・3 Ținute pe care le-aș repara cu ajutorul lui Answear

Nu aș putea da vina pe haine pentru neajunsurile din viața mea. Nicidecum! Nu ar fi drept să spun că de fapt ele și nu comportamentul meu a fost de vină în situațiile care nu au ieșit tocmai cum mă așteptam. Dar, recunosc că sunt și câteva ținute pe care le-aș repara cu ajutorul magazinului Answear dacă aș avea ocazia. Iar proba numărul 20 din cadrul concursului SuperBlog se bazează tocmai pe această provocare.

Acesta este și motivul pentru care am răscolit în aminitiri și fotografii și am dat peste câteva la care m-am amuzat de mine însămi și de felul cum am ales să mă îmbrac pentru diferite ocazii.❋ În primul rând, aș schimba toți blugii răriți de atâta purtare și cu genunchii scoși, pe care nu mă îndur să-i înlocuiesc pentru că m-am atașat de ei;

❋ În al doilea rând aș da toate bluzițele transparente, aproape străvezii, extrem de colorate, confecționate din materiale sintetice și de care eram îndrăgostită în facultate, pe bluze simple de bumbac;

❋ Apoi, aș face puțină ordine și la capitolul imprimeuri și la sfârșit, mi-aș lua un rând de haine care să se potrivească cu restul articolelor pe care le am în șifonier și astfel să pot obține noi ținute.

Și lista ar putea continua le nesfârșit. Dar, dacă doar îți povestesc cum aș proceda și ce aș schimba la ținutele mele fără să îți dau un exemplu concret, nu prea ai cum să îți faci o idee, nu-i așa? De aceea, am ales trei ținute pe care le-aș repara cu prima ocazie dacă aș putea da timpul înapoi.

3 Ținute pe care le-aș repara cu ajutorul lui Answear

#1 Ținuta întâlnirii de gradul zero: prima oară când i-am cunoscut bunica!

De unde să încep?!

Prima întâlnire cu familia prietenului nu este chiar ușoară, mai ales când aceasta are loc în prezența unei persoane distinse precum bunica lui!

Și încă o paranteză, ca să înțelegi și mai bine situația, vorbim de un prieten japonez, care aparține unei culturi unde în general, partenerul nu se prezintă familiei decât dacă ai gânduri serioase!

Nu-i cunoscusem încă nici părinții, nici surorile, nici cumnații și bineînțeles, nici bunica. Când, într-o excursie, îmi spune că azi trecem pe la ea.

Eu plecasem cu el în provincie cu gândul că ne plimbăm doar și de aceea nu eram pregătită să mă îmbrac cu nimic special. Și astfel, am fost nevoită să fac cunoștință cu bunica, cea care jumătate de an mai târziu mi-a devenit familie, în blugi, într-un pulover tricotat de mama, cu un șal grosuț pe umeri și cizme – o ținută mai mult ca obișnuită pentru o plimbare în parc sau o zi la mall, dar mult prea casual pentru un așa eveniment.

Cum aș îmbunătăți ținuta?

❋ Pentru că este vorba de bunica, aș renunța la blugi și m-aș îmbrăca cu o rochiță simplă, dar feminină;

❋ Aș păstra șalul pentru că este gri – culoarea mea preferată și în plus îmi ținea de cald;

❋ La cizme aș renunța pentru că sunt lungi și greu de încălțat – mai ales că în casele japoneze nu ai voie să intri cu pantofii de afară, iar în schimb mi-aș lua o pereche de botine.

❋ Și astfel, aș obține o ținută mult mai potrivită pentru o primă întâlnire cu bunica prietenului.

#2 Ținuta de tăvălit prin zăpadă

De fiecare dată când ninge mult, merg în parc să mă tăvălesc în zăpadă.

Dacă mă cunoști, sunt sigură că te surprinde acest obicei pentru că sunt extrem de friguroasă. Dar, pur și simplu nu pot rezista tentației!

La fel s-a întâmplat și acum câțiva ani când am făcut aceste poze.

După o noapte întreagă de ninsoare, mi-am sunat prietena cea mai bună și i-am zis: hai să ne bulgărim!
Și așa am și făcut.

Singura problemă însă, a fost faptul că am ieșit din casă cu o pereche de cizme de ploaie, de cauciuc, neîmblănite, care mi-au ținut de cald cam primele cinci minute. Simptomele răcelii care a urmat acestor fotografii, ar ocupa prea multe rânduri pentru a fi descrise aici. Dar, revenind la ideea articolului, dacă aș putea repara în vreun fel această ținută, aș alege o pereche de cizme de pe Answear.ro și iarna anului acela aș trece-o în calendar ca una perfectă!

#3 First date în Yokohama

Tot răscolind prin amintiri, am dat și peste aceste poze.

Îmi aduc aminte ca ieri primul nostru date în Yokohama, oraș în care eu nu mai fusesem niciodată.

Deși stătusem deja mai bine de un an întreg în Japonia, nu avusesem încă ocazia să vizitez Yokohama dar îmi doream enorm. De aceea, când prietenul meu mi-a zis într-o zi că mergem acolo când se întoarce el de la muncă, toată ziua nu am făcut nimic decât să mă pregătesc și să mă aranjez.

Și mai sus e rezultatul…

După cum vezi, pe vremea aceea aveam o problemă majoră cu printurile și acest lucru reiese și din poze.

Nu spun că printurile nu sunt frumoase, ba dimpotrivă! Dar, regula principală când te îmbraci astfel, e să nu combini mai multe printuri în aceeași ținută!

Patru ani mai târziu, cu ceva mai multă minte și creativitate, în loc de rochia cu imprimeu de leopard și eșarfa în carouri, aș veni cu următoarea idee:

❋ Crearea look-ului perfect pentru o întâlnire romantică, presupune câtevarochii elegante în garderobă și alegerea uneia potrivite sezonului în care te afli;

❋ Pentru un oraș relaxat, dar mereu în pas cu moda precum Yokohama, aș alege un mini black dress cu o croială care să îmi permită să mă mișc liber;

❋ Iar în picioare, ca să se asorteze perfect cu rochia, dar să mă simt și comod la drum lung, aș purta o pereche de botine negre, dar cu un design extrem de elegant.

❋ Și îmbrăcată așa, m-aș simți ca o fashionistă pe străzile unuia dintre orașele mele preferate.

Sunt multe ținute pe care le-aș repara dacă aș avea ocazia.

O rochie elegantă aici, un pantof chic acolo și tot așa până aș încerca să ating, oarecum, perfecțiunea.

Apropo, tu dacă ai avea ocazia și Answear ți-ar sta la dispoziție cu toate produsele sale, ce ai perfeționa la ținutele tale?

Mi-ar plăcea să-ți ascult părerea și poate, să-ți fur câteva idei 🙂

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul 3 Ținute pe care le-aș repara cu ajutorul lui Answear,te invit pe blogul pickandkeep.

Aici poți descoperi o mulțime de articole interesante despre modă și trenduri, și nu numai!

Distracție plăcută!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *