・Amenajează-ți casa astfel încât să o poți curăța simplu și ușor. Top 5 sfaturi utile!

Treburile casnice ocupă mult timp, iar femeile, în special, se plâng de faptul că nu reușesc să mențină locuința curată decât pentru maxim două zile. Dacă și tu dai cu aspiratorul, ștergi praful, strângi hainele în dulap, dar ți se pare că lupta cu murdăria este una pierdută din start, află că există soluții!Ritmul de viață alert și stresant obligă tot mai multe persoane să caute rezolvări practice care să le ușureze munca în gospodărie. Pentru că nu e la fel să termini curățenia într-o oră comparativ cu patru ore. Chiar și designerii de interior țin cont de acest aspect important atunci când aleg mobila, gresia, faianța sau obiectele din casă.

  • Sursa foto: shutterstock

Iată cinci sfaturi utile care te vor ajuta să îți amenajezi casa astfel încât să fie mereu strălucitoare și curată pentru cât mai mult timp

#1 Cumpără mobilă deschisă la culoare

Acest lucru te va ajuta în “lupta cu praful”. Dacă vei alege rafturi negre sau maro închis, de exemplu, o să observi că, după ce vei șterge praful, în maxim o oră, acesta va fi la loc. Așa că, mai mereu va trebui să stai cu o cârpa în mână și cu soluții speciale de îndepărtare a colbului, care, folosite în exces, pot să îți afecteze sănătatea. Pe un mobilier în nuanțe deschise, praful nu se vede, iar după ce îl ștergi, va arăta curat, chiar mai bine de patru – cinci zile.

#2 Alege o gresie cu model, în mai multe combinații de culori

Te vei asigura, astfel, că o firimitură sau un fir de praf nu te vor ridica din fotoliu pentru că ți se va părea casa murdară. Asta, deși cu treizeci de minute în urmă ai aspirat. Dacă nu îți plac modelele, poți să optezi și pentru ceva într-o singură culoare, dar în nuanțe de maro, gri, bej etc. Dacă optezi pentru o gresie albă, trebuie să știi că aceasta se întreține cu mult efort. Va arăta minunat și sclipitor imediat după spălare, dar se va vedea pe ea orice scamă.

#3 Optează pentru un parchet deschis la culoare

La fel ca și în cazul obiectele de mobilier, o culoare închisă va scoate în evidență praful.

#4 Nu cumpăra multe covoare

Acestea necesită o îngrijire specială după primul an de utilizare. Pentru că adună praf și se pătează destul de ușor, pot fi greu de întreținut. Un covor într-un living cu o suprafață medie este suficient. Parchetul arată bine, poate să se vadă și nu este necesar să fie acoperit în mari proporții. Un covor este, de fapt, o pată de culoare.

#5 Alege o plita vitroceramică în locul unui aragaz

Aceasta se curăță mult mai ușor. Trebuie doar să cauți o soluție specială pentru acest tip de material și vei economisi minute bune din timpul alocat curățeniei în bucătărie.Așadar, atunci când îți amenajezi locuința, caută să cumperi lucruri care te vor ajuta să întreții curățenia simplu și fără mari bătăi de cap. Partea estetică este extrem de importantă, dar cel mai bine este să alegi o soluție de mijloc, o combinație între frumos și practic. Spor!

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Amenajează-ți casa astfel încât să o poți curăța simplu și ușor! te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *