Simona Muscă: Conjugat la feminin

Există oameni pe care chiar dacă nu-i cunosc de mult timp și chiar dacă nu-i știu atât de bine, reușesc să mă surprindă cu cât de mult mă înțeleg ei pe mine. Așa se întâmplă întotdeauna când primesc cadou cărți de la cineva care nu a intrat de mult timp în viața mea și totuși, îmi oferă o lectură care mă inspiră. Ultima oară când am avut parte de o astfel de experiență a fost anul acestade8 Martiecând Bogdan de laH2ROmi-a dăruit carteaConjugat la feminindeSimona Muscă.

Simona Muscă: Conjugat la feminin

N-o să te mint spunându-ți că sunt la curent cu autorii români contemporani. Și nici că am mai citit ceva semnat de o scriitoare compatrioată în ultimii șapte ani cu excepțiafluturilorIrinei Binderși apoveștii de dragoste cu insuficientă dragostea tizei,Ioana Lee Nitobe.Iar de cărți motivaționale și lucrări dedicate dezvoltării personale, m-am cam lăsat fără vreun motiv aparte de laRobertKiyosakiîncoace.

Însă, ador să citesc și am un spectru larg de preferințe. Acesta include oricede la romane SF, la tratate de genetică și enciclopedii.

Pur și simplu sunt genul de persoană care reușește să găsească plăcerea în orice lectură. Și de aceea, dar mai ales pentru faptul că volumul Simonei Muscă a picat într-un moment ca ziua de8 Martie, iar titlul se potrivea perfect cu sărbătoarea, m-am apucat să-l devorez chiar din prima zi. Și recunosc, m-a surprins extrem de plăcut să descopăr că deși la prima vedere am crezut că mi-a picat în mână un tratat despre cum să-ți trăiești ca femeie, cartea este o lucrare unică, originală și nu poate fi cuprinsă de granițele niciunei specii literare!Literatură și stimul vizual într-o singură creație

De cum am primit-o și i-am văzut coperta, m-am gândit că operaSimonei Muscă este una din acele cărți care dă bine pe măsuțele de cafea din încăperile cu interior minimalist. De dimensiuni cochete și un alb imaculat s-a integrat perfect în biblioteca mea de aceeași culoare, unde soțul mi-a interzis să pun orice fel de publicații în afară de lucrările nostre și reviste străine de modă care să inspire musafirii și să dea un aer occidental. Cu alte cuvinte, am considerat-o o carte frumoasă și creată cu mult bun gust și simț artistic încă înainte de a o răsfoi. Și pe lângă faptul că arată bine la exterior, a reușit să mă impresioneze și prin conținut incluzând în paginile sale câteva ilustrații inspiraționale care completează ideea fiecărui capitol.

Cum se conjugă la feminin?

În viziunea Simonei Muscă se pare că la feminin se conjugă folosind trei timpuri verbale:

• INDICATIV PREZENT

• PREZENT CONTINUU

• INFINITIV

Și nu te teme dacă nu-ți aduci aminte de gramatica din generală pentru că scopul acestei capodopere nu este să te pună la colț și să te oblige să reciți din Ștefania Popescu, ci să-ți dea un exemplu, oferindu-ți o lecție de viață mult mai importantă!

Pe parcursul lecturii nu m-am putut abține să nu aprob din cap la multe din paragrafe și să mă gândesc că în ciuda opiniei generale, avem și în România o generație tânără din care fac parte persoane ca Simona Muscă, cu multă experiență de viață, deschise la minte și cu o atitude pozitivă și plină de inițiativă.

N-o să mă apuc să-ți povestesc întreaga carte. Dar vreau să-ți dau totuși niște exemple de idei pe care le-am desprins din Conjugat la feminin și care mi-au mers la inimă. Tot ele sunt motivul pentru care cred că și tu ar trebui să faci tot posibilul s-o citești!

• Viața este mult prea scurtă pentru a nu te juca;

Mai ales în secolul XXI meseriaestebrățară de aur;

• (Referitor la relații și la statutul de amantă)

Nici măcar atunci când cineva se comportă altfel decât ai proceda tu, nu-l judeca. Tu nu cunoști ce este în sufletul acelei persoane;

• (Referitor la partenerii pe care îi ai de-a lungul vieții)

Nimeni nu intră și nu iese din viața ta fără un motiv. Tu, cel de acum, ești rezultatul tuturor experiențelor și modului cum ai reacționat cu fiecare persoană care ți-a ieșit în cale;

• În ziua de astăzi nimeni nu mai este definit printr-o singură slujbă/meserie/activitate.

(Idee desprinsă din modul în care atât Simona, cât și personajele din cartea sa nu au o singură ocupație. Cu toții se dezvoltă concomitent pe mai multe planuri. Iar acest concept modern consider că ar trebui promovat cât mai mult în contextul societății contemporane);

• Aparențele de multe ori înșală.

(Referitor la clișeul familiei perfecte);

• Oamenii se potîntâlnipe internet, dar nu se pot cunoaște decât în realitate;

• Nicio carieră de succes nu se construiește peste noapte;

• Este absolutOKsă pui stop unei relații în care nici tu, nici persoana de lângă tine nu vă (mai) simțiți confortabil;

• Dacă începi o afacere pe cont propriu cu ideea că-ți va fi de zece ori mai simplu decât să muncești pentru altcineva, mai bine rămâi la slujba actuală;

• Feminitatea nu poate fi definită, dar se vede cu ochiul liber.Conjugat la feminin, masculin, sau neutru?

În loc de concluzie, îți voi spune cu ce impresie am rămas eu la finalul acestei cărți.

Nimeni nu-ți poate spune cum să-ți trăiești viața ca să ai parte de succes. Nimeni! Dar există oameni ca Simona Muscă din ale căror experiențe și ambiție împinsă la extrem putem desprinde lecții valoroase pe care să le includem în propria rețetă a fericirii.

Iar la sfârșitul zilei, nu contează dacă ți-ai conjugat la feminin, masculin, sau neutru țelul pe care-l ai în viață. Important e să faci tot ce-ți stă în putere ca să ajungi la el!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Conjugat la feminin,te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *