・Aia nu mănânc, ailaltă nici atât, dar până la urmă din ce îmi iau necesarul de vitamine?

Nu am întâlnit persoană care să poată mânca chiar orice. Fiecare are preferințele sale în materie de alimentație și o serie de mâncăruri care îi displac oricât de benefice ar fi pentru organismul său. Mie de exemplu nu îmi place să mănânc carne decât dacă o prepar eu sau familia mea; Soțul meu nu se atinge de fructe și lactate; Alții nu prea se împacă cu legumele; Există un număr uriaș de vegetarieni și mai nou vegani care nu consumă produse de origine animală; Și uite așa, nu există nimeni care să poată susține că are un aport de vitamine și minerale perfect echilibrat doar din alimentație.

În astfel de cazuri, sfatul unui specialist ar fi probabil să trecem peste mofturi și să ne gândim mai mult la sănătate în momentul în care ne hrănim. Dar este greu. Foarte greu.

Să luăm de exemplu persoanele vegetariene sau cu o dietă preponderent vegetală care au nevoie, să zicem, de mai multă vitamina B12, vitamină care se găsește aproape exclusiv în alimentele de origine animală. Ce pot face în cazul acesta niște persoane cărora nu le place carnea și niciun alt aliment care conține proteine animale?

Indiferent de motive, dacă nu vor să renunțe la principiile lor și la stilul de viață cu care s-au obișnuit, au ca variantă simplă și comodă suplimentele B12 Vital cu vitamina B12 în cantitate de 100 µg de la ANKERMANN.

Dacă aia nu-mi place, ailaltă nu, din ce îmi iau necesarul de vitamine?

La ce ajută vitamina B12?

Cu toții avem nevoie de vitamina B12, dar aceasta este recomandată mai ales gravidelor, persoanelor în vârstă și celor care nu consumă produse de origine animală!

Vitamina B12 este una din acele câteva vitamine-minune și principalele sale acțiuni sunt următoarele:

❉ În sarcină, vitamina B12 este necesară dezvoltării normale și sănătoase a fătului;

❉ La orice vârstă, ea se recomandă pentru buna funcționare a sistemului nervos;

❉ Are rezultate pozitive în atenuarea senzației de oboseală sau chiar extenuare;

❉ Îmbunătățește calitatea somnului;

❉ Face minuni în tratarea depresiei;

❉ Creșterea capacitătea de concentrare;

❉ Elimină senzațiile de furnicături sau amețeală;

❉ Se recomandă persoanelor anemice;

❉ Are un rol activ în procesul de înnoire al celulelor;

❉ Accelerează metabolismul glucidelor și lipidelor;

❉ Împiedică depunerea grăsimilor la nivelul ficatului și astfel îl protejează;

❉ Este benefică în tratarea constipației;

❉ Este recomandată în problemele de echilibru.

Vitamina B12 Vital

Produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană renumită pe piața farmaceutică, vitamina B12 Vital asigură necesarul de vitamina B12 pentru un adult, pe termen lung, cu doar un comprimat pe zi administrat în mod regulat. Pentru eficiență maximă, se recomandă administrarea înainte de micul dejun cu o cantitate suficientă de lichid.

Din punct de vedere al compoziției chimice, acest supliment alimentar are ca substanță activă vitamina B12 metilcobalamină – forma bioactivă a vitaminei B12. El nu conține gluten, lactoză, conservanți, coloranți, sau substanțe de origine animală.

Produsul poate fi găsit pe piața românească începând cu luna octombrie a anului 2017 în majoritatea farmaciilor. Fiind un supliment alimentar, nu exclude nevoia unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață cât mai sănătos.

Un alt fel de alimentație echilibrată

Dacă aia nu-mi place, ailaltă nu, din ce îmi iau necesarul de vitamine?

Fructe și legume bogate în vitamine și B12 Vital pentru a completa verigile lipsă

Ce fac eu pentru a avea un stil de viață alimentar cât mai sănătos?

Cum am spus și mai sus, a obține un echilibru alimentar perfect doar din hrana consumată este destul de dificil. Mai ales în meserii ca a mea unde sunt nevoită să mănânc în oraș meniuri prestabilite de mai multe ori decât mi-aș dori. Recunosc, nu puține sunt dățile în care refuz să consum porția care mi se oferă pentru că aceasta conține preparate care nu îmi plac și nu le mănânc în mod obișnuit.

De aceea, pentru a nu a avea de suferit din cauza acestui regim alimentar nu foarte sănătos, am grijă să consum cât mai multe fructe și legume proaspete care nu necesită timp de preparare, nuci și semințe pline de uleiuri nutritive, cereale pentru a-mi satisface nevoia de fibre și bineînțeles, suplimentele alimentare de care are nevoie organismul meu precum vitamina B12, una din acele vitamine pe care nu le poți obține decât din produse de origine animală.

Dacă aia nu-mi place, ailaltă nu, din ce îmi iau necesarul de vitamine?

În ziua de astăzi, indiferent de regimul alimentar pe care îți propui să-l respecți, cu ambiție și puțin ajutor, poți trăi foarte sănătos!

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Până la urmă din ce îmi iau necesarul de vitamine?, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!