・Jurnal de dimineață sau cum să fii gata în 30 de minute

Îți poți imagina dimineața cum ar fi să fii gata în 30 de minute?

Și nu mă refer doar la spălat pe dinți, îmbrăcat în grabă și ieșit din casă cu geaca în brațe.

Să fii gata înseamnă să fi luat micul dejun, să te fi aranjat și să pleci de acasă relaxată și plină de energie.

Dacă îți surâde ideea, iată un program matinal ușor de urmat din care te poți inspira.

Cum să fii gata în 30 de minute!

1. Trezire – instantaneu!

Încearcă să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră! Astfel corpul tău se va obișnui cu rutina și nu îți va mai fi greu să părăsești așternuturile atât de îmbietoare dimineața.

☕Dacă folosești alarma ceasului pentru a te trezi, uită de „snooze” de acum încolo! De ce să pui ceasul să sune mai devreme pentru a-l amâna de câteva ori, în loc să-ți valorifici somnul și să te trezești la primul clopoțel? Unde mai pui că somnul după prima alarmă nu este la fel de calitativ precum somnul adânc de mai înainte și doar contribuie la oboseala de dimineață.

2. Tonifiere – 5 min

Dacă ești băutoare de cafea, pune ibricul pe foc și lasă-l să dea în clocot! Dacă nu, fă-ți un ceai sau niște apă caldă cu lămâie și miere.

Cât timp fierbe apa, ai exact cinci minute la dispoziție să-ți pui corpul în mișcare.

☕Dacă nu ai inspirație și nu știi cu ce tip de antrenament să începi, dă un „searchpe YouTube și vei găsi acolo o mulțime de tutoriale! Stretching, yoga, express workout sunt cuvintele cheie pe care trebuie să le cauți!

3. Energizare – 5 min

Ai făcut deja cafeaua. Nu o bea goală ci savureaz-o împreună cu un mic dejun ușor.

☕Dacă nu ai timp de pregătit ceva sofisticat, o felie de pâine prăjită cu unt și miere sau dulceață, nu necesită mai mult de un minut de preparare. Sau un bol de cereale cu lapte este o alternativă la fel de rapidă și gustoasă!

☕Dacă nu ai făcut-o deja, obișnuiește-te să mănânci dimineața. Metabolismul tău îți va mulțumi!

4. Purificare – 5 min

Fă un duș cald-rece rapid! Spală-te alternativ cu apă caldă și rece pentru câteva minute. Astfel îți vei destinde corpul dar vei alunga orice urmă de somn. Spălă-te cu apă caldă pentru 40 de secunde și scade treptat temperatura în următoarele 20 de secunde. Repetă procesul de 3-4 ori. Ai grijă doar să nu scazi brusc temperatura apei și niciodată să nu-ți depășești limita de confort!

5. Transformare – 15 min

Primii patru pași te-au costat doar 15 minute din prețiosul tău timp. Folosește restul pentru a-ți pune la punct ținuta și a te machia.

☕Dacă nu te poți hotărî imediat ce să îmbraci, alege-ți outfit-ul cu o seară înainte! Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să îți începi dimineața binedispusă.

☕Dacă machiajul este grija ta principală dimineața, scapă de ea cu următorul truc:

Când te grăbești, pune accent pe un singur element: ochi misterioși SAU buze senzuale

Alege trăsătura cheie pe care vrei să o scoți în evidență și axează-te doar pe ea! De multe ori, mai puțin înseamnă mai mult!

Și iată cum să fii gata în 30 de minute!

Dacă diminețile nu sunt punctul tău forte, creează-ți un program care să te ajute să te trezești mai odihnită, relaxată și motivată! Insipiră-te din ideile de mai sus, adaptează-le la rutina ta zilnică și creează balansul perfect între odihnă și activitate.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut acest articol,citește și alte postări fascinante despre modă pe blogul pickandkeep:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *