Rutina mea de îngrijire a sprâncenelor

În ultimul timp, cunoscuții m-au întrebat de atâtea ori cum de am reușit să îmi cresc sprâncenele din două liniuțe aproape invizibile în ceea ce am acum, încât m-am gândit că e timpul să scriu un articol despre rutina mea de îngrijire a sprâncenelor.

Dar ca să înțelegi și mai bine schimbarea, hai să îți spun mai întâi de la ce am pornit.
Pe la vârsta de 13 ani, nemulțumită ca orice adolescentă de forma și desimea sprâncenelor, am pus mâna pe pensetă și am început să smulg. Și am smuls și smuls, încât tot ce mi-a mai rămas au fost două liniuțe subțiri și asimetrice.

Și acum, nu știu dacă îți mai aduci tu bine aminte, dar pe vremea aceea cu vreo 10-13 ani în urmă, dacă îți greșeai forma sprâncenelor, erai blestemată să stai cu ele așa pentru că oferta de creioane nu era nici pe departe la fel de bogată ca în ziua de azi. Sau cel puțin, eram eu prea mică pentru a ști de existența lor…

Și astfel am contiuat să-mi mutilez sprâncenele în căutarea formei perfecte timp de vreo șapte ani până am ajuns în Japonia și am văzut că există alternative.

Trebuie să îți mărturisesc că și Japonia, ca orice altă țară, a avut de suferit de pe urma trendului acela al sprâncenelor subțiri sau al celor perfect simetrice. Ei însă, mai sensibili la frumos, au trecut repede la etapa următoare și nu s-au mai uitat înapoi. Că există și excepții, nu contest! Japonia e probabil singurul loc de pe pământ unde poți găsi chiar ORICE! Dar ideea e că majoritatea au înțeles ce le stă bine și ce se poartă în lumea modei și au început să adopte stilul. Iar eu am învățat de la ei:
Rutina mea de îngrijire a sprâncenelor

Pasul #1 Aruncă penseta!

Ți-am mai spus de multe ori să o faci, dar dacă tot nu te înduri, să știi că e absolut INTERZIS să o folosești ORIUNDE în apropierea sprâncenelor, în afară de zona dintre sprâncene unde s-ar putea să mai apară câte un fir răzleț!

Pasul #2 Schimbă tehnica de tuns

CEA MAI MARE greșeală pe care o făceam când îmi tundeam sprâncenele, era să le tai cu forfecuța după o anumită formă.

  • Rezultatul:

Fire de toate mărimile care în nu mai puțin de o săptămână cresc și schimbă aspectul sprânceanei. NU așa se face!
Secretul unui tuns ca la carte, e să tai toate firele la aceeași lungime! Dacă tu nu ai fire lungi și ondulate ca mine, treci la următorul pas. Dar dacă sprâncenele tale cresc neîncetat și o mai iau și pe arătură de la o anumită lungime în sus, să știi că le poți aduce la aceeași mărime cu un aparat de tuns. Probabil că tu nu deții unul. Dar caută în dulapul prietenului/fratelui/tatălui pentru că s-ar putea să aibă un aparat electric pentru părul facial! Cu el, setează lungimea pe care ai dori să o aibă fire de păr din sprâncenele tale și pune-te pe treabă! Eu am observat că lungimea care mi se potrivește cel mai bine e de 5 mm! Dar dacă tu ai fire și mai dese, 4 mm sau chiar 3 mm ar putea fi deajuns.

  • Rezultatul:

Sprâncene cu formă naturală care se va menține mult mai bine în timp și poate fi recondiționată EXACT ca înainte, în doi timpi și trei mișcări.

Citește și alte aricole asemănătoare cu Rutina mea de îngrijire a sprâncenelor:

Pasul #3 Pieptănatul

Depinde de tine și de direcția în care cresc firele de păr ale sprâncenelor tale. Dar, pentru un look îndrăzneț, sprâncenele trebuie pieptănate în sus; Iar pentru un o imagine inocentă, cu firele în jos. Personal, prefer a doua variantă pentru că se potrivește mai bine cu forma feței mele.

Pentru piptănare tot ce ai nevoie e o perie micuță pentru sprâncene și 30 de secunde de răbdare. Dar, indiferent de cât ai fi de ocupată, nu neglija acest procedeu și piaptănă-ți sprâncenele o dată pe zi pentru a elimina pielea moartă, mătreața sau firele căzute și a face loc celor noi și a le obișnui să crească în direcția pe care ți-o dorești. Mai mult, masarea locului din jurul sprâncenelor îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creșterea părului.
Pasul #4 Retușarea formei

Pentru a nu folosi în exces produse cosmetice care să inhibe creșterea firelor de păr, e esențial să retușezi forma sprâncenelor tale DUPĂ ce le-ai pieptănat în modul dorit. Apoi, cu un creion de sprâncene, o nuanță mai deschis decât firele tale de păr, umple eventualele goluri și corectează delicat forma. Nu uita! Sprâncenele nu trebuie să fie identice! Simetria sprâncenelor e unul din primele lucruri care te fac să pari artificială! Mergi cât mai mult pe forma ta naturală!

Pasul #5 Nu uita niciodată să te demachiezi

Reziduurile cosmetice, praful sau diferitele creme de față îți pot astupa porii și afecta creșterea sprâncenelor tale. Pentru a evita acest lucru, nu uita să te demachiezi în fiecare seară, și nu doar cu șervețele! Pentru o demachiere completă, apa și gelul de față sunt obligatorii!

Și aceasta e toatărutina mea de îngrijire a sprâncenelor!

Fără niciun fel de stimuleți artificiali sau pe bază de uleiuri naturale, doar prin renunțarea la pensetă și o igienă corespunzătoare, am reușit să aduc la normal forma sprâncenelor mele.

Ce spui, tu ești mulțumită de felul cum arată sprâncenele tale?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋Fotografie thumbnail realizată de Vlad Ciubotariu

Vlad Ciubotariu

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Rutina mea de îngrijire a sprâncenelor te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *