De ce să te tunzi scurt? 6 Motive pentru a face marele pas!

Iată de ceși tu ar trebui să te tunzi scurt chiar acum!

Vrei să te tunzi scurt, dar nu ai încă destul curaj să o faci? Iată câteva motive pentru care ar trebui să pui mâna pe foarfece și să îți schimbi înfățișarea!
1. E motivant

Te-ai plictisit de rutină și vrei să îți schimbi radical look-ul? Tunde-te!

Să aranjezi zi de zi aceeași coamă care arată la fel de câțiva ani buni poate deveni frustrant la un moment dat. Fă o schimbare! Documentează-te, întreabă-ți coafeza și decide ce nouă coafură te-ar avantaja. Dacă te temi că rezultatul nu se va ridica la înălțimea așteptărilor tale, ia-o treptat. Schimbă-ți doar tunsoarea: din drept în trepte sau invers; Fă-ți breton; Sau păstrează forma pe care o ai acum și doar scurtează-ți părul câțiva centimentri.

2. E palpitant

E un sentiment aparte cel pe care îl simți când stai și astepți să-ți vezi noua coafură. Fiecare șuviță de păr căzută pe podeaua coaforului îți provoacă anticipare, emoție, nerăbdare, optimism și multă, multă curiozitate. Și recunoaște! Nimic nu se compară cu momentul când te redescoperi la final în oglindă, nu-i așa?
3. E nou

Dacă ai curajul să faci acest pas, s-ar putea să ai parte de surprize neașteptate. Noul look probabil te va prinde chiar mai bine decât cel vechi și te vei întreba de ce nu ai făcut-o până acum. Niciodată nu știi până nu încerci! O tunsoare nouă are puterea să îți sporească încrederea în propria persoană și chiar să-ți îmbunătățească imaginea în ochii celorlalți.

4. E sănătos

Dacă părul tău arată deteriorat, ai fire despicate, sau se rupe când îl pieptăni, poți încerca să-l întărești sau repari cu diferite uleiuri și tratamente. Dar, cel mai eficient medicament pentru părul degradat rămâne foarfeca! Dacă nu te înduri să îl tunzi scurt, scapă măcar de vârfurile tocite! Impresia că părul lung este frumos este oarecum greșită! Părul sănătos este un păr frumos, indiferent de lungimea pe care o are! Cu un păr puternic și plin de vitalitate te vei simți energică și împrospătată.
5. Crește la loc!

Știu că nu e un secret, dar m-am gândit să îți reamintesc! Chiar dacă te tunzi și nu ești 100% mulțumită de deznodământ, ce contează? Chiar dacă vrei, chiar dacă NUvrei, părul tău va crește fără să-ți dai seama!

6. E creativ

O nouă tunsoare = o nouă provocare. Nu te speria dacă nu știi imediat cum să-ți aranjezi părul după ce l-ai tuns! Vei învăța pe parcurs. Întreabă-ți stilista, urmărește tutoriale online și experimentează pentru a afla ce îți stă cel mai bine. În timp te vei obișnui cu noul look și să-ți aranjezi podoaba capilară va deveni floare la ureche!
Cum să îți iei inima în dinți și să te tunzi scurt?

Pănă acum o lună aveam părul mult peste umeri.

În primăvara anului trecut, simțind nevoia de o schimbare, îl tunsesem câțiva centimetri buni și adăugasem la noul meu look și un breton filat, lung. Dar din cauză că îmi era destul de greu să-l întrețin, mi-am lăsat bretonul să crească odată cu restul părului.

Astfel, în decembrie, bretonul meu crescuse până în dreptul bărbiei iar restul părului avea aproximativ 50 cm. Ce să mai? Era destul de lung! Probabil cel mai lung păr pe care l-am avut în ultimii ani. Îmi plăcea lungimea lui și îl puteam purta în orice fel doream. Însă, de ceva vreme devenise foarte subțire și sensibil. Așa am început să folosesc uleiuri pentru păr, măști și tot felul de alte tratamente. Și totuși, după fiecare spălare sau pieptănare, o mulțime de fire se rupeau și astfel codița mea devenea și mai subțire. Și mai mult, odată cu deteriorarea, începuse să își schimbe și culoarea! Din șaten deschis ajunsese un blond închis. Până într-o zi când am zis: gata! Vreau să mă tund scurt!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋Fotografie thumbnail realizată de Dalina Andrei

Dalina Andrei

❋ Dacă ți-a plăcut articolul De ce să te tunzi scurt? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepOne thought on “De ce să te tunzi scurt? 6 Motive pentru a face marele pas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *