・Cum să câștigi bani online? Ești gata să-ți începi cariera de free lancer?

Cu evoluția tehnologică din ultimele două decenii, sunt convinsă că nu sunt singura care și-a pus întrebarea: cum să câștigi bani online? Cine nu își dorește să stea acasă, în fața calculatorului, cu o cafea alături și o ciocolată în brațe, bătând la tastatură și câștigând bani? Înainte să încerce să devină free lancer, acesta cred că este visul majorității angajaților. De aceea, cu o experiență de doi ani și jumătate în domeniu și un soț full time free lancer, m-am gândit că aș putea să îți dezvălui și ție câteva din secretele câștigurilor online. Nu de alta, dar în cazul în care încerci, să nu pornești ca mine de la Ø.Cât de greu este să devii free lancer?

Sunt unele persoane care spun: STOP! De azi sunt free lancer, mă las de serviciu și încep o carieră pe cont propriu. Din acea categorie face parte soțul meu. Eu pe de altă parte, pentru liniștea mea sufletească, am nevoie și de stabilitate și de aceea am ales opțiunea de free time free lancer. Cu alte cuvinte, lucrez pentru o companie, iar în timpul liber lucrez pentru mine.

Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte? Pei să începem cu prima: În primul rând ai marele avantaj că scapi de tot ce înseamnă navetă, șefi și colegi (asta în cazul în care cei pe care îi ai te deranjează în vreun fel), trezit dis de dimineață și programe bătute în cui. Pe de altă parte, câștigi exact cât muncești. Nici mai mult, nici mai puțin. Vrei să stai degeaba, stai! Dar bani de pomană nu îți va da nimeni. Fiind presat de această condiție, oricât de mult ai iubi ceea ce faci, la un moment dat devine obligație.

Avantajele celei de-a doua variante sunt faptul că fiind angajat undeva, ai un salariu fix și de aceea îți permiți ca ceea ce muncești pe cont propriu să păstrezi la nivel de hobby. În consecință, motivație vei avea mereu, suficientă și cu greu te vei plictisi de meseria de free lancer. Partea mai puțin fericită e faptul că nu ai la fel de mult timp la dispoziție. În calitate de angajat, cel puțin opt ore pe zi trebuie să fii la birou și astfel toate avantajele primei variante devin impedimente pentru acest stil de muncă.
De ce să devii free lancer?

Acum că știi prin ce trece un free lancer, rămâne la decizia ta dacă să devii sau nu unul. Părerea mea însă este că toată lumea ar trebui măcar să încerce. Munca de free lancer are o mulțime de beneficii demne de luat în considerație:

 1. Câștiguri suplimentare nelimitate
 2. Responzabilizare
 3. Creșterea motivației
 4. Dezvoltarea imaginației
 5. Posibilitatea de a avea o meserie creativă
 6. Folosirea timpului într-un mod util
 7. Satisfacția lucrului făcut pe cont propriu
 8. Creșterea stimei de sine
 9. Dezvoltarea abilităților de comunicare
 10. Dobândirea calităților de anteprenor

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani online

Bineînțeles că poți să fii free lancer și în lumea reală, nu doar cea virtuală, dar articolul meu de astăzi se va baza doar pe mediul online. Dacă ești hotărât să devii free lancer iată ce trebuie să reții pentru a avea succes:

1. Descoperă-ți nișa.

Dă-ți singur seama la ce ești bun și începe de acolo. Nu trebuie să fii expert într-un domeniu pentru a deveni free lancer. Dar, e recomandat să te focuzezi pe un domeniu și să începi să acumulezi cunoștințe și experiență.

2. Dacă ai de gând să îți faci un site, alege un domeniu plătit

Nu e chiar atât de scump să deții un blog și dacă alegi un domeniu plătit, demonstrezi că ești dispus să investești în propria afacere. E recomandat și în cazul colaborărilor cu alte companii. Ofertele vor veni mult mai repede și mai sigur dacă îți dezvolți propriul domeniu.

3. Fii în strânsă legătură cu comunitatea care te apreciază

Dacă ai un blog și ceva de spus, cu siguranță vei găsi și persoane cu interese comune cu ale tale. Ține-le aproape și ai grijă de ele! Respectă-le timpul pe care ți-l acordă, oferă-le conținut de calitate și întoarce-le chiar și cel mai mic favor pe care ți-l fac. Deși probabil nu vei întâlni în realitate pe niciunul din urmăritorii tăi, respectul și recunoștința în mediul online sunt vitale.

4. Nu sacrifica moralitatea

La început suntem tentați să facem orice pentru bani. Dar gândește-te bine înainte de a te expune online. Chiar vrei să fii recunoscut pentru ceva imoral? Nu numai că probabil nu îți va aduce bani decât pe moment, dar pierzi și credibilitatea pe Google. Nu e ușor să speli o reputație pătată. Mai bine păstrează-te curat de la început.

5. Nu te baza pe pay per click

Pare cea mai simplă metodă de a câștiga online. Dar în realitate, este probabil cea mai dificilă. Reclamele precum cele de la Adsense sau alte companii de publicitate se spune că aduc bani frumușei blogger-ilor. Dar, mai ales în România, lumea cam știe care este treaba cu ele și nu prea le bagă în seamă. Ba mai mult, mulți utilizatori le consideră enervante. De aceea, ai grijă să nu le amplasezi peste conținutul articolelor tale și nici nu te aștepta că vei câștiga din ele dacă nu ai suficient trafic pe blog.

(!) Sfat

Gândește-te mereu la rezultatul activităților tale pe termen lung! Va fi dificil inițial, dar dacă e să fim sinceri cu noi, la urma urmei, tot ce merită, necesită timp. Ieși în față, nu te lăsa și fă tot posibilul să creezi valoare! Iar acum, hai să trecem la practică și să îți dezvălui cele mai bune metode să câștigi bani online.

Cum să câștigi bani online?

Multe dintre aceste metode le-am încercat în ultimii doi ani și jumătate, de când sunt free lancer. Și ca să știi despre care dintre ele vorbesc din experiență și nu din cercetare, le voi nota cu . Să începem!

1. Scrie o carte

Yep, yep! Sunt autor publicat. Cartea mea în limba japoneză despre mierea românească o poți găsi aici. Este o carte informativă, de cercetare și se adresează unei nișe foarte restrânse, dar e o metodă să câștigi bani online. Poți încerca și tu. Dacă nu ai de gând să publici beletristică, alege un subiect la care te pricepi, documentează-te și pune-te pe scris. Poți să îți vinzi cartea pe Amazon Kindle sau Apple iTunes. Vei plăti comision din vânzări, dar dacă subiectul este interesant, ai toate șansele să câștigi bani mulți.

2. Înregistrează un audiobook

Audiobook-urile cresc în popularitate și sunt o metodă de a-ți spori cultura generală fără a face nici cel mai mic efort pentru lectură. După ce ți-ai publicat cartea, e o idee să o înregistrezi și apoi să o comercializezi. Astfel, oferi clienților interesați de subiectul tău, informația pe tavă, într-un mod atractiv.

3. Dezvoltă o aplicație

Această propunere este mult mai tehnică decât primele două. Dar, aparținând generației milenarilor, expertă în calculatoare, nu m-aș mira să fii în stare să poți crea o aplicație online. Aplicațiile online sunt o sursă excelentă de venituri pasive și dacă ai o idee bună s-ar putea să se vândă ca pâinea caldă.

4. Traduceri online

Nu mai țin minte când m-am apucat prima oară de traduceri, dar știu că a trecut ceva timp. Dacă stăpânești bine engleza și mai știi și o altă limbă pe deasupra, traducerile sunt o metodă simplă să câștigi bani online. Nu recomand traduceri din și în limbi de circulație mare pentru că veniturile s-ar putea să nu justifice timpul investit. Dar, dacă cunoști o limbă mai puțin vorbită, go for it!

5. Meditații online

Da! Am încercat-o și pe asta și merge! Dacă ești o persoană care se face înțeleasă ușor, atunci s-ar putea să ai calități de profesor. Nu am încercat în alte domenii, dar am testat piața meditațiilor online la engleză pentru japonezi. Nu e dificil deloc să găsești un site specializat în acest domeniu și tot ce ai de făcut e să te asiguri că ai o conexiune bună online, materiale pe care să le folosești și să știi să te faci plăcut.

6. Scrie articole online

Sunt o mulțime de site-uri care caută editori pentru blogurile lor și sunt dispuse să plătească! La engleză piața e destul de slăbuță. Editarea de conținut pentru diferite site-uri se plătește cam cu un euro pe articol, iar nivelul de cunoștințe în domeniul respectiv trebuie să fie destul de avansat. Mai bine stau lucrurile cu limbile rare. La japoneză articolele de duzină se plătesc cu 1-2 yeni pe literă, iar cele specializate pot ajunge și la 1000 de lei sau chiar mai mult. Sunt sigură că și în cazul altor limbi mai puțin cunoscute, situația este similară.

7. Deschide-ți un blog

Dacă tot te pricepi la scris, e o idee și să îți construiești propriul blog. În cazul blogurilor, banii vin din colaborări și reclame. Dacă ai un blog căutat, companiile sunt dispuse să te plătească ca să scrii despre ele pe blogul tău. Acum, voi fi sinceră cu tine, și îți voi spune că e nevoie de multă, multă dedicație până să ajungi la nivelul acela, dar dacă îți place să scrii, se merită!

Citește 5 Sfaturi în materie de blogging din propria experiență pentru a afla mai multe detalii

8. Fă-ți un canal de YouTube

Dacă scrisul nu e punctul tău forte, dar îți place să vorbești în fața camerei, Ai putea să îți faci un canal de YouTube prin care să câștigi bani online. La fel ca în cazul blogurilor e nevoie de multă dedicație și timp pentru această meserie, dar e și ea o variantă. Asigură-te că ai carismă și ceva de spus și pune-te pe treabă.

9. Fă-ți un magazin online

Dacă tot ce am spus până acum se bazează pe principiul input aproape 0 output nelimitat, în cazul magazinului online lucrurile stau cu totul diferit. Ca să vinzi produse, în primul rând trebuie să investești într-un stoc. Dar, partea dificilă, nu începe de acolo! După ce ai finalizat pregătirile și ești gata să intri în business, îți vei da seama că ai nevoie de multă publicitate pentru a câștiga recunoașterea și încrederea clienților. Merită? Mi-e greu să îți dau un răspuns. Depinde de cât ești dispus să investești și ce așteptări ai. Dacă nu ai destule resurse și nici posibilitatea de a vinde și în mediul real, cred că mai bine ar fi să te concentrezi pe una din celelalte variante.

10. Ține cursuri pe o anumită temă

Autodezvoltarea este recent un subiect la modă pe buzele tuturor. Ce să facem ca să fim mai buni? Mai productivi? Mai creativi? Mai valoroși? Dacă știi răspunsul la măcar una din aceste întrebări sau ai o idee despre cum s-ar putea rezolva problema, ești cu un pas mai aproape decât ceilalți să câștigi bani online.

Concluzie

Nu e ușor să-ți iei inima în dinți și să încerci să câștigi bani online. E nevoie de puțin curaj și ceva mai multă nebunie. Dar, merită încercat! Poate fi o metodă de a-ți câștiga independența financiară muncind pentru hobby-ul tău.

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă vrei să descoperi stilul pickandkeep vizitează magazinul nostru:

Magazin pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să câștigi bani online?, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

7 thoughts on “・Cum să câștigi bani online? Ești gata să-ți începi cariera de free lancer?

 1. Pingback: Cum să îți faci un blog interactiv? 6 Metode inedite și 100% gratis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!