・Cum se creează o campanie de promovare inedită pentru un magazin online?

Și uite că am ajuns și la ultima probă din cadrul concursului SuperBlog 2017 și ca să încheiem competiția așa cum se cuvine, articolul pentru această probă va fi unul cu totul și cu totul special. De data aceasta, nu va mai fi vorba doar despre Ioana care te va obosi cu un monolog de peste 1000 de cuvinte pe teme care mai de care mai surprinzătoare, ci va fi despre noi toți: eu, partenerii SuperBlog, sponsorii SuperBlog și cel mai important personaj: TU! De data aceasta cuvintele cheie sunt: lucru în echipă și eforturi comune și pornind de la ele vom încerca să creăm o extraordinară campanie de promovare pentru un magazin online deosebit.

Acesta se numește Hotmama.ro și este un magazin românesc dedicat unora din cele mai simpatice româncuțe: graviduțele și proaspetele mămici.

Cei de la Hotmama.ro, sunt experți în comercializarea celor mai inventive haine de gravidă și haine de alăptare, fiind gata oricând să dea o mână de ajutor la capitolul styling și confort mămicilor la început de drum.

Și nu degeaba i se spune Hotmama. Articolele acestui magazin sunt menite să facă orice viitoare mămică să se simtă atrăgătoare, frumoasă și de ce nu, hot hot hot, dar fără a sacrifica nici măcar o clipă confortul.

Printre creațiile Hotmama.ro se regăsesc atât rochii de ocazie sau haine office, cât și haine casual, lenjerie sau chiar pijamale care pe lângă faptul că sunt absolut adorabile, pot fi purtate mult timp chiar și după sarcină.

Design-ul articolelor Hotmama.ro este unul îndrăzneț și creativ, acestea fiind foarte practice chiar și în momentul alăptării. Iar datorită materialelor și fibrelor naturale din care sunt confecționate, nu numai că sunt foarte rezistente, ci îți și încântă pielea cu o senzație plăcută.

Campanie de promovare Hotmama.ro

Și pentru că orice lucru bun se răsplătește, așa cum Hotmama.ro a fost mereu alături de graviduțe și viitoarele mămici cu produse de calitate, așa și noi, bloggerii, împreună cu tine și orice altă persoană pusă pe distracție și fapte bune, ne-am hotărât să promovăm acest magazin ca să i se ducă vestea în lume.

Ideea mea de promovare pentru campania Hotmama.ro ți-o voi dezvălui numaidecât, dar să știi că sunt deschisă la propuneri și te rog să nu te sfiești să mă întrerupi sau să mă corectezi dacă e cazul, pe parcurs.

În primul rând, ca lucrurile să fie cât se poate de clare încă de la început, aș începe cu un material de promovare menit să stârnească curiozitatea. Deocamdată este doar la stadiul de concept, dar ca idee, m-am gândit la ceva asemănător:

Ce zici? Ți-ai dat seama despre ce este vorba?

Dacă credeai că intenționez să-i transform în stiliști pe toți masculii bloggeri parteneri ai concursului SuperBlog 2017 pentru această campanie de promovare, ai ghicit!

Când este vorba de campanii, secretul este să creezi vâlvă, agitație și în primul rând o sursă de distracție. Și ce ar putea fi mai amuzant și mai creativ decât să lași o echipă de reprezentanți ai sexului tare să aleagă cele mai drăguțe haine pentru cinci viitoare mămici norocoase?

Echipa stiliștilor de o zi de la Hotmama.ro va fi compusă din următorii bloggeri parteneri:

Iar ca metode de promovare voi apela la parteneri media precum:

Și campania Hotmama, ca să fie o campanie de promovare cu adevărat fructuoasă, se va derula în două etape, astfel:

ETAPA 1

❃ Atât pe rețelele de socializare, cât și la Radio Gold FM se anunță un concurs la care poate participa orice viitoare mămică din România.

❃ Metoda de înscriere aș face-o foarte simplă:

Un formular cu datele personale relevante și acordul în scris de a participa la concurs trimise direct pe adresa de e-mail a magazinului: contact@hotmama.ro

❃ Apoi, aș ecraniza o emisiune în direct pe postul TVR2 unde i-aș chema pe cei cinci bloggeri pe care i-aș ruga să creeze cinci outfit-uri, fiecare câte unul, cu următoarele teme și folosind doar produse de pe site-ul Hotmama.ro:

 • The Casual Mama – O ținută de zi cu zi
 • The Sleepy Mama – O ținută pentru somn
 • The Lady in Red Mama – O ținută pentru o graviduță gata de petrecere
 • The Comfy Mama – O ținută de casă
 • The Tropical Vibes Mama – O ținută pentru o viitoare mămică în vacanță

❃ Pe urmă, tot în direct, aș organiza o tragere la sorți cu toate participantele înscrise în competiție.

Într-un recipient uriaș, aș face bilețele cu numele fiecăreia din mămicile HOT și aș ruga pe fiecare din cei cinci bloggeri să aleagă câte o câștigătoare pe care să o cadorisească cu ținuta creată de el însuși.

ETAPA 2

❃ La finalul emisiunii, după o paradă a modei și o ședință foto ca la carte, toate cele cinci ținute vor fi postate pe rețelele de socializare ale magazinului Hotmama.ro purtate pe rând de către un singur manechin.

❃ Și astfel, dau drumul la cea de-a doua etapă a concursului: Alegerea celei mai inspirate ținute, la care poți participa și TU!

❃ În această etapă, tu ca susținător Hotmama.ro poți să dai like și share postării de concurs a magazinului și să votezi în comentarii cea mai reușită ținută.

❃ Apoi, dacă te afli printre susținătorii celui mai popular outfit, vei fi automat introdus într-o altă tragere la sorți în urma căreia vei putea câștiga un premiu constând într-un voucher Hotmama.ro pe care să-l folosești pentru tine sau să-l faci cadou unei mămici hot hot hot.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum se creează o campanie de promovare inedită pentru un magazin online? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep6 comentarii la „・Cum se creează o campanie de promovare inedită pentru un magazin online?

 • decembrie 2, 2017 la 12:02 pm
  Permalink

  Chiar ar fi amuzanta o astfel de campanie. Mi-ar placea sa vad cum ar alege barbatii sa le imbrace pe femeile gravidute asa incat sa para cat mai atragatoare!

  Răspunde
  • decembrie 2, 2017 la 9:58 pm
   Permalink

   Probabil că dacă suntem destul de insistente, campania chiar va avea loc 😀

   Răspunde
  • decembrie 2, 2017 la 9:57 pm
   Permalink

   😀 Mă bucur nespus dacă îți place! 😀

   Răspunde
 • decembrie 7, 2017 la 3:51 pm
  Permalink

  Multumim foarte mult pentru ideile ingenioase si creative! Pentru dumneavoastra dar si pentru audienta, oferim in cod de discount de 10#, pe numele lui „hotmama10”. Acesta se introduce in cosul de cumparaturi la finalizarea comenzii. Va asteptam pe drag pe http://www.hotmama.ro

  Răspunde
 • Pingback: Proba 27. Parteneriate HOT pentru hotmama.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *