BLOGhow to

・Chiar ai nevoie de un plan pentru rețelele sociale sau merge și la întâmplare?

Înainte să dezbatem importanța unui plan pentru rețelele sociale, hai să lămurim de la bun început scopul pentru care folosești Facebook, Instagram, YouTube, Linkedin, Twitter și alte platforme de acest fel. Ți-ai făcut cont pe aceste rețele sociale ca să ții legătura cu prietenii și să împărtășești cu ei evenimente din viața ta? Sau îți dorești să promovezi o idee, un concept, un produs, o afacere? Pentru că sunt două abordări absolut diferite!




De când am scris articolul Cum să ai mulți followers pe Instagram, cel mai citit articol de pe acest site, primesc aproape săptămânal întrebări legate de această rețea socială de la diferite persoane care m-au descoperit pe Google. Cei mai mulți mă abordează direct și mă întreabă așa:

  • Cum să îmi cresc lista de urmăritori?
  • Cum să am mai mulți prieteni pe Instagram?
  • Cum să fiu cunoscut pe Instagram?

Iar reacția mea este întotdeauna aceeași:

  • De ce?

Este o întrebare atât de simplă și totuși, dacă i-ar știi răspunsul, toate aceste persoane, nu și-ar mai pierde timpul cu abordarea unei necunoscute și așteptarea unei sugestii din partea acesteia, ci ar acționa direct, în consecință.

Am scris suficient în articolul despre Instagram despre cum să îți crești numărul de urmăritori. Dar dacă niciuna din metodele prezentate nu funcționează la tine, înseamnă că îți scapă esențialul. Ca să fiu cinstită cu tine, este evident că nu folosești rețelele sociale gândind ca un antreprenor și atunci nici nu are rost să te aștepți la rezultatele pe care le obține o astfel de persoană!



De ce să îți faci un plan pentru rețelele sociale?

Nu-ți propune să obții numere, ci valoare. Gândește-te în felul următor:

  • Vreau X număr de urmăritori pe Instagram ca să încep o colaborare cu firma Y;
  • Vreau Z număr de like-uri pe Facebook ca să fiu acceptat în campania W;
  • Vreau K număr de vizualizări pe YouTube ca să încep să câștig din reclame;
  • etc.

Fără un scop, numerele rămân doar numere. Iar efortul, în cel mai bun caz, se transformă în fotografii pe care o să le arăți nepoților. Pe de altă parte, dacă știi ce urmărești, tocmai ai făcut nu primul, ci ultimul pas în compunerea eficientă a unui plan pentru rețelele sociale.

Stabilește mai întâi un scop și apoi, pentru un plan de succes tot ce îți rămâne de făcut este să privești în ansamblu și să gândești în ordine invers cronologică.

Am vorbit destul despre Instagram pe acest site și de aceea hai să luăm exemplul canalului de YouTube. Ca să fii acceptat în programul de publicitate pe YouTube ai nevoie de 1000 de abonați într-un an.

  • Ce trebuie să faci ca să obții 1000 de abonați?
  • Trebuie să ai multe vizualizări. ✔
  • Cum obții multe vizualizări?
  • Prin conținut interesant. ✔
  • Ce înseamnă conținut interesant?
  • Informații valoroase oferite gratuit. ✔
  • Cum creezi un videoclip cu așa ceva?
  • Îți găsești o nișă în care să excelezi. ✔

Și uite așa, dacă ar fi să completezi un tabel răspunzând la fiecare întrebare și apoi să-l întorci cu capul în jos, obții un plan pentru rețelele sociale perfect pentru afacerea ta. Cu cât despici mai mult firul în patru, șaișpe, două sute cincizeci și șase și așa mai departe, cu atât vei avea o imagine mai clară asupra pașilor pe care îi ai de urmat.



De ce să nu folosești rețelele sociale fără a urma un plan?

Rețelele sociale sunt un mod distractiv de a-ți petrece timpul liber. Dar ca simplu utilizator și nu ca atreprenor! Fiecare cont de Instagram, Facebook sau Yutube deschis cu ideea de a avea succes în afaceri se transformă într-un chin pe măsură ce îl folosești și observi că rezultatele întârzie să apară.

Nu este doar greu, ci pur și simplu dureros să continui fără un scop bine definit. Am întâlnit antreprenori care au început superb din dorința de a se afirma pe rețelele sociale și apoi s-au pierdut în mulțime pentru că au uitat de ce sunt acolo. De aceea, pentru un om de afaceri, un plan nu numai că ajută la atingerea scopului final, dar și servește pe post de busolă pentru a nu te abate de la drum.

Dacă am învățat ceva citindu-l pe Kiyosaki și alți autori motivaționali în liceu este faptul că atunci când vine vorba de afaceri, în general, avem deja toate răspunsurile corecte. Tot ce avem de făcut este să ne autoanalizăm și să încercăm să le scoatem la suprafață.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Chiar ai nevoie de un plan pentru rețelele sociale te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *