・Cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia?

Dacă te-ai săturat deja de varianta occidentală de a sărbători Valentine’s Day, iată cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia și spune-mi dacă această abordare îți place mai mult.

Japonezii au un mod cu totul special de a sărbători Valentine’s Day.

Față de Occident, diferența principală este faptul că nu bărbații sunt cei care fac cadouri de dragoste femeilor, ci invers!

De Valentine’s Day în Japonia, dacă ești femeie, trebuie să ai gusturi bune la… ciocolată! Ca femeie, de Ziua Îndrăgostiților dăruiești din belșug cadouri dulci nu numai iubitului, dar și colegilor, prietenilor și chiar șefului.

Partea bună:

Ca la multe alte obiceiuri practicate de japonezi, nimeni nu se simte exclus!

Partea mai puțin bună:

Dacă ești ca mine și nu îți place ciocolata simplă, te vei gândi mereu dacă să respecți sau nu proverbul românesc: „ce ție nu-ți place altuia nu face”.

Și asta o spun pentru că sunt deja pățită! La dulciuri am gusturi mai neobișnuite și din experiență mi-am dat seama că nu prea se potrivesc cu ale celorlalți.

De exemplu, în Japonia, am adus odată pentru colegi, ca suvenir din Taiwan, niște fursecuri cu migdale EXCELENTE! Le-am gustat înainte de a le cumpăra și mi s-au părut cele mai bune fursecuri pe care le mâncasem vreodată! Dar când le-am dăruit, tuturor le-au plăcut atât de mult încât le-au lăsat pe masă în birou fără să se atingă de ele o săptămână!

De aceea, pentru mine, să fac cadou ceva de mâncare, mai ales dulce, reprezintă o provocare. Dar să ne întoarcem la Valentine’s Day în Japonia. Cum am spus și mai sus, în această zi femeile fac cadou multă ciocolată aproape tuturor bărbaților cu care se întâlnesc.

Cred că te întrebi: ce sens mai are s-o numească Ziua Îndrăgostiților dacă nu fac nicio diferență între persoana iubită și restul? Ei bine, să știi că de fapt, există o mică diferență. Ciocolata pe care o oferi de Ziua Îndrăgostiților în Japonia poate fi de două feluri:

Ghiri Choco – cea pe care o dăruiești prietenilor;

Honmei Choco – cea pe care o dăruiești băiatului de care îți place.

Și mai mult, deși ciocolată frumos ambalată, special pentru Valentine’s Day, se vinde în centrele comerciale încă de la jumătatea lunii ianuarie, cele mai multe tinere aleg să o prepare în casă pe cea pe care intenționează s-o dăruiască alesului inimii lor. Drăguț, nu-i așa? Bine… acum nu te gândi că stau să amestece lapte praf cu ouă și unt ca să facă ciocolată! Majoritatea pur și simplu topesc ciocolată gata preparată. O toarnă în forme speciale, o lasă la răcit, o decorează și o împachetează frumos. Dar gestul contează, nu-i așa?

Și cum niciun bine nu rămâne nerăsplătit în Japonia, ca recompensă pentru efortul lor, în data de 14 Martie de White Day, fetele primesc înapoi ciocolată de la toți băieții cărora le-au dăruit cu o lună înainte. Asta da bucurie, nu-i așa?

Ce părere ai de felul cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia?

Personal, mi se pare o abordare simpatică din care toată lumea are de câștigat și nimeni nu se simte exclus. Pe de altă parte, e vorba de destul de multă ciocolată care nu face bine la siluetă :)))

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep2 comentarii la „・Cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *