・De acasă direct în Lente, sufrageria cu graffiti din oraș

M-am trezit de dimineața cu gândul de a scrie despre Lente, restaurantul unde am mâncat ceva bun de tot acum două duminici. După cum observi, ne-am făcut un obicei din a păstra duminicile pentru plimbări în doi şi mers la câte un restaurant măcar pentru desert, dacă nu și pentru masa de prânz. Iar de ceva timp auzisem că Lente s-a transformat într-un loc foarte instagramabil așa că într-o zi cu vreme bună, am dat o fugă acolo.
Lente este un restaurant deschis acum 11 ani la care mergeam adesea după orele de la facultate. Memoria nu mă ajută să descriu locația din amintiri, dar reuşesc să rememorez zile de aproape vară, undeva la o masă afară, un pahar de limonadă şi cea mai bună prietenă alături. Dar de atunci şi până acum locația s-a schimbat şi mai mult, am aflat că-și ține porțile deschise în două străzi din București: Arcului și Dionisie Lupu.

Înainte să mă îndrept spre Lente de această dată, am avut câteva treburi urgente și am ratat ora prânzului, oră la care îmi place cel mai mult să iau masa în oraș. De aceea, când am intrat în clădirea istorică de pe strada Dionisie Lupu deja îmi făceam planuri pentru desert.
Ceva numai bun!

Nu am stat mult pe gânduri până să comand o felie de tort de ciocolată cu nucă și o plăcintă cu mere. Și chiar dacă m-am decis imediat, am făcut o alegere excelentă! Tortul de ciocolată era cremos și potrivit de dulce, iar nucile elementul care echilibra întreaga compoziție. Plăcinta pe de altă parte, avea un aluat moale și fraged și o cremă de vanilie pe deasupra care se potrivea perfect cu umplutura de mere. Ambele deserturi erau genul acela de preparate cu un gust care-ți trezește nostalgia și pe care le găsești mai degrabă într-o cofetărie artizanală decât într-un restaurant. Cu alte cuvinte, de nota 20 din 10!

În timp ce mâncam am studiat destul de bine meniul gândindu-mă la ce să încerc data viitoare și am găsit o mulțime de titluri care mi-au făcut cu ochiul. Gama este foarte diversă, iar paginile meniului te poartă într-o călătorie culinară în întreaga lume. Fără îndoială este un restaurant la care să te duci când vrei să explorezi.

Un local în pas cu vremurile

După ce mi-am potolit pofta, am început să explorez localul. Și mi-a plăcut mult contrastul între vechi și nou. Clădirea și interiorul au cu siguranță o mulțime de povești de spus, dar decorațiunile, posterele și tablourile sunt foarte actuale. Iar de colecția de graffiti din grădină, pur și simplu m-am îndrăgostit!
Cine a scris site-ul oficial a nimerit perfect cu descrierea. Lente este într-adevăr sufrageria ta din oraș și te simți acolo la fel de bine ca acasă. Atmosfera este foarte primitoare, interiorul comod, iar pentru cei care se plictisesc repede, se găsesc o cărți, reviste și chiar și jocuri de societate. Cât despre graffiti, am făcut fotografii doar la câteva din lucrări, dar sunt convinsă că dacă mai căutam, găseam mai multe. Însă m-am gândit că n-ar strica puțin mister și pe lângă mâncare, încă un motiv bine întemeiat să revin la Lente.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul De acasă direct în Lente, sufrageria cu graffiti din oraș te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *