10 Lucruri despre coșuri pe care nu ți le va mai spune multă lume

Fără să mă laud, sunt convinsă că am cel mai urât ten pe care l-ai văzut vreodată la o femeie de 28 de ani. Da! Cu tot efortul pe care îl depun pentru a-l ține curat, hidratat și îngrijit, acneea nu-mi dă pace și-mi este cea mai apropiată prietenă de pe la vârsta de… 11 sau 12 ani. Așa că dacă te lupți cu coșurile și ai nevoie de suport moral, să știi că sunt aici alături de tine!
În lunga mea relație cu acneea mi-am dat seama de o mulțime de lucruri. Nu este o afecțiune plăcută și gravitatea ei este cu atât mai mare cu cât ești femeie. Societatea ne învață că noi trebuie să fim ca niște prințese și să avem mereu pielea frumoasă și curată și atunci presiunea crește și mai mult.

Dar există și persoane ca mine și probabil ca tine dacă încă citești acest articol, care au probleme cu acneea și asta nu din cauză că nu se îngrijesc, ci pur și simplu pentru că așa sunt ele.  Însă se putea și mai rău și de aceea, doar cu scopul de a te înveseli puțin, am scris această listă cu lucruri despre acnee pe care nu le vei auzi de la prea multă lume.

10 Adevăruri despre coșuri care te vor face să te simți mai bine

#1 Tu ești mai conștientă de acneea ta decât cei din jur

Este normal să te preocupe acneea, mai ales de fiecare dată când te privești în oglindă. Dar crede-mă că nu este un șoc chiar atât de mare pentru cei din jur așa cum este pentru tine. Dacă ai acnee nu înseamnă că nu-ți vei putea face prieteni, că vei fi judecată altfel la interviurile pentru o nouă slujba, sau că lumea s-ar purta diferit dacă ți-ar dispărea.

#2 Se vede, dar nu contează atât de mult

Oricât de mult ai încerca să-ți ascunzi acneea, se vede. Se vede în realitate, se vede în fotografii, se vede în lumină slabă, se vede în lumină puternică și în general, se vede mereu. Și eu încerc de multe ori să mă mint că e mai bine după ce am stat jumătate de oră în fața oglinzii ca să mă machiez. Dar dacă ai cu adevărat acnee, și aici nu vorbesc de unul-două puncte despre care nici nu poți fi sigur dacă sunt coșuri sau alunițe, se vede!

#3 S-ar putea să aibă și o parte bună

Pe jumătate în glumă, pe jumătate serios, ține minte că s-ar putea să ai acnee din cauza nivelului mare de testosteron. Bineînțeles, dacă nu mergi la un doctor care să-ți facă analize hormonale nu vei avea cum să știi cu certitudine, dar dacă nici nu te îngrași ușor, aceasta ar putea fi o posibilitate! Și nu e chiar atât de rău să mănânci oricât vrei fără să pui pe tine un gram în plus, nu-i așa?

#4 Coșurile nu vor sta în calea relațiilor tale

Nu mi s-a întâmplat vreodată să am probleme într-o relație din cauza coșurilor. Nu am fost niciodată genul de femeie care să aibă o față pe stradă și alta acasă. Cu mici excepții, chipul meu este exact așa cum apare în fotografii deoarece nu mi-ar plăcea să-mi spună cineva când mă vede în realitate, mi te imaginam altfel… Iar dacă ai acnee, consider că este chiar și mai important să nu te ascunzi mereu în spatele unei măști mai ales dacă îți place de cineva. Fii sinceră pentru că la un moment dat tot te va vedea fără fond de ten și atunci s-ar putea să fie șocul mai mare dacă nu l-ai lăsat de la început să te cunoască așa cum ești. În plus, de multe ori extremele se atrag, iar dacă el are o piele frumoasă, care nu-l complexează, s-ar putea să nici nu-i pese de coșurile tale!

#5 Mai mult vei fi criticată de alte femei

Nu știu dacă este o simplă coincidență sau nu, dar aproape în orice colectiv din care am făcut parte s-au găsit măcar două sau trei fete/femei care să-mi reamintească (cel puțin săptămânal, dacă nu zilnic) de faptul că am acnee de parcă eu nu m-aș gândi la ea nonstop. În afară de medicii ginecologi care sunt interesați de obrajii tăi dintr-un motiv pur medical, nu am întâlnit bărbați care să te atace atât în legătura cu acneea, dar femeile… Nu am înțeles niciodată de ce, dar multe dintre cele care nu suferă din cauza coșurilor le privesc ca pe un subiect pe care pot să-l deschidă oricând, spre diferență de kilogramele în plus sau alte acnelucrurile tabu din lumea femeilor.

#6 Dacă ai acnee nu înseamnă că trebuie să te neglijezi

Acneea netratată mult timp poate lăsa semne. Dacă are cauze hormonale, până nu îți reglezi cantitatea de hormoni din sânge acneea nu va dispărea niciodată cu adevărat. Dar chiar dacă îți apar din nou, fă în așa fel încât coșurile să se vindece curat de fiecare dată pentru a nu-ți afecta pielea și mai mult decât o fac deja. Am scris aici despre cel mai simplu tratament pentru acnee. Te invit să-l încerci!

#7 Nu fă chiar orice doar ca să scapi de coșuri

Dacă vei merge la ginecolog și îți propune să iei anticoncepționale doar ca să-ți treacă acneea, te sfătuiesc să te gândești de două ori înainte să începi tratamentul. Anticoncepționalele nu sunt chia atât de inofensive precum par la prima vedere și în niciun caz să nu te încumeți să le încerci dacă nu ai discutat cu un specialist!!

#8 Încetează să-ți mai atingi fața

Când ai acnee ești tentată să-ți atingi fața mai des. Dar nu o face! Acest lucru face ca micile bubițe să se infecteze și să se vinece mai greu. Iar dacă ești ca mine și chiar nu ai astâmpăr, ca să te dezveți încearcă acest truc pe care l-am descoperit în timpul unei gripe, când eram în Japonia. Răcită fiind, cei din jur mă obligau să port o mască chirurgicală în prezența lor ca să nu îi îmbolnăvesc și asta mă ținea departe și de proprii obraji. Pune-ți și tu o mască atunci când ești acasă și tentația de a ataca fiecare coș este mai mare.

#9 Oboseala și chimicalele nu aduc nimic bun

Nopțile nedormite, alcoolul, tutunul, chipsurile și alimentele cu multă grăsime sunt doar câteva din lucrurile la care trebuie să renunți complet dacă vrei ca acneea să ți se vindece mai repede! Acceptă că ești mai sensibilă decât cei din jur și încearcă să duci un stil de viață îmbunătățit. Te va ajuta cu siguranță!

#10 Cu timpul devine mai ușor!

Chiar dacă nu vei scăpa niciodată de acnee, nu te mai gândi atât de mult la ea. La urma urmei nu este cel mai grav lucru din lume și va veni o zi când chiar dacă orice ai face nu se vindecă, va înceta să-ți mai pese. Și atunci, te vei simți cu adevărat bine în pielea ta!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 10 Lucruri despre coșuri pe care nu ți le va mai spune multă lume te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep
11 comentarii la „10 Lucruri despre coșuri pe care nu ți le va mai spune multă lume

 • octombrie 16, 2019 la 10:17 pm
  Permalink

  Eu am cosuri doar din cand in cand si tot ma stresez si stiu ca uneori este doar in capul meu.

  Răspunde
 • octombrie 17, 2019 la 10:42 am
  Permalink

  Acneea care e agresiva, poate fi cauzata de multi factori. Pe langa acceptarea acneei e bine totusi sa fie consultat un medic dermatolog pentru a prescrie un tratament. Nu e vorba de ten frumos sau urat. Ci de ten sanatos.

  Răspunde
 • octombrie 17, 2019 la 11:41 pm
  Permalink

  Foarte interesant articolul, inclusiv pentru una ca mine care a fost paralela cu acest subiect. Fata mea a avut un puseu de acnee pe la 14 ani, dar i-a trecut intr-un an si acum mai apar doar accidental.

  Răspunde
 • octombrie 17, 2019 la 11:48 pm
  Permalink

  Acneea și coșurile trebuie tratate de personal specializat, eu am optat pentru tratamente cosmetice și produse recomandate de cosmeticiană și acum tenul meu e curat.

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 12:09 am
  Permalink

  Intr-adevar, noi ne stresam uneori pentru nimic. Totusi, ma enerveaza maxim cand apare vreun monstrulet.

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 1:07 am
  Permalink

  Pot sa spun ca la acest capitol stau bine. Nici in adolescenta n-am avut si chiar ma consider o persoana norocoasa din punctul asta de vedere.

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 2:15 am
  Permalink

  Cred ca e foarte important ca în primul rand sa ne acceptam asa cum suntem și sa încercăm pe cât posibil sa nu ne lăsăm influențați de părerile celor din jur.

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 10:28 am
  Permalink

  Un articol foarte bun, merita citit de toată lumea care se confrunta cu acneea. Eu aveam în adolescenta, dar am scăpat repede de ele Thanks God 😁🙏

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 11:02 am
  Permalink

  M-am luptat și eu cu acneea in adolescenta, eram stresata tot timpul când îmi apăreau și foloseam numeroase creme și soluții chimice, dar nu ajuta. Bine ca am scăpat de perioada aceea.

  Răspunde
 • octombrie 18, 2019 la 3:33 pm
  Permalink

  Foarte utile sfaturile! Cred ca se pot aplica si in alte situatii, nu doar in ceea ce priveste cosurile 🙂

  Răspunde
 • octombrie 19, 2019 la 12:30 am
  Permalink

  Nu prea am avut probleme cu acneea, din fericire pentru mine, dar in momentele cand am mai avut cosuri dureroase care imi lasau si semne e clar ca eram destul de preocupata de ele. Adevarul e ca cei din jur nu prea sesizeaza ceea ce ne preocupa pe noi… Foarte bine atinse punctele din acest articol. 😘😘

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *