Tara Daniels: Locul ei

Cred că toate femeile și-ar dori să știe ce este în mintea unui bărbat. Eu inclusiv. Ce gândește un bărbat când este cu tine? Ce își dorește de fapt un bărbat? Cum iubește un bărbat?

Toate aceste întrebări macină pe multe femei care încearcă să-i înțeleagă mai bine pe partenerii lor și care își doresc relații mai puternice și mai împlinite. Răspunsurile le poți afla însă doar dacă ai șansa să cunoști un bărbat precum Sam, din romanul Locul ei, de Tara Daniels.

Sam este un bărbat sincer cu el, care nici măcar nu încearcă să-și ascundă sentimentele, nici față de propria persoană și nici față de cei din jur. Cu toate acestea, iubirea pe care el o poartă celei mai bune prietene ale sale, Tianna, depășește cu mult puterea de înțelegere a celor care îl cunosc, însă acest mic detaliu nu reprezintă o problemă până când ce doi se sărută și asta schimbă totul între ei.

Dacă până la acest eveniment prietenia lor era o prietenie ca între oricare alți doi oameni care se iubesc la modul platonic, după sărut se transformă într-o iubire secretă, care trebuie ținută sub cheie, ferită de ochii iscoditori ai celor din jur.

Și uite așa, viața unui bărbat deloc complicat se umple de întâmplări care îi cutremură ființa din temelii și sentimente puternice, ca un râu învolburat care adună laolaltă toate lucrurile care stau în calea lui și le poartă cu el în apele sale.

Locul ei de Tara Daniels nu este un roman de dragoste ca oricare altul, ci o lectură care te pune pe gânduri în legătură cu relațiile dintre oameni și sentimentele care se ascund în inimile fiecăruia.

Acțiunea se petrece în Statele Unite ale Americii, iar numele personajelor sunt atât de americane încât atunci când am citit cartea parcă mă și imaginam stând într-un cinematograf plin, cu o cutie mare de popcorn în brațe și un șervețel la îndemână ca să-mi șterg lacrimile din când în când și sorbind cu poftă scenele cu nunta Tiannei unde Sam urmărește cu gelozie fiecare gest dintre ea și soțul ei, cu un meci de fotbal cu peripeții și alte evenimente descrise într-o manieră originală.

Tara Daniels în universul scriitorilor români

Mi-a fost imposibil să nu cad pradă poveștii Tarei Daniels și stilului ei fluid și captivant de a scrie.

M-a fascinat experiența ei de scriitoare și într-unele privințe m-am regăsit în povestea despre adolescența ei pe care o poți citi și tu pe pagina de Google Play a cărții.

Aproape fiecare tânăr autor aflat abia la începutul carierei sale, are în tolba sa cu povești una despre cum scria în adolescență ideile pe fiecare bucată de hârtie care îi cădea în mână. Dar Tara nu este așa pentru că nu a mai scris niciodată, ci doar și-a imaginat povestioare înainte de culcare, tot felul de minunății care i-au colorat nopțile, dar care nu au apucat încă să fie cernute pe hârtie.

Cu alte cuvinte, Locul ei este prima creație a Tarei, lucru și mai impresionant, având în vedere că este un roman atât de bine scris și cu o așa putere asupra cititorilor săi. Este imposibil să citești Locul ei și măcar ceva din el să nu-ți rămână în suflet, mereu cu tine.

Dacă ți-ar plăcea să citești cartea, o poți cumpăra de aici.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut această recenzie te invit să descoperi rubrica Books de la pickandkeep:

Books

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *