・Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Nu m-am mutat de multă vreme în apartamentul actual, dar fiindcă la mutare totul s-a petrecut foarte rapid, nu am avut prea mult timp să cuget asupra finisajelor și modului în care să-mi decorez casa. Acum însă, locuind aici de ceva vreme, descopăr zi de zi lucruri pe care mi-ar plăcea să le înlocuiesc sau îmbunătățesc și îmi fac planuri pentru cum voi proceda la renovarea casei când va veni momentul oportun.

De la culorile închise pe care le-am ales și până la materiale și suprafețe, sunt multe puncte cheie în care mi-ar plăcea să intervin, dar unul de o importanță majoră ar fi folosirea quarțului în baie și bucătărie.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

De ce tocmai quarț și nu alt material?

Pe lângă aspectul vizual impecabil, quarțul este recunoscut ca fiind unul din cele mai dure și mai rezistente materiale folosite pentru design-ul interior.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Blaturile de quarț, de exemplu, sunt un obiect de mobilă pe care l-aș aprecia nespus în propria locuință. Astfel de piese de mobilier de bucătărie, sunt ușor de curățat. Ele nu se zgârie de la primul accident cuțit vs blat de bucătărie și contribuie la crearea un efect 100% apreciat de orice privitor.

Quarțul este cu siguranță materialul care iese cel mai ușor în evidență. Disponibil într-o largă gamă de culori precum alb, bej, turcoaz, negru și multe altele, se potrivește oricărui interior cu tentă contemporană și nu numai.

Dar nu doar culoarea, ci și textura quarțului este o calitate deosebită a acestuia. Punctișoarele granulate, sau chiar vinișoarele în nuanțe contrastante cu fundalul, fac ca acest material să nu scape neremarcat și neadmirat.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Și pentru că nu există persoană care să nu-și dorească ceva diferit față de ceea ce are deja, la renovarea casei aș folosi quarț în nuanțe deschise, contrar mobilei de bucătărie pe care o am acum. Ador culorile șterse sau pastelate. Și un mare avantaj al acestora este faptul că nu evidențiază fiecare firicel de praf sau pată din bucătărie.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Unde mai poate fi folosit quarțul în afară de blaturile de bucătărie?

Așa cum am amintit și în deschidere, quarțul poate fi folosit și pentru baie. Mobilierul fabricat din quarț nu este poros și astfel nu reține umezeala, nepermițând dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului. Pasionată de curățenie, dar cu extrem de puțin timp la dispoziție, aș alege quarțul ca metodă practică de a-mi păstra baia curată.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Pe lângă baie și bucătărie, aș folosi quarț pentru pardoseală. Pentru hol sau dressing, o podea de quarț ar fi perfectă pentru a crea o atmosferă primitoare, inundată de lumină. Și pe lângă faptul că ar arată extrem de chic, mi-ar fi simplu să o întrețin și să o dezinfectez.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Pentru sufragerie sau dormitor, aș folosi quarțul la măsuța de cafea sau noptiere. Capabil să suporte căldura, acest material mi-ar da o scuză plauzibilă să uit de suporturile de pahar, dimineața, când îmi savurez cafeaua fierbinte.

Ce alte avantaje mai are quarțul?

Spre deosebire de alte pietre naturale, quarțul nu se ciobește.

Nimic nu arată mai rău decât o gresie ciobită sau o placă de travertin cu colțuri neregulate. Dar, poți uita de astfel de griji optând pentru quarț.

Deși cunoscut pretutindeni pentru frumusețea sa, quarțul mai are un motiv pentru care ar trebui să i se ducă vestea: durabilitatea și liniile perfect finisate în urma tăierii.

DIY sau ajutor profesionist pentru renovarea casei?

Deși sunt adepta lucrurilor făcute pe cont propriu, în cazul mobile de quarț aș apela la profesioniști în domeniu. Quarțul este un material greu și trebuie montat cu extrem de multă atenție.

Nu ar fi o problemă pentru blatul de bucătărie în sine dacă într-o clipă de neatenție, l-aș scăpa pe podea. Quarțul este un material aproape indestructibil. Dar, din cauza greutății sale, nu numai că aș vătăma ireversibil podeaua, ci și m-aș expune riscului de accidentare.

De unde poți achiziționa cele mai frumoase obiecte de mobilier și pardosele de quarț?

Sideraquartz.com este unul din acele site-uri online care te face să visezi cu ochii deschiși la renovarea casei.

Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Cu un portofoliu demn de revistele de arhitectură și design interior, sideraquartz.ro îți fură inima de la prima vedere. Iar de partea cea mai fascinantă nici măcar nu am pomenit încă!

După ce hotărăști culorile potrivite căminului tău, direct de pe acest site poți comanda mostre de quarț. Astfel poți studia materialele și în realitate înainte de a da comanda finală. Cu astfel de serviciu la îndemână, singura provocare rămâne alegerea culorilor și a texturilor preferate!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Renovarea casei folosind quarț,te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

One thought on “・Îmi doresc o schimabre! De ce aș folosi quarț la renovarea casei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *