am început și eu să renunț la apa de la robinet ajungând să beau de mai bine de un an încoace numai apă îmbuteliată. Dacă tot cumpăram pentru el, nu mai aveam niciun motiv să invoc comoditatea și să nu cumpăr și pentru mine.

Un brand pe care îl recomand în mod deosebit esteCalipso. Datorită raportului calitate/preț am început schimbarea alimentației cu el și până în ziua de azi îl cumpăr cu plăcere.

Apa Calipso o cumpăr în general în sticle de 5 sau 6 litri. Iar când plec undeva iau cu mine o sticlă de jumătate de litru.

Această schimbare, pe lângă faptul că am resimțit-o din plin în gustul băuturilor preparate de mine, mi-a adus ca bonus îmbunătățirea digestiei și o stare de bine pe care nu o cunoscusem înainte.
Ce efect are apa Calipso pentru organism?

Cum am spus și mai sus, apa Calipso este o apă minerală cu un pH alcalin. De aceea se recomandă consumul ei mai ales celor care suferă de probleme de sănătate asociate cu pH-ul acid.

Apa cu pH alcalin ajută organismul să se vindece mai repede. De asemenea, este foarte importantă și pentru cei care doresc să-și regleze greutatea corpului printr-o dietă echilibrată ori sunt atleți amatori, sau de performanță.

Odată cu fiecare respirație sau mișcare a mușchilor, corpul nostru produce acid lactic și acid piruvic. Iar cantitatea acestora crește odată cu efortul depus. Și cu toate că în cantități mici, producerea acestora nu declanșează niciun fel de schimbare în organism, dacă nivelul lor crește, apare senzația de slăbiciune și oboseală. În acele momente, odată cu arsura resimțită la nivelul mușchilor, pierdem și puterea de concentrare și precizia cu care efectuăm mișcări ample. Apa alcalină elimină din corp acești acizi, echilibrând nivelul pH-ului la nivelul mușchilor. Acest fenomen are ca efect o senzație generală de relaxare.
Cum te simți după ce consumi apă Calipso pentru un timp îndelungat?

  • Din punct de vedere al digestiei, efectele apei alcaline Calipso se simt imediat. Un virus instalat de exemplu la nivelul intestinelor nu suportă mediul alcalin și are nevoie de alimente cu un pH acid pentru supraviețuire. În plus, aducerea florei intestinale la un nivel alcalin optim reduce inflamațiile și durerile abdominale.
  • După ce bei mai mult timp apă minerală Calipso, devii mai atent la gustul apei. Datorită cantității mari de clor pe care apa de la chiuvetă o conține, dacă mai consumi din aceasta după apa Calipso, gustul ți se va părea puțin neobișnuit și uneori chiar amar, semn că te-ai dezobișnuit cu impuritățile.
  • Te simți mai plin de energie. Starea de bine pe care o capeți după o dietă cu apă minerală de calitate este pur și simplu imposibil de imaginat înainte de a încerca tratamentul pe pielea ta. Înainte să-mi schimb atitudinea față de apa îmbuteliată, nu m-am gândit că ar putea exista vreo diferență între ea și cea de la robinet. Dar, deși greu de explicat în cuvinte, ea există și se simte!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul O poveste care începe cu apă te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepOne thought on “・O poveste care începe cu apa Calipso și se continuă cu sănătate

  • septembrie 10, 2018 la 10:32 pm
    Permalink

    O sa comentez doar pentru că ma preocupă problema apei și am studiat diverse mărci în ultima perioadă, am făcut teste pe apă, încercând să mă decid în urma unei analize comparative. În primul rând, mai există ape alcaline în România, tot îmbuteliate, chiar cu un pH mai mare decât Calipso. În al doilea rând, ar fi interesant de menționat toți parametrii apei. Duritatea de exemplu e o caracteristică de interes pentru cei care se tem de pietre la rinichi de exemplu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *