・Un stil de viață sănătos, un lux pe care ți-l permiți cu puțină disciplină

Cam cât de complicat este pentru tine să ai un stil de viață sănătos? Și în primul rând, ce crezi că presupune acesta?

Pentru mine un stil de viață sănătos este un stil de viață activ și disciplinat.

Știai că, de fapt, nu orele nesfârșite de odihnă, ci mișcarea, alimentația cât mai sănătoasă și un management al timpului bine pus la punct sunt secretele unei vieți lungi, fără probleme de sănătate?

Menținerea unui stil de viață activ și ordonat în secolul vitezei, definit de dezordine și haos, pare un lucru extrem de complicat, dar să știi că se poate! Cu puțină disciplină și autocontrol, oricine își permite luxul unui stil de viață sănătos.

Top 10 activități pe care trebuie să le faci pentru a avea parte de un stil de viață activ și sănătos

Un stil de viață sănătos, un lux pe care ți-l permiți cu puțină disciplină

#10. Să-ți parchezi mașina cât mai departe de locul de muncă

Mai este nevoie să-ți spun cât de important este mersul pe jos pentru sănătate?

Nu fă economie la mișcare și profită de orice ocazie pentru a face câțiva pași în plus.

#9. Să te plimbi des

Măcar o dată pe săptămână ia-ți câteva ore libere și ieși afară la aer curat. Plimbă-te prin parcuri, mergi la pădure sau fă o ieșire cu prietenii undeva la țară, departe de agitația urbană.Creierul și mintea îți vor mulțumi!

#8. Să urci pe scări

Dacă nu ai timp de exerciții fizice organizate, profită de micile provocări din timpul zilei. O tură până la magazinul de la colț, urcatul pe scări în locul liftului sau chiar drumul pe jos la întoarcerea acasă sunt doar câteva din momentele unei zi obișnuite în care ai șansa să te miști mai mult!

#7. Să faci curat

Dacă așezi, ordonezi și-ți cureți lucrurile imediat după ce le-ai folosit, pe lângă faptul că nu vei mai avea vreodată nevoie să faci curățenie generală, vei fi mereu activ!

#6. Să practici un sport

Nu trebuie să fi as la un sport pentru a-l practica. Orice tip de mișcare este benefică și atâta timp cât nu ai de gând să faci performanță, indiferent de sportul pe care-l alegi, ești pe calea cea bună!

#5. Să ai grijă de un animal de casă

Dacă iubești animalele și îți permiți să crești unul fără a-l chinui, îndeplinește-ți această dorință! Acesta te va determina să te responsabilizezi și te va ține mereu în priză. Iar dacă nu ești gata să îți iei angajamentul față de un cățel sau o pisică, încearcă-ți norocul cu o ființă care necesită mai puțină atenție cum ar fi: un pește, o broască țestoasă sau dacă nu, de ce să nu ai grijă de o plăntuță simpatică?

#4. Să călătorești măcar o dată pe an

Călătoriile îți schimbă percepția asupra vieții. Cunoașterea altor culturi și testarea propriilor limite sunt unul din cele mai grozave moduri de a te menține activ și sănătos!

#3. Să te trezești în fiecare zi la aceeași oră

Un stil de viață sănătos, un lux pe care ți-l permiți cu puțină disciplină

Deși rutina nu este cea mai bună metodă pentru a-ți alimenta creativitatea, din punct de vedere fizic ea face minuni. Impunându-ți să te trezești zi de zi la aceeași oră, chiar dacă ți se va părea greu la început, vei vedea în timp, că acest lucru te ajută să-ți începi ziua mai ușor.

Trezindu-te mereu la o oră prestabilită, corpul tău își va forma un ritm pe care îi va fi din ce în ce mai ușor să îl respecte. Astfel, îți vei putea lua adio de la moțăitul îndelung și de la oboseala de dimineață, caracteristică zilelor în care trebuie să pleci la serviciu.
Până te obișnuiești, setează-ți ceasul deșteptător ca să te trezească și scoală-te din pat de la primul clopoțel. În nu mai puțin de câteva săptămâni vei ajunge să te scoli cu doar câteva secunde înainte să auzi alarma și la un moment dat, nici măcar nu vei mai avea nevoie de ea.

#2. Să respecți toate cele trei mese importante ale zilei

Un stil de viață sănătos, un lux pe care ți-l permiți cu puțină disciplină
E lucru știut că respectarea celor trei mese ale zilei este primul pas către un corp sănătos, plin de vitalitate, dar și frumos definit. Și totuși, majoritatea nu reușesc să se deprindă cu acest obicei.

  • Ba nu avem timp după trezire să luăm micul dejun;
  • Ba preferăm să bem cafeaua pe stomacul gol;
  • Ba sărim chiar și peste prânz pentru a ne îndestula la cină;
  • Ba nu avem poftă de mâncare;
  • Ba pur și simplu nu suntem obișnuiți cu acest stil de viață sănătos.

Scuzele sunt diferite de la individ la individ. Și mai mult, de la situație la situație. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne împăcăm cu gândul că mai mult nu se putea și să nu facem nimic pentru a ne îmbunătăți stilul de viață. Mereu se poate mai mult și așa ar trebui să gândim în legătură cu orice aspect privind sănătatea noastră dacă vrem să ne bucurăm de o viață împlinită mult timp de acum înainte.

Pentru toate scuzele descrise mai sus, o soluție practică și la îndemâna oricui este un aliment delicios, care să te îmbie, ușor de mâncat și care să-ți dea un boost de energie. Un astfel de aliment este noul produs: CAMPOFRIO ACTIVE SNACK, gustarea perfectă pentru atunci când nu ai timp să stai la masă sau ai nevoie de energie la pachet ca să-ți încarci bateriile.

Așa cum îi spune și numele, datorită ambalajului său inteligent și conținutului ridicat de proteine CAMPOFRIO ACTIVE SNACK este special conceput pentru cei care aspiră la un stil de viață activ și sănătos.

Și pe lângă faptul că susține și încurajează spiritul tău liber, CAMPOFRIO ACTIVE SNACK te mai și premiază! Dacă cumperi CAMPOFRIO ACTIVE SNACK până la sfârșitul lunii ianuarie și te înscrii pe site-ul: www.activesnack.ro poți câștiga premii săptămânale!

#1. Să profiți la maxim de timpul tău

Un stil de viață sănătos, un lux pe care ți-l permiți cu puțină disciplină

Lenea nu a ajutat pe nimeni prea mult în viață și nici nu l-a făcut mai sănătos! Și dacă stai să cugeți la faptul că nici nu avem prea mult timp de zăbovit pe acest pământ, e și păcat să nu ne folosim cât mai bine cu putință timpul pe care îl avem la dispoziție.

Nu de puține ori ne plângem de faptul că nu avem timp. Dar, este oare adevărat? Dacă am elimina toți timpii morți din programul nostru și i-am folosi într-un mod productiv, nu am putea oare să ne stabilim țeluri mai înalte?

Există multe moduri prin care ai putea să devii mai productiv dacă îți dorești cu adevărat acest lucru. Dar, pentru început ar trebui să pui în aplicare zicala: grăbește-te încet.

Ialucrurile treptat, organizează-te și concentrează-te pe ceea ce ai de făcut.

Fă-ți un plan zilnic, săptămânal, lunar sau pentru orice alt interval de timp care te avantajează și încearcă să îndeplinești cât mai multe din sarcinile pe care ți le propui. Chiar dacă uneori ți se va părea dificil să duci la bun sfârșit chiar toate activitățile din lista ta, vei vedea că un pas important către succes și un stil de viață activ este conștientizarea îndatoririlor pe care le ai și stabilirea unor scopuri bine definite.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Un stil de viață sănătos și activ,te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *