・Adevăratele motive pentru care ai nevoie de o echipă de arhitecți proiectanți
ー Mă gândesc să-mi fac casă, dar ca să ies mai ieftin, mi-aș face singură proiectul, îmi spune Raluca într-una din zile. Ce zici, Ioana, chiar este nevoie de o echipă de arhitecți proiectanți pentru așa ceva?
ー Raluca, în primul rând trebuie să știi la ce riscuri te expui în cazul în care proiectul făcut de tine nu iese așa cum îți planifici. Sunt o mulțime de aspecte pe care nu le poți prevedea dacă nu ai experiență în domeniu. De exemplu, am auzit de la persoane care au încercat să facă totul pe cont propriu sau au apelat la arhitecți prea puțin pregătiți că s-au trezit cu probleme ca: instalații sanitare defectuoase, materiale de construcție alese necorespunzător, lipsa instalațiilor electrice în locuri unde ar fi avut nevoie, stâlpi de susținere în exces, pereți strâmbi și câte și mai câte…
ー Înțeleg. Dar dacă ești atent de la început, așa ceva poate fi evitat.
ー Sunt de acord cu tine. Dar fără să mai fi făcut vreodată un proiect de casă, crezi că poți preveni chiar tot? Și apropo,știi de la ce vine DTAC? Sau ce înseamnă PAC?
ー Nu. Ce sunt? Agenții de telefonie mobilă?
ー Nu, nu sunt agenții GSM.
ー A! Gata știu! Sunt jocuri din acelea vechi care îți plăceau ție.
ー Nu. Nici măcar! Nu sunt jocuri pe televizor de acum 20 de ani. Și dacă te gândeai la prescurtări ale analizelor medicale de laborator nu erai mai aproape de răspunsul corect! DTAC înseamnă documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construcție, iar PAC se referă la proiectul pentru autorizația de construcție.
ー Nu știam…
ー Și ai idee cât de greu se obțin?
ー Îmi imaginez că nu este ușor… Dar ce legătura are cu echipa de arhitecți proiectanți?
ー O echipă de arhitecți proiectanți ca cei de laAIA Proiect, pot să-ți facă proiectul de casă și să te ajute și cu astfel de documente!
Primul pas către căminul ideal pornește de la temelia casei
Ba nu! Rectific! E drum lung până acolo! Primul pas către căminul ideal este o idee pe care o echipă serioasă te poate ajuta să o pui în aplicare. Călătoria care conduce la fundația casei este ca un carusel presărat cu hopuri și curbe și începe de la o scânteie care se transformă treptat în dorința arzătoare de a locui într-un loc care să se plieze perfect pe criteriile tale. Urmează apoi alegerea unui proiect de casă conform aspirațiilor pe care le ai, sau conceperea unuia nou; Obținerea avizelor de construire și abia apoi începerea construcției propriu zise. Iar veriga de bază care leagă ideea ta de construcția ce-ți va deveni cămin, este echipa de arhitecți proiectanți experimentați.
proiecte de casă realizate de AIA Proiect
De ce să apelezi la arhitecți proiectanți pentru un proiect de casă și obținerea avizelor?
Poate că te întrebi care este diferența dintre a face totul pe cont propriu și a te baza pe ajutorul unei echipe de arhitecți proiectanți? Ei bine, este cam același lucru cu a compara jocul tetris jucat de o persoană care nu a folosit vreodată un calculator sau telefon mobil, cu performanța cuiva care cunoaște jocul și este supus la aceeași provocare.
Experimentat vs Neexperimentat
Cam așa stau lucrurile și în cazul arhitecturii și după cum vezi, o singură greșeală cauzată de lipsa de experiență face ca elementele de construcție să nu se mai armonizeze și să conducă tot proiectul în direcția unui haos total.
Unde poate fi găsită o echipă talentată de arhitecți proiectanți?
Așa cum ți-am spus și mai înainte, echipa de arhitecți AIA Proiect te poate salva de la năruirea unui vis prin proiectarea locuinței așa cum ți-o dorești și te poate scuti și de birocrația consumatoare de timp.
AIA Proiect, pe lângă faptul că dispun de un portofoliu încununat cu succese, se disting de cei neinițiați și de concurență, prin:
・posibilitatea de a realiza proiecte de case adaptabile amplasamentului dorit;
・oferirea unei game variate de servicii;
・personal specializat cu rezultate care vorbesc de la sine;
・consultanță în vederea achiziției;
・manager de proiect pe durata întregului proces;
・garanția obținerii autorizației de construire;
・planuri și proiecte de case originale.
Care sunt criteriile după care trebuie aleasă o echipă de arhitecți proiectanți?
Prețul și un site atractiv nu sunt singurele criterii după care trebuie să te ghidezi în momentul în care alegi să apelezi la o echipă de arhitecți proiectanți. Cele trei caracteristici principale care stau la baza deciziei finale, ar trebui să fie următoarele:
・Valoarea
O echipă de arhitecți proiectanți cu experiență nu se gândește doar la semnificația pe care proiectul o are pentru client, ci prevede și impactul construcției asupra mediului înconjurător.
O casă construită în armonie cu elementele ce o înconjoară este o casă prețioasă, iar acest lucru nu se reflectă doar în atitudinea și senzația de confort de care se bucură locatarii săi, ci și în valoarea sa pe piața imobiliară.
・Atenția la detalii
Nu știu dacă și pe tine te-ar deranja la fel de mult, dar pentru mine defectele enumerate mai devreme sunt un dezastru total, iar remedierea lor ar lăsa pete pe imaginea casei visate.
Așa că ține minte următorul lucru dacă vrei să te apuci de construit! Nimic nu se compară cu o casă bine proiectată până în cel mai mic detaliu încă de la început! Un proiect de casă riguros întocmit este punctul de plecare al unui cămin primitor, dar și modul ideal de a evita orice tip de probleme care pot apărea în timpul executării lucrării sau la finalizarea ei.
proiect de casă realizat de AIA Proiect
・Deschiderea către client
Pe lângă grosimea portofoliului, un aspect foarte important de luat în calcul este deschiderea echipei de arhitecți proiectanți față de client. Degeaba au idei dacă nu se potrivesc cu ceea ce îți dorești tu, iar ei ca arhitecți nu sunt dispuși să plece urechea și la cerințele tale făcându-ți un proiect de casă customizabil.
ー Cred că ai dreptate, Ioana! Nu m-am gândit niciodată că o echipă de arhitecți proiectanți are atâtea de oferit.
ー Să știi că unii buni chiar fac diferența între o construcție oarecare și casa viselor tale.
ー Da! Și dacă tot o construiesc, vreau să iasă perfect din prima.
ー Și va ieși perfect cu AIA Proiect!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Acest articol a fost redactat pentru cea de-a treia probă din cadrul concursului Spring SuperBlog 2018;
❋ GIF tetris: creație proprie pentru o pată de culoare;
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Motive pentru care ai nevoie de o echipă de arhitecți proiectanți te invit pe blogul nostru:
・Blog pickandkeep
Pingback: Proba 3. Drumul spre succes este întotdeauna în construcție