Idei pentru un cont de Instagram plăcut vizual

Nu sunt expertă în social media, dar când vine vorba de poze, petrec atâtea ore în fața calculatorului încât era imposibil să nu îmi formez câteva ideiîn legătură cu un cont de Instagram plăcut vizual. Ba mai mult, de câteva zile încoace, mi-am schimbat și abordarea pe această platformă de socializare și încerc să nu mai postez la întâmplare orice îmi trece prin gând sau mai bine spus,prin fața ochilor. De aceea, tocmai la început de primăvară, când vremea e propice schimbărilor, am zis hai să abordez subiectul Instagram și să vorbesc puțin despre ce mai e la modă în lumea pozelor de pe rețelele sociale.Câteva idei pentru un cont de Instagram plăcut vizual

1. Alege o temă

La fel ca și celelalte rețele de socializare, Instagram-ul este o formă de autopromovare. Dacă vrei să îți creezi o imagine aparte sau să împărtășești ideile tale cu oameni cu aceleași pasiuni ca și tine, Instagram e mediul perfect pentru acest lucru. Tot ce trebuie să faci e să îți creezi un cont. Și apoi să începi să urci poze pe o platformă care încet, încet va deveni un album personal. Dar nu înainte să îți alegi o temă! Bineînțeles, dacă tu vrei să postezi DE TOATE pe Instagram, ești liberă să o faci! Dar dacă vrei ca Instagram-ul tău să arate ca o carte de vizită pentru ceea ce promovezi sau pentru afacerea ta, e de preferat să îți alegi încă de la început un stil și să mergi pe acela. 

Pont: Încearcă să îți alegi o temă pe care să nu o epuizezi imediat! Dacă pasiunea ta sunt călătoriile, asigură-te că ești capabilă să îți alimentezi constant profilul cu poze din locuri noi și inedite; Dacă îți place moda și vrei să mergi pe acest subiect, oferă celor care te urmăresc șansa de a vedea mereu ținute noi și originale pe profilul tău; Ș.a.m.d.

2. Dă-te un pas în spate

Pozele sunt un stimulent vizual puternic! Majoritatea potențialilor followers decid dacă meriți sau nu să te urmărească în funcție de ansamblul de poze pe care îl văd prima oară când intră pe contul tău. Cu o poză spectaculoasă, ai toate șansele să atragi pe profilul tău persoane cu interese comune. Dar pentru a-i și câștiga în calitate de fani trebuie să te asiguri că nu doar fiecare poză luată în parte arată bine, ci și toate la un loc creează o imagine de ansamblu care să te reprezinte.

Cum poți crea un colaj plăcut vizual?

Cromatica

Pe cât posibil, editează toate pozele tale astfel încât să aibă culori similare.

Spațiul

Nu supraîncărca niciodată o poză! Mai ales când faci poze unui produs, e important ca în jurul lui să lași spațiu liber și neobstrucționat.

Fundalul

E foarte la modă să faci poze cu fundaluri gri sau alb murdar! Dacă nu ai însă atâta timp pentru a-ți edita pozele și a șterge totul în jurul subiectului, alege pentru Instagram-ul tău fundaluri compacte, de o singură culoare care să nu distragă atenția de la obiectul în focus.

Compoziția

Dacă știi că vei posta pe Instagram două sau trei tipuri de poze, încearcă să le alternezi. De exemplu, dacă postezi poze cu ținutele tale ȘI poze cu lucrurile pe care le îndrăgești, nu posta la rând zece poze cu ținute și apoi alte zece poze doar cu pantofi. Dacă le pui intercalate, per total, va arată mult mai estetic.

Calitatea

Pozele de pe Instagram nu sunt neapărat cele mai bune calitativ poze de pe întreg internetul; Dar nu trebuie să fie nici cele din urmă. Deși un aparat foto performant ajută, chiar și cu telefonul, dacă ai parte de destulă lumină naturală, poți face poze de o calitate superioară.

Pont: Gândește ca un vizitator nou care îți vede profilulpentru prima oarăși întreabă-te: mă inspiră sau nu pozele de pe acest cont?

3. Dacă tot e virtual, atunci de ce să nu profităm?

Dacă tot e o lume virtuală în care ai șansa să îți construiești propria imagine, de ce să nu o faci perfectă? Nu posta niciodată doar de dragul de a posta. Plănuiește fiecare fotografie în parte, vezi dacă se potrivește cu ce ai până în momentul respectiv și încearcă să creezi o poveste! Știu că pare mult de muncă și e un proces care necesită timp de gândire, dar rezultatul va face ca efortul să nu fie în zadar.

Ai grijă însă și cât de departe vrei să ajungi cu această poveste! În încercarea de a face totul să pară minunat, nu schimba personajele și nu posta poze care nu îți aparțin! Am văzut multe profiluri frumoase, cu poze simpatice, pe care le consideram o reală sursă de inspirație. Dar am încetat să le mai urmăresc când am văzut că au început să strecoare poze luate din diferite colțuri ale internetului. Și te rog, nu mă înțelege greșit! Nu e absolut nicio problemă cu pozele de pe internet, asta dacă se potrivesc cu ce ai până atunci! Doar că unele sunt atât de reușite, încât într-un feed cu poze candide și personale, arată exact ca nuca în perete!

4. Nu uita să faci ordine din când în când

Oamenii se schimbă, gusturile se schimbă și atunci, de ce nu și Instagram-ul? Pentru un profil de Instagram plăcut vizual, nu uita să ștergi din pozele vechi care nu se mai potrivesc cu imaginea ta. E normal să evoluezi și e normal să îți dorești mereu să devii mai bună! Dar nu uita să lași ordine în urma ta!

5. Distrează-te cât poți de mult!

La urma urmei, rețelele de socializare și viața de zi cu zi au destul de puține lucruri în comun! Nu uita niciodată acest adevăr și din când în când, deconectează-te! Indiferent de cât de mulți followers, comment-uri sau like-uri ai pe Instagram, tot mai importanți sunt prietenii care te scot la o cafea!

Pont: Nu lua nimic prea în serios! Cele mai stilate profiluri sunt cele care par că se străduiesc cel mai puțin.

Concluzie:

Cum să ai un profil de Instagram plăcut vizual?

 • Alege-ți o temă pe care vrei să o dezvolți;
 • Gândește-te la o imagine de ansamblu;
 • Nu lăsa nimic la voia întâmplării;
 • Păstrează doar ceea ce se potrivește;
 • Have fun!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Idei pentru un cont de Instagram plăcut vizual te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep
5 comentarii la „Idei pentru un cont de Instagram plăcut vizual

 • octombrie 26, 2019 la 11:40 pm
  Permalink

  Mulțumesc de ponturi, imi doresc o imagine frumoasa pentru instagramul meu dar e ceva de munca.

  Răspunde
 • octombrie 27, 2019 la 10:40 pm
  Permalink

  Eu recunosc ca nu prea sunt organizata cand vine vorba de Instagram. Postez cam alandala. Bune sfaturile tale.

  Răspunde
 • octombrie 27, 2019 la 11:16 pm
  Permalink

  Am vazut niste conturi de instagram foarte frumoase si bine structurate. Din pacate, nu este chiar atat de usor si ai nevoie de foarte multa inspiratie si editare

  Răspunde
 • octombrie 28, 2019 la 7:36 pm
  Permalink

  Foarte bune aceste sfaturi! E bine sa tii cont de ele pentru un profil cat mai reusit si atractiv. ^_^

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *