・6 Trucuri ca să îți faci cât mai mult timp pentru blog

Dacă blogging-ul nu este meseria ta principală, ai un serviciu, îndatoriri, o familie de care trebuie să te ocupi zi de zi și pe deasupra se presupune că ar trebui să-ți mai dedici și ție câteva momente de relaxare, atunci pare imposibil că în programul tău aglomerat ai mai avea cum să îți faci timp pentru blog și tot ceea ce presupune acesta. Dar nu toată lumea care scrie este full time blogger și dacă alții pot, de ce nu ai putea și tu?

Blogging-ul nu este doar pentru cei cu prea mult timp liber și nicidecum ceva exclusivist rezervat persoanelor cu talente aparte. Blogging poate face oricine, iar dacă timpul era singurul motiv care te împiedica să te apuci, iată cum poți strecura și această activitate în rutina ta de zi cu zi.
6 Metode practice cum să îți faci timp pentru blog

#1 Transformă scrisul în relaxare

Dacă scrierea și redactarea articolelor sunt pentru tine un moment de relaxare, înseamnă că să-ți faci timp pentru blog ți se va părea floare la ureche! Dacă nu, atunci trebuie să te autoeduci astfel încât această activitate să ajungă hobby-ul tău principal.

Când faci ceva din pasiune, obosești mai greu, și cel mai important, nici nu simți că muncești!

Nu te apuca de blogging pentru a câștiga venituri simplu și rapid, pentru că vei fi cu siguranță dezamăgit! Apucă-te de blogging pentru a găsi o cale de a evada din rutină și a-ți lărgi orizonturile. Și cum pofta vine mâncând, să știi că la fel se va întâmpla și cu blogging-ul: cu cât scrii mai mult, cu atât ți se va părea mai simplu și mai relaxant.

#2 Fă-ți un plan

Este mult mai ușor să-ți faci timp pentru blog și să te ții de el dacă ești organizat.

Pornește de la ideea că pentru oricare dintre noi ziua are doar 24 de ore și dacă alții sunt mai productivi decât tine, acest lucru se datorează doar organizării!
Ia în calcul timpul pe care îl petreci la serviciu; Acordă și familiei ceea ce i se cuvine; Scade orele pe care le dormi și cele pe care le dedici nevoilor personale și folosește restul pentru blogging.

Dacă ai ține și un jurnal sau măcar un orar într-o agendă, atunci ți-ar fi mult mai ușor să te motivezi!

#3 Trece pe foaie tot ce îți trece prin minte

Dacă ai o idee care crezi că are potențial de a se transforma în articol, noteaz-o undeva.

Eu, personal, de când m-am apucat de scris și până acum, mi-am format un obicei din a nota pe coli de hârtie, to do list-uri din telefon, sau ciorne pe calculator, orice îmi trece prin minte.

Multe din ideile notate, au rămas la stadiul de idei. Dar la majoritatea m-am întors în mai puțin de câteva zile. Și le-am transformat în articole de succes, cu mii de vizualizări.

Astfel, prin acest procedeu, pe care îmi place să-l numesc și reciclare deoarece nu irosesc nimic, nici măcar propriile-mi gânduri, pot să țin pasul cu programele pe care mi le impun deoarece atunci când vreau să postez ceva rapid, am articolul scris deja pe jumătate.

#4 Învață să scrii în gând

Scrisul în gând este o metodă la care apelez atunci când am termene limită pentru campanii.

În general, campaniile publicitare au o anumită temă, un tipar din care se preferă să nu ieși mai mult decât este necesar și un concept pe care trebuie să îl exprimi cât mai bine folosind un număr de resurse limitate. Când vine vorba de reclamă, de la propunerea temei și până în momentul în care campania ia sfârșit – cu tot cu redactarea articolelor și promovarea acestora, nu ai la îndemână decât două, maxim trei săptămâni. De aceea, pentru a fi capabilă să mă ridic la înălțimea așteptărilor celor ale căror produse sau servicii le promovez, procedez astfel: 1. Citesc cu atenție cerințele;
 2. Fac un rezumat al temei;
 3. Las gândurile să-mi zboare și imaginația să-și facă treaba;
 4. Structurez ideile cele mai bune;
 5. Aștern pe o hârtie (virtuală) articolul.

Ți s-a întâmplat vreodată să te gândești la probleme de matematică și să-ți vină idei de rezolvare în somn? Se poate întâmpla același lucru și cu articolele! Tot ce trebuie să faci este să te obișnuiești să te gândești la ele.

#5 Când nu mai poți, ia o pauză!

Mai ales atunci când ai termene limită, dacă nu te-ai apucat de lucru din timp, s-ar putea să ai parte de blocaje și să nu mai poți să scrii din cauza presiunii.

În astfel de momente, îți recomand să iei o pauză și să faci o activitate care să nu aibă legătură cu cea la care te concentrezi pe moment.

 • Ridică-te de pe scaun și fă zece minute de mișcare;
 • Dă o fugă în parc și întoarce-te;
 • Citește un capitol din cartea preferată;
 • Sună pe cineva drag;
 • Gătește ceva sofisticat;
 • Sau fă orice activitate care îți place și apoi întoarce-te la scris!

Repetă procesul ori de câte ori este necesar până termini articolul, iar dacă oricât te-ai strădui tot nu poți să te concentrezi, atunci renunță! O bătălie pierdută nu înseamnă că vei ieși învins din război. Dacă nu faci din asta un obicei, un singur termen limită nu înseamnă sfârșitul lumii și nici pe departe finalul carierei tale de blogger!

#6 E ok și blogging-ul leneș!

La începutul fiecărui nou an sau anotimp, îmi propun să scriu mai mult și mai regulat. Dar, pe parcurs, în perioadele în care nu am timp pentru blog, ajung la concluzia că decât să scriu mult și prost, mai bine rar și consistent!

La urma, urmei, mai mult decât cantitatea contează calitatea. Și la finalul zilei, un articol informativ, scris corect gramatical și care respectă majoritatea cerințelor de SEO îți aduce mult mai mult câștig decât zece articole scurte, care nu apar în rezultatele motoarelor de căutare și nici nu prezintă interes pentru publicul tău!

Știu mai bine decât oricine cât de copleșitor poate deveni blogging-ul. Mai ales dacă nu faci acest lucru ca meserie principală. Așteptarea îndelungată, întrebările de genul: merită oare să continui? și lipsa de expunere sunt demonii oricărui blogger la început de drum. Dar dacă stai să te gândești la celelalte lucruri grozave din viața ta, vei vedea că nimic din ceea ce merită cu adevărat nu l-ai obținut ușor și de aceea și cu blogging-ul, dacă reușești să treci peste toate și să-ți faci timp pentru blog, se poate transforma în ceva absolut minunat!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să îți faci timp pentru blog te invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeep

2 comentarii la „・6 Trucuri ca să îți faci cât mai mult timp pentru blog

 • februarie 23, 2018 la 1:04 pm
  Permalink

  Eu folosesc cu succes Google Drive. Acolo am cateva zeci de articole in diverse stadii. In timp, am observat ca daca le las mai mult timp acolo atrag idei complementare. Hazard, destin, soarta sau pur si simplu o atentie mai sporita.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *