・Căutând cu momondo cea mai frumoasă amintire din călătorii

Eu care mi-am cunoscut jumătatea departe de țara mea; Care am un frate până la care trebuie să iau avionul ca să-l revăd; Care sunt călător de meserie îndrumându-i și pe alții în aventurile lor; Care acasă nu mă simt doar acasă; Cum aș putea alege doar una, singură, cea mai frumoasă amintire din călătorii?

Dar momondo, motorul de căutare care ne facilitează călătoriile de mai bine de un deceniu, ține să știe cu orice preț, așa că iau albumul foto, mă așez la masă și încep să depăn amintiri.

✿ A! Uite prima poză!

Eram cu soțul în Tokyo Tower (sau să fi fost Sky Tree?) și ne minunam de cât de frumos se vede orașul de sus.

Mi-e frică de multe lucruri, dar înălțimile nu fac parte din ele, așa că pășeam fără pic de spaimă pe podeaua din sticlă uitându-mă la golul imens de sub picioare. La un moment dat, a început să plouă și în jos nu se mai vedea nimic, iar atunci, nu știu de ce, am avut impresia unei libertăți cum nu mai cunoscusem vreodată. Asta da amintire spectaculoasă!

✿ Iat-o și pe a doua…

Aici eram cu fratele meu în Kiev și ne lăsaserăm pradă gogoșilor care se vindeau la orice colț de stradă. Pline cu cremă de vanilie, glazurate și în culori ademenitoare, am cumpărat până la urmă două pe care le-am înfulecat cu plăcere, dar nu înainte de a le imortaliza în fotografii. A mea era verde și a lui era roz și arătau adorabil!

Acum nu sunt sigură dacă datorită texturii și ingredientelor, sau doar a companiei, dar țin minte de parcă ar fi fost ieri că acestea au fost cele mai bune gogoși pe care le-am mâncat vreodată!

✿ Uite-mă și aici!

Eram la o grădină zoologică din Japonia și țineam în brațe un leneș de pluș. Ce m-am mai distrat în ziua aceea! Pe lângă faptul că am văzut ursuleți spălători și vulpi la discreție, m-am băgat împreună cu cei mici în țarcul porcușorilor de guineea și al iepurașilor și nu mai voiam să plec acasă.

✿ Următoarea poză este la o benzinărie în drum spre Vulcanii Noroioși.

Trebuia să merg cu o prietenă în excursie, dar a apărut ceva și mi-a dat biletul ei să iau în loc pe cine vreau. Și am luat-o pe mama. Vai câte jeleuri am mâncat în excursia aceea și cât am mai râs!

✿ Poza următoare e de anul trecut!

Când suntem în București, eu și soțul nu ratăm nicio piață de Crăciun. Aici eram în Piața Constituției să vedem cel mai mare brad din București și deși n-ai zice din poză, de fapt, ne dârdâiau dinții de frig.

✿ Uite-mi și nepotul!

Vizitele la unul din cei mai dulci nepoței,deși scurte, sunt cele mai palpitante călătorii din lume! Nu locuiește departe de mine, dar înainte de a merge la el și mama se cere o planificare riguroasă și un program stabilit pe măsură.

✿ Și iată-mă și în prima excursie în calitate de ghid!

Aici eram în Sighișoara și trebuie să recunosc că restaurantul Casa Vlad Dracul constituie un fundal superb!

Tânăra de lângă mine este o clientă căreia i-a plăcut atât de mult România că a revenit în doar câteva luni. Iar a doua oară ne-am întâlnit ca prietene.

✿ Iar aici părăseam Japonia…

Ne-am luat rămas bun veseli ca și cum am fi plecat până în orașul vecin. Dar unul din cadourile de despărțire pe care l-am primit de la familia niponă m-a făcut să realizez că de fapt, sentimentele din sufletul celor dragi erau cu totul altele. Chiar înainte să ne urcăm în avion, am primit într-un plic colorat – cel pe care-l țin în mână în poză, un voucher de la Starbucks care se putea folosi doar în Japonia.

✿ Și uite o poză și cu cea mai bună prietenă a mea din facultate!

Momentul imortalizat ne reprezintă perfect! Noi două, ciocolată și cafea. Ce altă rețetă mai bună pot avea amintirile de neuitat din călătorii?

✿ Iar în ultima sunt tot eu, mereu gata de drum.

Cu o geantă cât mine, c-o pălărie primită în dar și dansând sub un cireș înflorit, eram fericită.

Și aici tot în Ucraina și deși nu apare în poză, era și el – fratele meu, motivul pentru care zâmbeam cu gura până la urechi.

Și iată că am terminat toate pozele. Am rememorat momente plăcute, am devenit nostalgică, dar tot nu m-am hotărât care este cea mai frumoasă amintire din călătorii. Însăam o idee!

Cred că tocmai am realizat faptul că cele mai frumoase amintiri nu sunt cele capturate de aparatul foto.

Când sunt plecată, nici locurile pe care le vizitez, nici mâncărurile deosebite pe care le savurez și nici experiențele unice de care am parte nu se compară cu momentele în care îi anunț pe cei dragi că mi-am luat bilet și mă îndrept spre ei!

Da! Reîntâlnirea cu cei la care țineste cea mai frumoasă amintire din călătorii și se repetă ori de câte ori mă pun în mișcare.

Și acum, că ți-am dezvăluit care sunt momentele pe care eu pun cel mai mult preț, mi-ar plăcea să aud și părerea ta.

Care este pentru tine cea mai frumoasă amintire din călătorii?

Lasă-mi un comentariu și dacă se strâng mai multe, s-ar putea să aflăm adevăratul motiv pentru care oamenii devin păsări călătoare. Și dacă este cu adevărat grozav, momondo s-ar putea să te răsplătească cu bilete de avion astfel încât să-ți realimentezi frumoasele amintiri.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Acest articol a fost redactat pentru cea de-a doua probă din cadrul concursului Spring SuperBlog 2018;

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Căutând cu momondo cea mai frumoasă amintire din călătorii teinvit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep2 comentarii la „・Căutând cu momondo cea mai frumoasă amintire din călătorii

  • martie 11, 2018 la 12:58 pm
    Permalink

    Cea mai frumoasă amintire pe care am avut-o din călătoriile mele este legată de prima mea excursie în Japonia, în anul 2007 când, la plecarea cu avionul din aeroportul Narita, Tokyo, câțiva membri de-ai staff-ului de la aeroport aflați în uniformă s-au aliniat la marginea pistei, pe partea dreaptă, unde mă aflam eu, și s-au înclinat special pentru pasagerii avionului, printre care și eu.
    Cumva mi-au lăsat impresia că au făcut plecăciunea deoarece eram pentru prima oară în excursie în Japonia fiindcă la restul călătoriilor pe care le-am mai făcut în această destinație specială nu am mai fost martoră la nici un astfel de moment atât de intrinsec felului de-a fi al japonezilor.

    Răspunde
  • Pingback: Proba 2. #Călătoriideneuitat – Povestește-ne cea mai frumoasă amintire din călătoriile tale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *