・Autorul site-ului Blogatu un blogger model

Când ești nou în blogosferă și nu ști în ce direcție s-o apuci, un blogger pe care să-l ai ca model și din a cărui evoluție să te inspiri, poate fi tot ce-ți lipsește pentru a ajunge la nivelul următor. Iar ca femeie, deși primul impuls a fost să-mi aleg ca model căruia să-i calc pe urme un blogger de sex feminin din nișele fashion, lifestyle sau design, în timp, mi-am dat seama că direcția în care mi-ar plăcea să mă îndrept este cea pe care o stăpânește cu brio Marius Călugăru, autorul blogului Blogatu.ro – un blog cu și despre tehnologie, dar nu numai!
De mică ador tot ce înseamnă gadget-uri și electronice și realizând că petrec mai mult timp pe astfel de bloguri decât pe cele cu public majoritar feminin, mă tot gândesc de la o vreme că ar trebui să dedic mai multe articole tehnicii și să-mi caut inspirația citind autori care excelează la acest capitol. Dar, faptul că pe viitor mi-ar plăcea să mă axez pe această nișă, nu este singurul motiv pentru care urmăresc blogul lui Marius. Iată încă cinci motive pentru care o fac și care probabil te vor determina și pe tine.

5 Motive pentru care urmăresc Blogatu.ro

#1 Este locul ideal pentru a afla cele mai noi informații din domeniul tehnologic

Fie că este vorba de un nou telefon mobil, de o aplicație web sau de un eveniment din sfera tehnologică, pe Blogatu.ro te poți pune la curent cu ultimele noutăți.

Dacă tehnologia este pasiunea ta de-o viață, vei privi acest blog ca pe un partener cu care poți discuta de la egal la egal interese comune.

Dacă pe de altă parte electronicele nu sunt cele mai bune prietene ale tale, vei trata acest blog ca pe o scurtătură de la complet neștiutor față de piața high-tech la persoană informată, care își poate forma o opinie proprie legată de niște produse ale căror caracteristici le cunoaște și știe ce rol au.

#2 Este un blog cu vechime

Anul acesta Blogatu.ro împlinește 11 ani. O frumoasă vârstă la care un blog se poate considera îndeajuns de tânăr pentru a fi receptiv la tot ce este nou, dar în același timp și îndeajuns de în vârstă ca să-și cunoască bine locul în blogosferă.

Urmăresc Blogatu.ro cam de când am început să mă scald în apele blogosferei și îți spun și de ce. În primul rând, Marius face bine ce face și știe și cum să facă ca să aibă mereu rezultate. În al doilea rând, munca și talentul nu-i sunt recunoscute doar de bobocei ca mine, ci și de persoane cu ani de experiență în spate.

Dacă citești prezentarea personală a lui Marius din rubrica DESPRE MINE de pe Blogatu.ro, vei descoperi că afirmă cu modestie că ar fi cel mai cunoscut blogger din Craiova și Oltenia. Dar eu mă încumet să-l contrazic cu tupeu pentru că de aici, din București, el este primul blogger din blogosfera românească pe care internetul mi l-a scos în cale. Și cum pe internet dai mai întâi de persoanele cunoscute, tind să cred că renumele nu i se rezumă doar la nivel local.

Pe de altă parte, fiind veșnic în căutare de know how și metode de a-mi îmbunătăți performanțele ca blogger, mai recomand Blogatu.ro celor care vor să fure meserie, celor care își doresc să fie ușor de găsit când sunt căutați și celor care vor să iasă în evidență prin profesionalism.

#3 Este ca un fel de consiliere gratuită

Este greu să faci cumpărături bazându-te doar pe propriul instinct, mai ales când acestea sunt destul de costisitoare așa cum este cazul produselor electronice. De aceea, înainte de a face orice achiziție, eu personal am nevoie de o a doua opinie care să-mi întărească convingerile, sau dimpotrivă să mi le spulbere cu desăvârșire în cazul în care nu sunt corecte. Astfel știu că am mai multe șanse să ating un grad mai mare de satisfacție și mai puține când vine vorba de a da chix.

De aceea, îți recomand și ție ca înainte de a lua decizia finală în vederea achiziției unui nou gadget, să dai un search pe Blogatu.ro și să-ți iei gratuit porția de sfaturi cu privire la produsul dorit.

#4 Pentru că un review ca la carte nu se face copiind informațiile din manualul de utilizare

Spre deosebire de multe alte site-uri cu review-uri din domeniul tehnologic, Blogatu.ro nu se limitează doar la informații de pe site-urile firmelor pe care le promovează, ci oferă un plus de valoare vorbind din experiență și în urma unei testări riguroase a produselor.

Să luăm de exemplu unul din articolele lunii februarie unde în rol principal avem ultrabook-ul Acer Swift 3, pus în lumina reflectoarelor și luat la bani mărunți în legătură cu tot ce știe să facă.

Acesta este un exemplu de review bine făcut, care nu numai că ajuta firma să dea de veste cu privire la noile sale produse, ci și informează potențialii cumpărători cu privire la caracteristicile reale ale viitoarelor lor achiziții.
#5 Pentru că atunci când textul scris nu-ți este la îndemână, te poți baza pe video

Pe Blogatu.ro apar chiar şi câte 3 articole pe zi! Dar pentru momentele acelea când simţi nevoia de a face o pauză de la citit şi totuşi vrei să primeşti informații la fel de cuprinzătoare ca cele de pe blog, ai alternativă!

Mână în mână cu blogul Blogatu.ro merge canalul de YouTube al aceluiași autor.

Dă-i un search și vizionează canalul lui Marius Ovidiu Călugăru și vei descoperi o mulțime de video-uri de prezentare și unboxing care te vor pune în temă cu majoritatea gadget-urilor recent apărute pe piață.

Și dacă te și abonezi la acest canal, poți participa și la concursuri și giveaway-uri cu premii atractive!

Iar canalul de YouTube și blogul său nu sunt singurele locuri unde poți da de Marius! El e prezent pe mai toate rețelele sociale și nu numai că are cont, dar este și activ. Încă un lucru la care trebuie să-l “copiez” și la care ar trebui să se gândească serios orice blogger care vrea să treacă de stadiul de amator.

Ca model de abordare, nici ție nu ți-ar strica să te inspiri de la un blogger ca Blogatu!

Despre Blogatu.ro ar mai fi multe de spus. Dar dacă continuăm aşa ne lungim până mâine şi tot nu ajungi să cunoşti decât o parte din adevărata față a ligii profesioniste de blogging din România. Mai bine hai pe blogul lui Marius şi hai să aflăm detaliile picante direct de la sursă!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul îți recomand și:

Blogathon 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *