BLOGtrips

・Circuite Christian Tour – 3 Destinații, o singură valiză

Tocmai ce m-am întors din Bali și Christian Tour mă trimite repejor să-mi fac bagajele pentru a porni iar la drum. Oricum eram puțin înghețată de la calea străbătută prin zăpadă de la aeroport acasă și recunosc că mi se făcuse deja dor de razele soarelui așa că primesc provocarea cu zâmbetul pe buze. Și știi ce mă bucură cel mai mult? Faptul că două din cele trei destinații pe care urmează să le vizitez îmi sunt complet străine. Dar am și o problemă. Se pare că voi lipsi de acasă aproape o lună și pentru a-mi face bagajele, nu am la dispoziție decât:

Cele trei destinații pe care Christian Tour le-a pregătit pentru mine suntpe cât de fascinante, pe atât de diferite.

❈ Italia – cea cufundată în artă;

❈ Iordania – cu misteriosul său deșert;

❈ Japonia – un tărâm la limita dintre modern și sacru.

Pentru Japonia îmi tot fac bagajele de câțiva ani încoace așa că nu ar trebui să fie chiar atât de complicat, dar pentru primele două nu sunt la fel de pregătită și de aceea investesc prima oră din timpul meu pentru a face puțină cercetare și a trece în revistă principalele obiective pe care vreau să le ating.

3 Destinații

❈ Italia

Am gustat din Nordul Italiei când locuiam în Austria. Dar măștile de carnaval venețian și piața San Marco unde savuram bruschete și cafea tare, au puțin în comun cuFarmecul Umbrieipe care Christian Tour îmi propune să-l descopăr cu această ocazie. De această dată explorez Italia centrală și mă delectez cu gelato și ciocolată.

După vizita la Roma și Vatican, pornesc către Perugia, capitala Umbriei. Dar nu mă grăbesc și fac pe drum un popas în Narni unde respir aer medieval.

Ajunsă în Perugia caut Bacio Perugina, o ciocolată simbol al acestei regiuni, și admir frescele semnate Petro Perugino din Palazzo dei Priori.

În Assisi merg pe urmele Sfântului Francisc, iar în Citta di Castelo mă minunez de opera renascentistă a lui Giorgio Vasari.

Nu uit nici de arta culinară italienească și gust din baggiana, o supă de fasole, roșii și busuioc.

La sfârșit, mă întorc în Roma și încoronez excursia cu o degustare din cele mai bune vinuri italienești.

❈ Iordania

Continui experiența unică ce mi s-a oferit cu Iordania.

Nu am trecut vreodată granițele unei țări arabe. De aceea, cu excepția cămilelor și a unei scrieri străine înțelegerii mele, nu știu la ce să mă aștept. Dar necunoscutul are un farmec aparte și mă îmbie parcă mai mult decât lucrurile cu care sunt deja familiară.

În această Iordania Experience vreau să aflu tainele orașelor săpate în stâncă, să mă desfăt cu același ceai aromat care dă beduinilor putere să înfrunte asprimea deșertului și să pășesc singură și gânditoare pe malul râului Iordan căutând fărâme din puterea spirituală ce a binecuvântat locul cu două mii de ani în urmă.

❈ Japonia

Pentru final păstrez Japonia.

Deși puține sunt locurile pe care nu le-am văzut încă în Țară Soarelui Răsare, ori de câte ori mă întorc la ea mi se destăinuie în alt mod. Prima oară am simțit-o că pe o forță copleșitoare. Apoi, ademenitoare și plină de promisiuni. Iar în ultimul timp, o casă departe de acasă.

Deja îi cunosc o parte din secrete și de cum ajung în aeroport pot să merg cu ochii închiși în locurile unde îmi face plăcere.

An de an, Japonia mă primește acasă cu sesiuni de shopping în Shinjuku; Cu pește prăjit, proaspăt pescuit din lacurile sfântului munte Fuji; Și bineînțeles, cu daifuku plin cu frișcă și căpșuni zemoase.

Seara ea mă îmbie să beau oolong cha și să mă îndop cu eda mame într-o izakaya.Sau mă îndeamnă să mă pierd în lectură până la orele mici ale dimineții într-o oarecaremanga kisa. Și toate acestea pentru ca dimineața, tocmai atunci când somnul mi-e mai dulce, să mă trezească cu glas de trenuri și mireasma pâinii prăjite unsă cu unt și ogura.

Pe Japonia o simt ca pe propria-mi patrie și tocmai de aceea o aleg ca ultimă destinație din cele trei.

O singură valiză

Iar acum, pentru că știu ce îmi doresc de la fiecare din cele trei destinații, îmi aleg o valiză de dimensiuni moderate și dau iama în dormitor să o umplu cu cele necesare. Din dulap aleg unul, două, trei tricouri și apoi mă opresc ca să păstrez loc și pentru celelalte. Desemnez un hanorac gros și pufos piesa de rezistență a acestei călătorii; Iar pe lângă blugii cei de toate zilele, mai împachetez și vreo două perechi de pantaloni militari.

Evaluez apoi rezultatele și mirată de seriozitatea vestimentației mele de călătorie, caut în garderobă o fustă colorată și o bluză mai feminină. De încălțat, merg pe mâna lui Chuck Taylor.

Verific apoi vremea și văd că în Roma se anunță ploaie așa că ascund printre rufe o umbrelă. Tot preventiv, îmi iau și jacheta Montbell, că doar se face mică, mică într-un săculeț, și nu uit nici să asortez o căciulă tricotată hainelor pregătite. Nu știu cât de călduroasă o fi Iordania față de România, dar în Japonia, la Tokyo sau în Nikko, dârdâi bine de tot în martie.

Cu hainele am terminat. Sunt aproape gata!

Mă îndrept apoi spre bibliotecă și-l întreb pe Murakami dacă vrea să vină cu mine. Îmi spune că da și îl pun în valiză alături de Chuck Palahniuk.

Încarc pe fugă bateria aparatului de fotografiat și salvez pe tabletă câteva documente necesare pentru blog, muncă și traduceri.

Din baie nu iau decât periuța de dinți, uleiul de cocos, crema de protecție solară și un fond de ten cu care mă împac mai bine. Trusa de machiaj o las să plângă după mine, iar la pigmenți și parfumuri nici nu-mi întorc privirea. Călătoria mea începe cu Italia cea plină de bun gust și se termină cu moderna Japonie unde cosmetice excepționale se găsesc la orice butic, așa că farduri de pleoape, pudre sau arome nu au ce căuta în valiza mea.

Din bucătărie îmi iau ceva de ronțăit ca să nu mi se facă foame cât aștept în aeroport. Și la final, înainte de a ieși pe ușă, verific să am portofelul, cheile și pașaportul.

Dau să ies, dar am impresia că-mi lipsește ceva, așa că mai dau o roată prin casă. În călătorii, e bine să fii pregătit pentru trei sitiuații:

・când iese soarele;

・când bate vântul;

・când ți-e poftă de cafea!

Astfel, din zbor adun ochelarii de soare, o eșarfă și un termos.

Și acum, cu valiza la ușă și anticipând aventura ce urmează, sunt gata să plec într-unul din cele mai fascinante circuite Christian Tour făcute vreodată! Parcă simt deja vibrația fiecăreia din cele trei destinații fremătând de farmec și istorie și abia așteaptând să mi se destăinuie.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Acest articol a fost redactat pentru prima probă din cadrul concursului Spring SuperBlog 2018;

❋ Cele trei destinații din acest articol au fost propuse de sponsorul probei:

❋ O parte din pozele din Iordania, aparțin lui Dan Coscai, autorul blogului Călătoria Perfectă;

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 3 Destinații, o singură valiză te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep5 comentarii la „・Circuite Christian Tour – 3 Destinații, o singură valiză

 • Apoi m-a împins păcatul să citesc și eu un articol (you know, curiosity killed the cat!) și l-am nimerit taman pe ăsta, ăl mai bun! Acu, ce să mai scriu? 😀

  Răspunde
  • Mi-au crescut cornițele de cred că nu mai încap în pat la noapte, dar hai să nu exagerăm!! Sunt convinsă că tu poți să faci de zece ori mai bine!

   Răspunde
 • Hm… Eu nu prea ajung pe bloguri(le) concurente și nu prea citesc ce scriu alții înainte să scriu eu șiiiiii, mai ales, nu comentez decât dacă îmi place (sau dacă mă plătește cineva :-)))) ) Deci mi-a plăcut și cred că acum sunt și mai bulversată! 😀

  Răspunde
  • Hehehe îmi place cum gândești. În general nici eu nu comentez decât dacă îmi place ceva în mod deosebit, dar există și cazuri în care fac excepții 😉

   Răspunde
 • Pingback: Proba 1. Christian Tour – experiențe unice în întreaga lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *