・Ce să porți la prima întâlnire?

Ce să porți la prima întâlnire? Un subiect care nu îmi mai provoacă teamă de vreo 5 ani încoace, dar care recunosc că îmi dădea fiori în anii de facultate.

Imaginează-ți următorul scenariu: feblețea ta în sfârșit te-a chemat la o întâlnire! Partea bună este că așteptarea ta a luat sfârșit, iar partea proastă e că (bineînțeles, ca toate femeile) „nu ai cu ce să te îmbraci”! Ai putea da fuga la mall să îți reînnoiești pentru a nu știu câta oară garderoba. Dar tu nu ești în căutare doar de haine ci și de sfaturi concrete.

Iată cum poți rezolva situația fără a merge la shopping:

Ce să porți la prima întâlnire astfel încât să fii sigură că va exista și a doua?

Niciodată nu mi-a plăcut să merg la shopping știind că am de îndeplinit o misiune! Îmi amintește de zilele copilăriei când mergeam cu mama să caut „de încălțat”. Din diverse motive pe care am reușit să le accept și le rezolv mai târziu, pe vremea aceea să îmi cumpăr încălțăminte era pur și simplu un coșmar!

Dar să revenim la povestea noastră. Acum sunt mai deschisă în ceea ce privesc pantofii, dar să merg la cumpărături cu un scop anume tot nu îmi place. Graba strică treaba și niciodată nu mă aleg cu ceva de care să fiu pe deplin mulțumită. Dacă și tu ești la fel ca mine, iată ce poți face:

?Fii directă!

Întreabă-l unde ar vrea să te ducă iar dacă îți spune că este o surpriză, cere-i măcar să îți dea un singur detaliu cu privire la eveniment: sport, casual sau elegant?

?Îmbracă-te corespunzător locului unde veți merge.

Dacă are de gând să ieșiți la o plimbare în parc sau la un film, rochia ta de seară pe care abia aștepți să o porți și pantofi cu tocuri de zece centimetri nu sunt cele mai potrivite variante pe care să le iei în considerație. Pe de altă parte, nici pantalonii scurți și sandalele parcă nu au ce căuta la o ieșire în club.

?Îmbracă-te în funcție de vreme!

Chiar dacă fustițele și rochițele de vară (sau orice altceva care nu se potrivește vremii de afară, ai înțeles tu ideea…) sunt preferatele tale, uită de ele în sezonul rece! Nu vrei să-și petreacă timpul îngrijorându-se pentru tine dacă ți-e frig sau nu.

?Nu te strădui cu mult mai mult decât de obicei!

E normal să acorzi ceva mai multă atenție unui astfel de eveniment. Mai ales că îți dorești să faci o impresie extraordinară. Dar nu exagera cu nimic. În ziua de azi băieții nu prea mai pot fi păcăliți de straturile de fond de ten și nici de genele sau unghiile scoase la propriu din cutie. Dacă așa e modul tău de a te dichisi zi de zi, atunci alege calea bătătorită! Dar dacă în general, machiajul nu este prioritatea ta numărul unu, de ce ai face acum o excepție? Dacă îți dorești o relație de lungă durată, mai bine arată-i de la început cine ești ca să nu aibă parte de șocuri prea mari mai târziu. Un ten curat, păr îngrijit și piele hidratată. Cam asta e tot ce ai nevoie pentru a arăta minunat!

?Nu exagera nici cu accesoriile!

Mai puține accesorii nu sunt niciodată o idee rea. Minimalismul este la modă și de cele mai multe ori, mai puțin înseamnă mai mult! Nu-i distrage atenția de le lucrurile importante cu o grămadă de briz-briz-uri și ornamente ale căror sens probabil că oricum nu îl pricepe.

?Nu arăta totul de la început!

Cred că ți-am mai spus: rochiei mulate, scurte și decoltate îi stă bine pe covorul roșu (și uneori nici măcar acolo). Dacă la prima voastră întâlnire, nu sunt șanse să se ivească vreun covor roșu în peisaj, nu dezveli prea multă piele. Concentrează-te doar pe trăsătura pe care vrei să o scoți în evidență și lasă un pic de mister în legătură cu restul corpului tău. Ai picioare frumoase? Arată-le, dar doar pe ele! Ai o talie subțire? Subliniaz-o cu o curea dar adaugă puțin volum la restul ținutei.

Pentru mai multe idei în legătură cu ce să porți la prima întâlnireciește și articolul Simplitatea – cea mai scurtă cale către eleganță.

?Nu lăsa totul pe ultimul moment!

Pregătește-ți ținuta din timp. Probează mai multe outfit-uri. Și la final, alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Nu trebuie să depui prea mult efort dar nici să pui pe tine ceea ce ți-a picat în mână cu cinci minute înainte de a ieși pe ușă.

?Îmbracă-te cât mai confortabil

De asta ți-am spus că nu este nevoie să mergi la cumpărături înainte de prima întâlnire. Cu ceea ce ai deja în dulap, îți place și porți cu plăcere, cu siguranță poți compune un outfit potrivit pentru orice tip de primă întâlnire. Nu e loc de experimente la un așa eveniment. Dacă și tu îl placi, vei avea oricum destule motive să fii stresată. Lasă-ți emoțiile să se concentreze doar pe fluturii din stomac, nu și pe bătăturile făcute de pantofii cei noi.

?Fii tu! Heeeey! Nu te mai stresa ce să porți la prima întâlnire! Dacă te-a invitat, e clar că e interesat de tine și vrea să te cunoască mai bine! Fii încrezătoare! Fii comunicativă! Fii deschisă și prietenoasă! Fii tu! Îmbracă-te cu ceea ce te reprezintă cel mai bine și lasă-l să știe de la început că acesta este stilul tău și la asta să se aștepte și pe viitor!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Ce să porți la prima întâlnire?citește și alte postări fascinante despre modă pe blogul pickandkeep:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *