・De ce să folosești becuri și panouri led pentru iluminarea spațiului?

Ai observat vreodată ce rol important joacă iluminarea unei încăperi în felul cum aceasta este percepută de către privitori? O iluminare corespunzătoare o poate face să pară mai spațioasă; Lumina caldă îi dă un aer primitor; Cea rece contribuie la crearea unei atmosfere comerciale și industriale; Lumina slabă îi ascunde imperfecțiunile; Și în sfârșit, tehnologia de tip led o ajută să economisească energie și să contribuie la menținerea unui mediu natural curat și benefic sănătății.

Ce sunt becurile led?

Ledurile sau Light Emitting Diodes așa cum le denumește termenul englezesc de la care au preluat prescurtarea, există pe piață de ceva vreme și sunt renumite la nivel mondial pentru performanțele lor în domeniul energetic. Pe scurt, oferă mult, consumând puțin.

Spre diferență de un bec cu incandescență care are o eficiență de doar 10%, acestea ajung la valori impresionante de peste la 80%! Cum e posibil? Simplu. Nu degajă căldură.

90% din energia electrică pe care o consumă un bec normal se irosește transformându-se în căldură pură. În timp ce doar o mică parte din aceasta ajută cu adevărat la iluminare. La becuri led pe de altă parte, lucrurile stau taman invers. Aproape toată energia folosită se transformă în lumină și doar a cincea parte în căldură. Iar acest lucru le recomandă pentru utilizarea în cadrul unei largi varietății de dispozitive sau pur și simplu ca atare, pentru iluminatul casnic sau cel al spațiilor comerciale.

Ce legătură există între becuri și panouri led?

Acum că ne-am familiarizat cu becurile led și felul cum funcționează acestea, putem înțelege mai bine ce denumesc specialiștii panouri led și motivele pentru care, mai nou, ele fac furori în rândul iubitorilor de design interior.

Un panou led este un corp de iluminat foarte subțire compus dintr-o mulțime de leduri făcute senviș între o placă de aluminiu și una de material plastic. Placa de aluminiu joacă rolul suport pentru becurile led și ajută la răcirea acestora. Cea de plastic se comportă ca un capac și face ca ledurile să arate precum un bec gigant și nu o mulțime de corpuri mici de iluminat. De asemenea, tot cea din urmă contribuie la dispersarea uniformă a luminii pentru un iluminat corespunzător.

5 Motive pentru care ai nevoie de panouri led în viața ta

Panourile led sunt cel mai potrivit tip de iluminat dacă ești în căutarea unei soluții convenabile pentru spațiul tău comercial. De aceea, dacă ai o afacere, un salon de frumusețe, un birou, sau orice alt spațiu pe care vrei să-l iluminezi ca ziua fără a-ți da haina de pe tine la plata energiei electrice, iată câteva motive pentru care este recomandat să folosești panouri led.

#1 Economie la energie

Singura sursă de lumină mai convenabilă pentru afacerea ta decât un panou led este soarele. Dar cum nu poți profita de acesta decât un timp limitat, panourile led rămân varianta cea mai potrivită.De ce să cheltuiești în plus la plata facturilor utilităților folosind becuri incandescente sau neoane? Pentru succesul unui business fiecare bănuț contează, iar cu panouri led ai putea face o economie considerabilă nu doar la energia electrică folosită pentru iluminat, ci și la cea utilizată pentru aerul condiționat deoarece, așa cum am relatat și mai sus, ledurile nu produc multă căldură!

#2 Un look sofisticat

Datorită design-ului lor, panourile led au o formă foarte modernă. Ele nu numai că dau bine în orice interior indiferent de felul cum acesta a fost decorat, ci sunt plăcute și la vedere contribuind astfel în mod pozitiv la crearea unei imagini elegante pentru compania ta. Plane și cu linii perfect drepte, dar totuși extrem de bine finisate, ele vor complimenta înfățișarea business și profesională a spațiului tău.

Panourile led se potrivesc chiar și unui interior amenajat modest. Ele în sine sunt îndeajuns pentru a schimba radical aspectul unui birou și datorită lor, mai poți trece cu vederea unele detalii legate de mobilier, fără teama de a sacrifica din eleganță.

#3 Viață (aproape) fără de moarte

Multe companii folosesc deja neoane pentru iluminat. Dar dacă vrei să ieși cu un pas în față și îți dorești tehnologie de ultimă oră, este vremea să te gândești serios la panouri led! Pe lângă faptul că sunt chiar și mai eficiente decât neoanele, acestea au o durată de viață de până la 50.000 de ore, de aproape 6 ori mai mult decât becurile fluorescente!

Tubul din care sunt alcătuite neoanele se deteriorează cu fiecare folosire în parte. Cu cât îl aprinzi și îl stingi mai des,

cu atât îi scurtezi din viață. Dar becurile led, mai rezistente, nu întâmpină astfel de probleme. De aceea și durata lor de viață este considerabil mai lungă!

#4 Ușor de aplicat, o plăcere de utilizat

Când amenajezi un spațiu comercial este normal să te gândești și la complexitatea lucrărilor pe care le ai de făcut pentru a știi la ce factură să te aștepți de la maiștrii și electricieni. Pentru un profesionist, panourile led sunt simplu de montat și în cazul deteriorării, ușor de înlocuit.

Având o suprafață plană și o grosime modică acestea nu vor da bătăi de cap echipei tale de electricieni, iar angajaților le vei face o bucurie oferindu-le lumina corespunzătoare pentru desfășurarea activităților în condiții optime.

Se spune chiar că panourile led sunt benefice celor care lucrează la birou! Datorită faptului că luminează puternic și uniform, facilitează cititul și chiar lucrul cu documente.

#5 Minimalism

Panourile led sunt minimaliste din toate punctele de vedere! Ca design, se vede de la o poștă, dar și ca întreținere sunt ideale!

Datorită formei lor compacte și modului în care sunt fabricate, acestea nu permit pătrunderea insectelor în interiorul lor și nici a firelor de praf. Gata cu țânțarii și moliile captive în corpurile de iluminat! Gata cu cățăratul pe scări pentru a le da jos! Gata cu metodele obositoare de a face curat!Tot ce trebuie să faci pentru reda strălucirea unui panou led, este să-l ștergi periodic cu o lavetă și el te va răsplăti cu lumină din belșug!

Se pot folosi panourile led și în propria locuință?

Panourile led sunt excelente pentru spațiile mari unde este nevoie de o sursă puternică de lumină. Pentru restaurante, săli de evenimente, centre comerciale sau chiar saloane de înfrumusețare ele reprezintă varianta ideală pentru o iluminare corespunzătoare activităților comerciale. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi utilizate și pentru locuințe. Cu cât camerele casei tale sunt mai largi, cu atât ele se pretează mai mult la utilizarea panourilor led.

Recent, iluminarea locuinței cu panouri led a ajuns un trend foarte răspândit în străinătate. Pereți și podea în culori naturale, mobilă cât mai puțină și de calitate superioară și panouri led sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le aibă orice locuință modernă. Și unde mai pui că dacă respecți aceste cerințe, pe lângă faptul că locuința ta se va bucura de toată admirația musafirilor, în acest mod ai șansa și să economisești considerabil la accesorii!

Când nu-ți permiți să investești în decor, axează-te pe lumină și rezultatele te vor surprinde!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Becuri și panouri led pentru iluminarea spațiului te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *