Hai să vorbim despre dinți!
Să vorbim despre dinți? Nu. Mai bine nu deschid discuția. Și totuși… Dacă îți povestesc despre experiența mea, poate înveți ceva din ea și te ajută în vreun fel. La urma urmei dinții sunt cel mai scump (și la propriu și la figurat) accesoriu al unei persoane.
Am fost binecuvântată cu dinți aproape perfecți de când eram mică. Din câte îmi amintesc singura poveste pe care am auzit-o de la mama în legătură cu dințișorii mei de lapte este faptul că atunci când mi-au ieșit, loveam cu ei în pahar (Da! Eu nu am vrut nici suzetă, nici biberon! Eram un bebeluș care se dădea om mare :)) astfel încât mama credea că o fi ajuns acolo vreun ciob și îi era teamă să nu mă tai cu el. Când a văzut însă că erau dinți, s-a bucurat și s-a mirat în același timp pentru că nu a avut prea mult de furcă cu mine în perioada dinaintea apariției lor. Nu tu episoade de febră mare, nu tu plânsete, mai nimic.
Așa am ajuns până pe la vârsta de 10-11 ani să nu am nevoie de vreo intervenție la dentist, decât controale de rutină (extrem de rare).
Molarul buclucaș
Însă, cu un an înainte de a-mi cădea unul din molarii 1 de lapte, am observat că era cariat și începea să mă doară și am fost să-l tratez. Trecuse un timp de la ultimul control și deși nu aveam niciun fel de problemă la ceilalți dinți, la acesta situația era destul de gravă și astfel a trebuit să mi se omoare nervul. Dar nu m-am îngrijorat prea tare pentru că oricum în scurt timp urma să fie înlocuit de unul nou nouț, frumos și necariat de care ar fi urmat să mă bucur tot restul vieții. Nu a fost așa. Noul molar numărul 1 a ieșit direct cariat!
Pentru că știam că voi rămâne cu noul dinte, nu am mai așteptat nicio durere și l-am tratat din timp vindecându-i caria. Dar s-a stricat din nou și din nou până când a fost nevoie să i se distrugă nervul, să fie cioplit până la un ciot și apoi îmbrăcat.
Lupul îmbrăcat în haină de oaie, tot lup e
Durerile pe de altă parte, nu au luat sfârșit nici după tratament. Doar că după ce mi s-a reconstituit dintele, nu m-am mai gândit nicio clipă că ar putea fi tot vina lui.
Ca femeie migrenele constante din adolescență și până la a doua jumătate a celui de-al doilea deceniu din viață le-am pus pe seama: stresului, anemiei, oboselii, sinuzitei sau chiar a paranoiei (nu te mira toate suferim de așa ceva!). Dar mi-am dat seama că se datorau dintelui buclucaș abia în momentul în care gingia din jurul lui se înnegrise, și începuse să mă doară insuportabil.
Am fost atunci din nou la dentist, mi s-a dat jos coronița, mi s-a curățat dintele până la os, mi s-a ciobit o bună parte din os pentru că infecția se întinsese atât de mult încât nu mai era altceva de făcut și după un supliciu cum nu am mai simțit în viața mea, am rămas cu un molar lipsă și un maxilar scobit de am avut nevoie de implant cu os pentru a-mi pune un nou dinte. A! Și nu-ți mai spun că atunci când mi s-a rupt din os, intervenția mi-a vătămat și molarul 2, pe care acum trebuie să-l plombez înainte de a-mi pune noul dinte.
Aș fi putut să salvez acești dinți?
Da! Mi s-a spus de fiecare dată când am mers la dentist mereu pentru aceiași dinți (molarul 1 de lapte sau permanent). Dacă aș fi mers din timp; Dacă medicul dentist care m-a tratat înainte ar fi fost mai atent; Dacă, dacă, dacă… Iar eu de la atâția dacă, am ajuns la o singură concluzie:
Un dentist bun care lucrează într-un cabinet bine echipat este una din acele persoane pe care trebuie să o ai la apelare rapidă pe telefon!
Unde găsești un cabinet stomatologic bun?
Cu atâtea probleme la un singur dinte, am ajuns să realizez că nu se știe când voi avea nevoie data viitoare de un dentist experimentat, așa că m-am pus pe făcut research și astfel am descoperit VITALDENT, un cabinet stomatologic unde serviciile de înaltă calitate și tehnologia modernă nu sunt doar niște cuvinte care dau bine negru pe alb.
Cabinetul se găsește în sectorul 2 din București, aproape de Bulevardul Moșilor, iar amenajarea cochetă precum și aparatele profesionale cu care este dotat fac din acesta locul perfect unde îți poți vindeca atât problemele dentare, cât și teama de dentist.
Ce fel de servicii este bine să ofere un cabinet stomatologic?
Serviciile de care poți beneficia într-un cabinet stomatologic diferă de la medic la medic. Am întâlnit medici dentiști specializați în implanturi dentare la un cabinet și medici dentiști care fac doar tratamente de canal sau tratamente endodontice, așa cum sunt ele numite în terminologia de specialitate, la alt cabinet.
La VITALDENT însă, ambele servicii de mai sus le poți găsi în același loc și nu doar pe ele! De lucrări de ortodonție, estetică facială și multe altele poți beneficia într-un singur cabinet fără a fi nevoie să cauți câte un nou profesionist de fiecare dată când te confrunți cu o problemă legată de dinți. Și pe lângă orice aspect legat de dentiție, chiar și mărirea sau augumentarea buzelor, rinoplastia nechirurgicală sau ștergerea ridurilor sunt cu putință echipei VITALDENT!
Cât costă un dentist în capitală?
Un dentist bun în București este neprețuit, dar serviciile pe care el le oferă se pot cumpăra cu bani la prețuri avantajoase și extrem de competitive la VITALDENT.
Iar dacă aspectul financiar te ținea departe de zâmbetul ideal, clinica VITALDENT îți pune la dispoziție și serviciul de plate fără dobândă prin programul STAR CARD de la Banca Transilvania.
Ca să beneficiezi de acest program tot ce trebuie să faci este să mergi la Banca Transilvania cu suma totală a tratamentului stabilit de medic și primești un împrumut pe care îl poți restitui în termen de 6 luni.
Am învățat pe pielea mea că dantura nu se vindecă de la sine și pentru a avea dinți frumoși și sănătoși cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere sunt vizitele regulate la medicul dentist. Și dacă la VITALDENT tot nu trebuie să plătești imediat, nu mai amâna confortul! Rupe-ți o oră din program, fă-ți o programare, rezolvă acum cu VITALDENT orice fel de problemă dentară și în timp, vei realiza că tocmai aceasta a fost cea mai înțeleaptă investiție pe care ai făcut-o vreodată.
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Hai să vorbim despre dinți te invit pe blogul nostru: