fashion

Cadouri de la Bonprix și semnificația Crăciunului pentru mine

De când mă știu am iubit sărbătorile de iarnă, mai ales Crăciunul. Copil fiind, nu îndrăzneam nici să visez vreodată la ceva mai mult decât un ursuleț nou sau o bluziță și câteva dulciuri când am mai crescut. Nu aveam cum. Cu noi mulți și mama singură sărbătorile erau întotdeauna nedrepte dacă le judecam după cântecele și poeziile care-l lăudau pe Moș Crăciun că vine cu sacul încărcat la copiii cuminți. Dar chiar și așa, aveau ele un farmec aparte, o lumină și o căldură care valorau mai mult decât toate cadourile din lume.

Îmi amintesc Crăciunurile din copilărie de parcă ar fi fost ieri. Oricât de strâmtorată ar fi fost cu banii, făcea mama cum știa ea cel mai bine și reușea să cumpere pe ultima sută de metri un brăduț. Nu era niciodată unul prea înalt sau bogat și nici că ne-ar fi trebuit așa pentru că ornamentele se împuținau de la an la an și înlocuirea lor era undeva foarte jos pe lista de priorități. Dar era un brăduț cumpărat cu multă multă dragoste, care împodobea o casă în care răsunau râsete zglobii de copii. Momente legate de sărbători ca acesta îmi vor rămâne în minte toată viața și mi le voi aminti cu drag mereu.

Poate tocmai pentru că am învățat de mică să prețuiesc alte lucruri de sărbători decât cele pe care le așteptau cu sufletul la gură ceilalți copii, îmi și place atât de mult Crăciunul. Nici acum, ca adult, pentru mine Crăciunul nu este despre cadouri, ci despre cât de mult timp petrec cu familia și cum.

Anul acesta a fost cel de-al patrulea Crăciun petrecut în trei, un Crăciun superb pe care îl voi păstra mereu în inima mea.

Am împodobit casa devreme, ca să avem cât mai mult timp să ne bucurăm de toate globulețele, luminițele și celelelate lucrușoare pe care le-am strâns de-a lungul timpului pentru acest eveniment. Apoi am pregătit rând pe rând cadourile și ori de câte ori am prins câteva ore libere, am încercat să facem împreună activități cu tematică crăciunistică. Astfel, ne-am bucurat anul acesta de atmosfera sărbătorilor de iarnă până în ultimul moment.

Cadouri mici, dar însemnate

Nu i-am cumpărat niciodată până acum lui Yori cadouri impresionante cu ocazia Crăciunului și nici măcar de ziua lui, care este tot în aceeași perioadă. De ce? Pentru că dacă are nevoie de ceva necesar pentru el, nu vreau să-l fac să aștepte până la Crăciun ca să primească lucrul respectiv și nici nu vreau să dau Crăciunului o altă semnificație decât cea adevărată.

Crăciunul este sărbătoarea creștină care marchează Nașterea Domnului, iar cadourile pe care ni le facem unii altora nu trebuie să fie un scop în sine, ci un mod de împărtăși bucuria pe care o simțim cu această ocazie.

Și anul acesta i-am dăruit lui Yori și o mulțime de cărți pe care să le citim împreună, o jucărioară ca să marcăm momentul și hainuțe călduroase de la Bonprix, numai bune iarna la plimbare, pe care le-am ales împreună.

Yori adoră culoarea roșie și de aceea această salopetă groasă, dar confortabilă ne-a cucerit din start. I-am cumpărat măsură 110 și chiar dacă îi este puțin lungă, se mișcă lejer în ea și îl apară cu succes de frig, chiar și acum, când temperatura de afară a început în sfârșit să aducă a iarna.

Cadouri de la Bonprix și semnificația Crăciunului pentru mine

Pantaloni de schi

Plimbările în trei, un cadou neprețuit

Sunt rare momentele de care ne bucurăm toți trei, împreună. Pentru că Yori nu merge încă la grădiniță, unul din noi este mereu cu Yori, iar celălalt lucrează, gătește sau trăbăluiește prin casă. Așadar, o dimineață de duminică liberă, afară, în parc, este pentru noi o adevărată binecuvântare.

De sărbători am ieșit destul de des, ca să compensăm timpul petrecut separat de peste an și fie că a fost vorba de o masă la restaurant, sau o gustare în parc, ne-am simțit bine toți trei, împreună.

Cadouri de la Bonprix și semnificația Crăciunului pentru mine

Pantaloni barrel shape

Încercând să prindem ultimele sclipiri de beteală

De ziua mea mi-am propus să lucrez ca într-o zi obișnuită și să mă serbez a doua zi pentru că aveam liber. Dar cursurile de dimineață mi s-au anulat și am ieșit puțin la cumpărături, să prindem ultimele sclipiri de beteală.

Crăciunul trecuse deja, dar farmecul sărbătorilor încă mai plutea în aer și am simțit din plin atmosfera festivă de mână cu un băiețel curios, îmbrăcat cosy și căutând de colo colo ornamente cu care să facă fotografii.

Cadouri de la Bonprix și semnificația Crăciunului pentru mine

Pulover băieți din bumbac

Cum au fost pentru voi sărbătorile de iarnă? Cu ce amintiri frumoase ați rămas alături de copilașii voștri?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cadouri de la Bonprix și semnificația Crăciunului pentru mine, citește și:

Am renunțat la preconcepțiile legate de măsuri și simt că am renăscut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *