・5 Sfaturi în materie de blogging din propria experiență

Am ajuns acasă de la serviciu și am început să navighez internetul în speranța de a găsi o sursă de inspirație. Am multe subiecte despre care îmi doresc să scriu, dar nu mă simt încă îndeajuns de documentată pentru niciunul dintre ele. De aceea caut inspirație în surse străine. Și astfel, tot sărind din pagină în pagină, am dat peste un articol pe nighton.ro cu sugestii pentru blog. Iar una din ele era să scrii despre 5 Sfaturi în materie de blogging din propria ta experiență. Iată deci, ce te-aș sfătui eu dacă ai dori să te apuci de această “meserie”.
5 Sfaturi în materie de blogging din propria experiență

#1 NU TE APUCA DE BLOGGING PENTRU BANI!

S-ar putea să te mire această sugestie venind din partea mea, dar sfatul pe care îl dau oricui dorește să înceapă o carieră creativă este să nu se apuce de treabă cu gândul la bani.

Sunt adepta planificărilor și a lucrurilor bine puse la punct. Îmi place să îmi stabilesc ținte și să trag linie când sfârșesc o activitate. Dar, din propria experiență, am realizat că lucrurile nu merg mereu în direcția visată, mai ales atunci când vine vorba de activitățile pe care le iubesc. Și asta pentru că orice plăcere devine obligație când o faci pentru bani!

Când faci un lucru din dragoste, fă-l pentru tine!

Din blogging nu se câștigă ușor și nu se câștigă repede! Mulți cred că dacă îți faci un blog cererile de colaborare vor începe să curgă și odată cu ele și situația financiară ți se schimbă radical. În realitate însă e nevoie de multă muncă și dedicație și nervi de fier pentru a ajunge la un așa nivel.

E un adevăr crud, dar inițial din blogging nimeni nu câștigă nimic!

Dacă îți imaginezi că poți renunța la munca de acum și să te apuci să trăiești din blogging, trezește-te! Competiția este acerbă, iar ca să îi faci față ai nevoie de susținere. Asigură-te mai întâi că lucrurile sunt sigure pe plan financiar și abia apoi începe să scrii.

Vei ajunge să câștigi dacă știi în ce direcție să te îndrepți și dacă ai destul de multă voință încât să nu renunți orice s-ar întâmpla. Dar, e nevoie de timp! Privește blogging-ul ca pe o relaxare și măcar inițial, câștigurile ca pe un bonus.
#2 Alege-ți un subiect care să te pasioneze

E greu să te ții de ceva când îți pierzi interesul.

Dacă te-ai hotărât brusc să devii scriitor, asigură-te mai întâi că ai despre ce scrie. Subiecte sunt cu duiumul, iar inspirație se poate găsi la tot pasul, dar trebuie să știi unde să cauți.

Cel mai simplu mod de a deveni blogger, este să scrii despre ceea ce îți place. Dacă vrei să scrii despre fashion, ei bine, trebuie să respiri fashion; Dacă ai ales ca temă automobilele, atunci trebuie să le cunoști ca pe o parte din tine; Dacă vrei să scrii despre mâncare, cel mai potrivit ar fi să fii gurmand; Dacă îți dorești să scrii despre excursii, să știi că plimbându-te până la țară și înapoi, nu îți poți face blog de călătorii; Ș.a.m.d.

Ce te faci dacă nu ai niciun hobby?

Scrii despre propriile experiențe. E un mod sincer de a face blogging și șansele ca lumea să te placă și să fie interesată de opiniile tale sunt mari. Poți să scrii un fel de jurnal. Dacă știi cum să-l faci interesant, ai toate șansele să reușești.#3 Nu scrie postări scurte!

Pentru ca blogul tău să fie citit trebuie mai întâi să fie vizibil.

Nu neglija puterea motoarelor de căutare! Postează doar articole de calitate, cu cel puțin 300 de cuvinte și cu subiecte care să aducă un plus de valoare pentru cititor.

Decât să postezi un articol slab, mai bine nu posta nimic!

Nu spune nimeni că nu ar conta cantitatea, dar calitatea primează!

Lucrează și la exprimare! Chiar dacă ai un vocabular bogat, mai important decât numărul de cuvinte pe care îl cunoști este claritatea cu care se transmite mesajul tău.#4 Profită de orice oportunitate!

Cel puțin la început, nu ignora nicio sugestie de colaborare. Oricât de nesemnificativă ar părea la prima vedere, poate fi o șansă de a-ți crește numărul de fani și astfel și șansele de câștig.

Roagă-ți prietenii să te ajute cu popularizarea blogului. Invită-i să îți dea măcar un like și nu te sfii să le povestești despre ceea ce faci. Cu cât știe mai multă lume de tine, cu atât mai bine. Uneori să te promovezi singur nu e destul. Dar, cu ajutorul prietenilor, obstacolele sunt mult mai simplu de trecut.

Participă la campanii!

Campaniile sunt un mod eficient de a-ți monetiza blogul. Caută produse despre care să scrii review-uri și alege mereu campanii care să te reprezinte.

Dacă te apuci de scris, vei vedea că până să ajungi să fi căutat trebuie mai întâi să cauți de unul singur oamenii cheie. Nu aștepta să te lovească norocul în cap pentru că s-ar putea să îmbătrânești fără să se întâmple nimic. Fii proactiv!

Nu fă nimic gratis!

Dacă nu ai chiar nimic de câștigat dintr-o colaborare, sfatul meu este să o lași baltă. Cât de puțin (și aici nu mă refer doar la bani), trebuie să profiți de pe urma muncii pe care o prestezi. Acceptând să lucrezi pe degeaba, valoarea ta ca blogger scade enorm în ochii advertiser-ilor. Cere-ți dreptul și cunoaște-ți limitele!#5 Lasă-ți imaginația să zboare

Ultimul din cele 5 sfaturi în materie de blogging pe care m-am gândit să ți-l ofer este să îți pui la încercare creativitatea. Partea frumoasă a blogging-ului este faptul că nu există reguli. Ești liber să faci ce vrei, cum vrei.

Creează ceva deosebit. Ceva de care să fii mândru! Ceva care să te reprezinte.

Și ține minte: nu uita să te distrezi!

Rezumatul celor 5 sfaturi în materie de blogging:

  1. Pune câștigul pe planul secund
  2. Scrie despre ce cunoști
  3. Nu neglija calitatea
  4. Nu lăsa norocul să treacă pe lângă tine
  5. Distrează-te!

Dacă ar fi să enumeri 5 sfaturi în materie de blogging din propria experiență, tu cu ce ai începe?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 5 Sfaturi în materie de blogging te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep2 răspunsuri la „・5 Sfaturi în materie de blogging din propria experiență”

  1. Ai mare dreptate. Ma doare cand fetele intreaba cat se castiga din blogging, ca ar avea nevoie de un venit. Lumea are o impresie gresita despre blogging si despre bloggeri, sper sa se mai schimbe asta.

    1. E în natura umană să ne dorim să câștigăm mult cu efort puțin, dar pentru asta blogging-ul nu este o soluție pentru că sincer, e chiar invers la început: efort mare și câștig aproape nul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *