・Cum să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense?

Am văzut de curând o postare pe un grup de Facebook a unei persoane care întreba ce trebuie să facă pentru a câștiga bani din reclamele de la AdSense cu site-ul său în limba română. Și mai că-mi stătea pe degete să scriu un comentariu, dar apoi m-am gândit că un subiect atât de complex nu poate fi explicat în doar câteva fraze. De aceea, cu toate că am mai scris pe această temă, revin cu completări și hai să discutăm din nou despre cum să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense?


Ce trebuie să faci ca să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense?

#1 Postează cel puțin câte un nou articol în fiecare zi

Ca să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să postezi zilnic. Știu că este foarte complicat și mai ales atunci când nu ai un blog colectiv, ci individual, să găsești atât de mult timp pentru a scrie câte un articol bun zilnic este o adevărată provocare. Dar cititorii se adună doar acolo unde au ce afla în fiecare zi și fără a le arăta că merită să revină pe site-ul tău este imposibil să-i fidelizezi și să câștigi mulți bani din AdSense.

De asemena, ai grijă că indiferent de câte coduri de reclamă inserezi într-un articole, la final numărul celor care apar depinde și de lungimea acestuia. AdSense nu apreciază paginile cu mai multe reclame decât text și de aceea este nevoie să te concentrezi pe conținut și să scrii suficient cât să se livreze și una sau două reclame în conținutul articolului. Oricâte reclame ai avea în bara laterală, utilizatorii terminalelor mobile nu ajung  la ele, decât dacă intră pe copia AMP și este bine setată!

#2 Scrie ca pentru Google și nu pentru Facebook

Există două tipuri de bloggeri: cei care scriu articole savuroase, dar neoptimizate, special pentru a atrage atenția utilizatorilorrețelelor sociale și cei care nu fac publice decât articole bine optimizate din punct de vedere SEO, care încă de la lansare obțin performanțe bune în SERP.

Indiferent dacă scrii un articol de 500 de cuvinte, de 1000 sau mai mult, gândește-l cu toate regulile SEO în minte. Iar dacă ți se pare greu să te informezi și să fii mereu la curent cu acestea, îți recomand să asculți podcasturile Oblyo Digital Agency în care tratez în detaliu subiectul optimizării și pe care dacă nu ai timp să le citești, le poți asculta în loc de muzica de fundal atunci când nu desfășori o activitate care să-ți necesite toată atenția.

Motivul pentru care te sfătuiesc să faci astfel este faptul că pe Google competiția este mai cinstită. Chiar dacă pe Facebook articolul tău nu ajunge decât la un procent infim din lista ta de prieteni, pe Google articolele tale se ridică rapid în SERP dacă sunt scrise cu adevărat bine și aduc un plus de valoare. Astfel ele îți oferă mai multă expunere și implicit mai mulți vizitatori.

#3 Setează-ți un gol pe care vrei să-l atingi

Ori îți pui în minte că vei scrie câte un articol optimizat zi de zi. Ori te concentrezi pe o anumită sumă pe care te dai peste cap să o obții. Alegerea este a ta, însă fără un scop clar este foarte greu să câștigi bani din AdSense.

Gândește-te în primul rând la numărul de vorbitori de română și apoi la procentul acestora care s-ar putea să fie interesați de blogul tău. Oricum ai trata problema, cifrele nu sunt deloc mari. Și de aceea trebuie să oferi calitate ca să atragi atenția la cât mai multe din persoanele publicului tău țintă.

Fii realist! Dacă acum nu câștigi nimic, nu-ți propune din senin că vrei 100 de euro pe zi din AdSense pentru că este imposibil. Începe de la sume mici de câțiva cenți și pe măsură ce câștigurile cresc, ridică ștacheta.

#4 Acceptă că există zile bune și zile mai puțin bune

Pentru mine vinerea este un vis. Iar marțea și miercurea îmi pun mereu întrebarea dacă munca mea are vreun sens. Cam așa stă treaba cu reach-ul și cam orice blogger are zile bune și zile proaste. Dar important este să vezi imaginea de ansamblu. În medie, câștigi cât ți-ai propus? Dacă da, este bine. Dacă nu, trebuie să găsești și alte metode de promovare a blogului pentru ca lumea să se strângă.
#5 Fă-ți blogul mai atrăgător

Când mă gândesc dacă un blog este atrăgător sau nu, iau în calcul următoarele elemente:

 • viteza de încărcare;
 • așezarea în pagină;
 • fotografiile;
 • design-ul;
 • lizibilitatea.

Dacă ai de îmbunătățit la oricare din aceste puncte, este bine pentru că înseamnă că există loc de creștere a câștigurilor obținute din AdSense.

#6 Încearcă tot ce se poate

Ceea ce îți voi spune în continuare este un lucru evident, dar demn de menționat. Am observat că am câștiguri mai mari din AdSense atunci când sunt mai activă. Și aici nu mă refer doar la postările de pe blog.

Contează foarte mult ca cititorii să aibă cât mai multe căi de acces către un site și ori de câte ori postez pe Facebook sau Instagram câte o fotografie interesantă legată de un articol de blog, brusc îmi cresc și câștigurile AdSense.

O altă idee bună sunt articolele în colaborare cu alți bloggeri sau persoane influente. Când scriu despre cineva cunoscut în online sau cel puțin interesant ca persoană, automat îmi cresc și câștigurile. Dacă ai un blog de nișă, s-ar putea ca acest sfat să nu se potrivească și pentru tine. Dar în orice caz, dacă nu câștigi în direcția în care mergi, este clar că trebuie să iei o curbă!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepOne thought on “・Cum să câștigi bani cu site-ul tău din AdSense?

 • noiembrie 8, 2019 la 10:13 pm
  Permalink

  Am avut vreo 17 site-uri pe diverse teme (15 in română, 2 în engleză).
  Am folosit Adsense pentru monetizare ( a durat cam 7-8 ani).
  În cele mai bune luni nu treceam de 80 de dolari, deși nu duceam lipsă de click-uri.
  Apoi… 40 de dolari. Apoi… n-a mai rentat.
  În momentul în care ajunsesem să primesc 0,01 dolari per click, am renunțat. (Devenise bătaie de joc).

  Am renunțat și la toate numele de domeniu și la pachetul de găzduire (devenise o investiție inutilă).

  E adevărat, am pierdut 7-8 ani de muncă și tot conținutul a mii de pagini indexate de Google, dar am învățat o lecție prețioasă:

  Dacă vrei să faci bani pe internet, trebuie să ai un produs digital.
  Îl faci o singură dată și gata. Apoi poți să-l vinzi și de un milion de ori fără probleme.
  E o afacere cu investiție minimă și satisfacție garantată.
  Adio, Adsense 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *