・De ce este important să rescrii articolele de pe blog?

Internetul este plin ochi de informație. O parte din ea este relevantă, cealaltă nu neapărat. Și asta pentru că oricine are acces la internet poate posta articole pe blog sau își poate spune părerea personală și vorbi despre propriile experiențe pe rețelele de socializare. Și partea cea mai interesantă este faptul că oricâte bloguri sau postări ar exista în mediul online, întotdeauna mai există loc și pentru altele! Niciodată nu vor exista prea multe bloguri, sau prea mulți useri și în același timp nu se vor găsi vreodată destule fonduri pentru ca toți să aibă ceva de câștigat din ceea ce postează. De aceea, dacă ești un blogger care vrea să depășească statutul de amator și să-și transforme blogul într-o sursă de venituri, trebuie să înțelegi de ce este important să rescrii articolele de pe blog.De ce să rescrii articole de pe blog dacă le-ai promovat deja pe rețelele de socializare?

Mulți consideră că odată ce și-au promovat deja articolele pe toate rețelele de socializare pe care activează și le-au fost citite (mai mult sau mai puțin) de majoritatea celor din publicul țintă din lista prietenilor de pe Facebook, le pot da uitării și singurul lucru care le rămâne de făcut pentru a crește popularitatea blogului, este să născocească din nou și din nou conținut proaspăt. Și deși poți aborda bloggingul și astfel, aceasta nu este singura metodă de a te face cunoscut!

Un adevăr general valabil este faptul că doar blogurile populare aduc venituri!

De aceea, pornind de la ideea de mai sus, ca blogger care îți dorești să și câștigi ceva din pasiunea pe care o ai, este normal să cauți metode de autopromovare și feluri în care să atragi atenția celor din jur. Dar nu te limita doar la Facebook (unde postezi în general noutăți) și la crearea de conținut nou!

Știai că o mare parte din cititorii fideli ai blogului tău pot fi persoane cu care nu ai nicio tangență pe rețelele de socializare, dar care te-au descoperit pe Google??

Un lucru care m-a surprins plăcut și m-a făcut să realizez importanța motorului de căutare Google a fost momentul în care o colegă de serviciu mi-a spus:

Pickandkeep este blogul tău? Mă gândeam eu! Știam de el de ceva vreme căutând articole despre garderoba capsulă, iar după ce ne-am împrietenit și pe Facebook am văzut că tu ești autoarea.

Cred că îți dai seama cât de bucuroasă am fost când această persoană mi-a spus că-mi citește articolele dinainte să mă cunoască și cât de bine m-am simțit când mi-a spus că m-a găsit mai întâi pe Google, înainte de a-i băga eu sub nas articolele mele pe Facebook.

Cum te faci remarcat pe Google?

✿ Fii în ton cu tendințele!

Că ne place sau nu, motorul de căutare Google preferă conținutul care răspunde întrebărilor utilizatorilor săi. Degeaba scrii despre cum să faci o plută, dacă la modă sunt bărcile cu motor.

Când scrii pentru tine, poți să scrii despre orice. Dar când scrii pentru a deveni un adevărat maestru SEO, este de preferat să scrii gândidu-te la cum ai putea da un sfat cititorilor tăi preocupați de o anumită problemă!
Verifică periodic care sunt cele mai citite articole de pe blogul tău și canalul prin care cititorii au ajuns la tine. Dacă succesul ți se datorează motorului de căutare Google, ai grijă să perii și să perfecționezi periodic acele articole pentru a rămâne în topul rezultatelor afișate în urma căutărilor!

Pe cât de mult îl interesează pe Google relevanța articolelor tale; pe atât de mult se interesează și de data lor de expirare. Indiferent de numărul de vizualizări, un articol alunecă ușor în jos în lista rezultatelor dacă nu este actualizat periodic! De aceea, pentru a rămâne veșnic în frunte este important să rescrii articolele de pe blog.

Cum să rescrii articolele de pe blog astfel încât să nu te plictisești vreodată de această activitate?

Planifică

✿ Fă-ți un țel din a actualiza mereu blogul și încearcă să rescrii articolele de pe blog mai ales atunci când rămâi în pană de idei și nu găsești inspirația necesară care să te sprijine în crearea de conținut nou! Când suferi de un blocaj tipic scriitorilor este mult mai ușor să corectezi decât să creezi!

Provoacă-te

✿ Nu privi actualizarea ca pe o îndatorire, ci ca pe un mod de perfecționare! Întotdeauna este loc de mai bine! Sunt șanse mari ca un articol bun să fie recitit de mai multe ori. Chiar și aceeași persoană îți poate vizualiza o postare de nenumărate ori dacă învață ceva nou la fiecare vizită!

Încearcă să devii interesant!

✿ Încearcă să nu-ți plictisești audiența. Știai că sunt mai bine văzute articolele care sunt citite în întregime? Google își dă ușor seama dacă vizitatorii tăi au răbdare să deruleze până la capătul paginii. Sau dimpotrivă îți părăsesc site-ul după primul paragraf. Privește ca o provocare actualizarea articolelor și caută mereu metode de a le face mai ușor de citit. Listele și subtitlurile sunt mereu o idee grozavă!

Respectă cuvintele cheie

✿ Caută noi contexte de a folosi cuvintele cheie. Este foarte probabil ca atunci când ai postat articolul pentru prima oară, să fi forțat câteva propoziții pentru a introduce cuvinte cheie. Unul din motive poate fi timpul care te presa și nescrisa datorie de a posta. Dar acum că ai deja conținutul în fața ochilor și știi că este apreciat de o mulțime de persoane, ia-l din nou la puricat și privește-l ca un puzzle încercând să găsești locuri mai potrivite pentru cuvintele vizate.

Fii sincer!

✿ Întreabă-te: încă sunt de actualitate sfaturile mele? Să spunem că ai un articol foarte popular scris acum un an despre rețelele de socializare, dar cu timpul din cauza schimbărilor algoritmilor acestora sfaturile tale nu mai pot fi puse în practică. Adu-le pe calea cea dreaptă! De asemenea, nu exagera cu descrierile și spune mereu adevărul!

Nu neglija aspectul

✿ Lucrează la prezentare. Cine știe? Poate că deși ai scris un articol cu mult timp în urmă, încă ți se pare conform cu tendințele actutale și nu consideri că ai ceva de schimbat la text. Se poate! Dar atunci, ca să nu-ți pierzi locul bine meritat pe Google, caută să-i îmbunătățești măcar imaginea! Postează fotografii care să susțină mai bine ideile tale; Fă-l mai interactiv; Sau pur și simplu schimbă-i așesarea în pagină!

Bonus!✿ Știai că sunt mai bine văzute articolele care la sfârști se încheie cu o concluzie? În timpul lecturii se poate ca cititorului să-i fie distrasă atenția de n factori sau poate chiar tu ca autor ești de vină din cauză că ai bătut câmpii și te-ai abătut de la subiect. Dar nu-i nimic! Adu aminte despre subiectul postării tale în încheiere și rescrie în câteva fraze ideea de bază și lecțiile cu care dorești ca cititorul să rămână.

Cu alte cuvinte, poți să rescrii articolele de pe blog adugându-le la final un sumar și subliniind încă o dată motivul pentru care ai îmbogățit blogosfera cu postarea ta!

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Află mai multe despre blogging și mediul online:

Online existence

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum rescrii articolele de pe blog, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

7 thoughts on “・De ce este important să rescrii articolele de pe blog?

    • Ioana says:

      Mulțumesc mult, Alex! Mai nou mă pasionează GIF-urile și când nu am timp (sau inspirație să creez eu unele) le folosesc pe cele de pe giphy.com

  1. Alexandra Haliga says:

    Eu una nu m-am gândit să le rescriu, dar le mai fac publice încă o dată, deoarece mulți nu au văzut postarea. Eu una sunt un blogger de carte, spre exemplu postarea cu „10 lucruri pe care nu le știai despre Mihai Eminescu” o repostez în fiecare an pe 15 ianuarie, deoarece se potrivește în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!