Tot ce trebuie sa stii despre Mercedes-Benz si navigatia de care ai nevoie pentru masina ta

Brand-ul auto Mercedes, fondat in anul 1924 dovedeste in fiecare zi prin performantele inregistrate, ca merita sa fie poate cel mai de succes producator de masini din industrie.

Compania Mercedes-Benz AG a fost infiintata in Germania, cand cele doua brand-uri producatoare de masini: Benz & Cie si Daimler – Motoren – Gesellschaft au fuzionat. Acela este momentul in care a luat nastere noua companie Mercedes-Benz AG.

Intreaga activitate a brand-ului producator de masini s-a bazat pe pastrarea traditiei si concomitent, pe inovatie. Unul dintre momentele in care Mercedes a adus inovatie in cadrul procesului de fabricare si a functiilor masinilor, este atunci cand a introdus sistemul de franare ABS, in 1978. Producatorul auto german explica la acea vreme ca scopul franelor este de a ajuta soferul sa pastreze controlul masinii in caz de franare puternica, evitand blocarea rotilor. Acest sistem a fost creat exclusiv pentru Clasa S.

De-a lungul anilor, Mercedes a surprins cu o multime de inovatii. Una dintre cele mai iesite din comun a fost construirea unei nave spatiale special pentru un film. Nu a fost o nava spatiala reala, insa a aparut in comedia Spaceballs in anul 1987.

Tehnologia inalta a masinilor de astazi, caracteristica a spiritului inovativ

Tehnologia masinilor a evoluat surprinzator, astazi soferul avand la dispozitie un adevarat companion digital de mare ajutor in timpul calatoriilor. Daca in urma cu cativa ani soferii erau nevoiti sa foloseasca o harta in timpul calatoriilor cu masina, astazi de bucura de performanta navigatiilor dedicate.
Navigatiile auto dedicate reprezinta cea mai buna metoda de orientare si de a gasi traseul potrivit in timpul calatoriilor. De asemenea, navigatiile gps reprezinta de fapt un intreg sistem multimedia care pune la dispozitie functii esentiale si aplicatii disponibile si pe smartphone.

Sistemele de navigatie dedicata prezinta o multime de avantaje, printre care cele mai importante:
• spatiu de stocare inclus;
• sunt ergonomice;
• permit comenzile vocale: schimbarea piesei, modificarea volumului; reject/ raspuns apel;
• se conecteaza la smartphone;
• garanteaza siguranta: soferul nu este nevoit sa indeparteze mainile de volan in timpul calatoriilor;
• dispun de ecran tactil;
• bluetooth si microfon incorporate;
• GPS in timp real.

Cu toate astea, exista situatii neprevazute, atunci cand navigatia dedicata din fabrica nu mai functioneaza din diverse motive sau masina nu a avut deloc un astfel de dispozitiv.

In acest caz, soferii trebuie sa apeleze doar la reprezentanti autorizati si importatori directi pentru a-si procura cel mai bun sistem de navigatie dedicata gps auto.
Sistemul este ales doar in functie de modelul autoturismului pe care il detine soferul.

Ca exemplu, vom lua in considerare doua modele Mercedes. Pentru acestea exista sisteme de navigatie disponibile in ofertele online si pentru care soferii primesc garantie de producator:

1. Navigatie Mercedes Sprinter

Navigatia dedicata pentru Mercedes Sprinter are la baza un sistem de operare Android 10 si dispune de 4GB memorie RAM si un HDD de 64GB. Toate functiile digitale ale navigatiei sunt disponibile pe display-ul curbat IPS cu rezolutia 1024×600.

2. Navigatie Mercedes C Class

Navigatia dedicata Mercedes C Class are toate functiile mentionate anterior, preia comenzile de pe volan si dispune de un ecran capacitiv touchscreen IPS – vizibil din orice unghi. Mai mult, navigatia pentru modelul C Class are functia de suport mirrorlink Android si iOS, pentru oglindirea telefonului direct pe ecranul navigatiei.

In plus, ambele navigatii au posibilitati de conectare multiple printre care amintim: slot de card 4G, slot SD Card si Wi-Fi.

De asemenea, pe toate navigatiile dedicate NAVIGPS cu Android exista magazin Play de unde pot fi instalate aplicatiile pe care le folositi si pe mobil: Waze, Google Maps, Youtube, Facebook, Spotify etc.

PICKANDKEEP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *